Mam problem. Gdy przyłączyłem Edwina do drużyny muszę dla niego znaleźć ''Zwój Nicości'' , który prawdopodobnie jest w jednym grobowców w dzielnicy cmentarnej.
Ne wiem gdzie on jest ? Pmoże mi ktoś ? Przeszukałem już chyba wszytkie krypty.
Schodzisz do tuneli schodami w dol, w centrum obszaru na poludniu sa wrota, przechodzisz, tam powinienes wiedziec co cie czeka. Po sprawie idziesz do konca komnaty, po lewej stronie bedzie ukryte przejscie, przechodzisz. Idziesz wzdluz tunelu. Na pierwszym zakrecie w prawo odbijasz. Dochodzisz do konca tunelu i tam czeka cie rozwiazanie zagadki ze zwojem.
Zauwazylem, ze nie ma tematu traktujacego ogolnie o pytaniach odnosnie sagi. Dlatego tez taki temat zakladam i sam na wstepie chcialbym jedno pytanie do kolegow, kolezanek zadac. Jak mozna stworzyc postac kaplana - wojownika? Stworzylem aasimara, kaplana Helma, chcialbym juz na poczatku gry przekwalifikowac sie na wojownika, jednak takiej mozliwosci nie ma. Pomyslalem, ze moze trzeba zaczac wojownikiem? Z tego co pamietam to wlasnie Anomen jest wojownikiem - kaplanem. Aczkolwiek taka operacja tez nie byla mozliwa. W notatce do wieloklasowosci jest napisane, ze wymagany jest minimalnie drugi poziom, wiec naturalnie ten warunek na poczatku BG 2 spelniam, jest tez tam adnotacja o wymaganych odpowiednich statystykach... Moze tu jest problem. Mam 18 sily, 18 zrecznosci i 18 kondycji. 10 inteligencji, 18 madrosci i 12 charyzmy... Czy problemem jest charyzma? Prosze o jak najszybsza odpowiedz na te naglace pytanie.
Ostatnio zmieniony przez Gawith 2008-02-24, 22:37, w całości zmieniany 1 raz
Zauważyłem, że zazwyczaj do takich pyta służył wątek "Problemy techniczne", chociaż nazwa niezbyt trafna
Chyba trochę mylisz pojęcia, wieloklasowość to nie dwuklasowość, dwuklasować może tylko człowiek, Anomen jest dwuklasowcem. Wieloklasowcem woj/kap może zostać tylko: gnom, krasnolud i pół-ork. Normalnym człowiekiem z takimi statystykami mógłbyś bez problemu dwuklasować na wojownika, jak to się ma do Twojego Aasimara to nie wiem, chociaż i tak nie rozumiem Twojej decyzji, po co Ci tylko 4-5 poziomów zaklęć kapłana, gdy dwuklasujesz to kapłan już nie będzie rozwijany, zasada jest raczej taka, że dwuklasuje się raczej z klasy walczącej na klasę czarującą.
Tak tez chcialem zrobic. Rozpoczalem z wojem, zdecydowalem sie przejsc na kaplana, jednak nie bylo to mozliwe... Dlatego w ramach testu sprawdzilem czy mozna z kaplana zostac wojem, okazalo sie, ze rowniez dokonac tego nie moge... W takim razie wytlumacz mi jak moge zostac dwuklasowcem?
Edit: sprawdzilem, rzeczywiscie nazywa sie to "dwuklasowosc" jednak moge tylko dwuklasowac na zlodzieja... Pozniej na potrzeby badan zrobilem na tempa kolejnego woja, tym razem zwyklego czlowieka i juz w ogole nie jestem w stanie zmienic swojej klasy... Nie mam pomyslu jak rozwiazac ten problem. Zalezy mi na grze aasimarem wojem - kaplanem, gdyz ta rasa ma naturalne zdolnosci przystosowane wlasnie do takiego rozwiazania (przy odpowiednim rozwiazaniu kwestii konwersacji i wyboru umiejetnosci dostaje +2 do sily, +2 do madrosci i +2 do charyzmy). Mialem Anomena w zespole i zdaje sobie sprawe, ze wojak dwuklasowany na kaplana to wyjatkowo korzystna postac.
Ostatnio zmieniony przez Dzwonsson 2008-02-24, 22:11, w całości zmieniany 1 raz
Charakter mam neutralny, wiec gdybym chcial dwuklasowac na kaplana Helma, nie powinno byc problemu, poziom jest powyzej drugiego, wiec tu tez nie widze przeszkod, cechy sa w porzadku, a aasimar tez czlowiek... Najciekawsze jest to, ze aasimar moze jedynie na zlodzieja dwuklasowac, a zwykly czlowiek na nic... Sadze, ze subrace cos rzeczywiscie namieszal. Odinstaluje moda i sprobuje jeszcze raz.
To ja szukam takiego samego patcha tyle że do IWD 1, ( gra bez płytki )
piszę tutaj bo tu już istnieje taki temat a na forum IWD nie
(zresztą podejrzewam że tutaj więcej osób zagląda)
Hm - właśnie. Nie trzeba od razu człowieka objeżdżać. Z płaczem patrzyłem na degradację moich Baldursów z Edycji Kolekcjonerskiej, które obcierały się ze względu na beznadziejne opakowanie.
Ja też mam orginalną sage baldur's gate 2 ale bez jedynki poniewaz ja jeszcze kupilem z extraklasyki 2 lata temu. Tez mi szkoda niszczenia plyty. Wiec zrobilem obraz plyty baldura na dysku a potem otwieram przez daemona.
Ostatnio zmieniony przez luke6p 2008-02-28, 19:48, w całości zmieniany 1 raz
Hm - właśnie. Nie trzeba od razu człowieka objeżdżać. Z płaczem patrzyłem na degradację moich Baldursów z Edycji Kolekcjonerskiej, które obcierały się ze względu na beznadziejne opakowanie.
Ja też mam orginalną sage baldur's gate 2 ale bez jedynki poniewaz ja jeszcze kupilem z extraklasyki 2 lata temu. Tez mi szkoda niszczenia plyty. Wiec zrobilem obraz plyty baldura na dysku a potem otwieram przez daemona.
Mnie naturalna degradacja plyt nie martwila, zjawisko to nie nastepuje nagle ani szybko. Spotkala mnie za to inna katastrofa. Moj mlodszy brat przez przypadek zupelny, co mozna nazwac wypadkiem, zlamal mi CD 2 do pierwszej czesci sagi, a bez tego (jak bez kazdego innego) gra mi sie nawet nie zainstaluje! Jestem w istnej rozpaczy.
Sotek wiesz jakbym np sobie szla z kumpela albo gorzej-sama i tak nagle mi tu albatros wlatuje na glowe i w ogole wiesz jeszcze rzyga rybami to totalnie masakra ;/ a tak na serio to bym sie wkurzyla ze ''spotyka sie'' ze mna a mnie nie uprzedza ;/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum