Co o niej myslicie? Czy nadaje sie na jedynego złodzieja w drużynie? Własnie mam zamiar zacząć grac w BG 2 i przejść tą wspaniała grę po raz 2 Wczesniej moim zlodziejem był Jan Jansen Teraz zastanawiam sie czy Nalia moze mu dorównac w złodziejskich umiejętnościach . . .
Większego wyboru jeżeli chodzi o złodzieji nie ma a nie zamierzam tworzyć przedstawiciela tej klasy
Proszę o Wasze opinie
Ostatnio zmieniony przez Serafin 2009-09-21, 08:10, w całości zmieniany 2 razy
Nalia to najgorszy złodziej zarówno z NPC podstawowych jak i modowanych. Przydaje się tylko do momentu aż nie uwolnimy Imoen - a jej umiejętności wystarczają w zupełności.
_________________ 19.06.10 - Wróciłem
Est Solarus Oth Mithas! (Mój Honor To Moje Życie!)
Z Janem nie może się równać, bo Jan się rozwija. Sprawdzi się przy kradzieży (mikstury), z rozbrajaniem zamków z tego co pamiętam cienko, pułapki nie wiem, ale poradzisz sobie generalnie. Będzie tzreba pokombinować z pułapkami (lustrzane, ochronki) i pewnie wiele zamków wyważyć/użyć Otwarcia. Nalia generalnie jest magiem. Jeśli chesz się pobawić rzeczami typowo złodziejskimi (krycie w cieniu, cios w plecy, na wyższych poziomach fajne zdolności) to nie polecam. Może coś z modów.
Zawsze można użyć mikstury złodziejstwa. Przy kolejnym przejściu BG zamierzam wziąć do drużyny postacie, z którymi jeszcze nie grałem lub grałem mało - w tym Nalię.
_________________ Będę zdziwiony, kiedy przestanę się dziwić.
Cóż mogę powiedzieć: moim zdaniem jest jedną z najgorszych postaci w grze - jeśli jednak chcesz spróbować, nie zaszkodzi; z początkowymi pułapkami i zamkami sobie poradzi (z pomocą mikstur złodziejskiego mistrzostwa i zaklęcia "otwarcie"), jednak radze płynąć jak najszybciej na Brynlaw, do Czarowięzów i ratować Imoen, która w moim odczuciu bije Nalię na głowę. No i to nasza siostra
2008-07-04, 21:21, użytkownik Galanthel wykonał(a) rzut 1k12. Wynik rzutu: 8.
Ostatnio zmieniony przez Galanthel 2008-07-04, 21:21, w całości zmieniany 1 raz
Jeżeli chodzi o Imoen to jest to postać, której nie trawie i wcale nie mam ochoty jej ratować Narazie rozwiązałem moj problem biorąc Jansena i Nalię do jednej drużyny. Teraz wraz z Jaheira Minsciem, moją ulubioną Viconią i główną postacią Elfką czarodziejka będę odbijał twierdzę.
Tam bede musial zadecydowac kto zostaje - Nalia czy Jansen . . .
Jak można Imoen nie lubić? To najfajniejsza i najzdrowsza psychicznie postać w całym BG .
Jeżeli masz już jednego głównego castera (postać jednoklasową maga lub czarownika) to Jan wystarczy w zupełności. Polecam rozwijać u niego zastawianie pułapek które na wyższych poziomach wymiata. Poza tym zyskuje dostęp do wielu przydatnych zdolności specjalnych w ToB'ie - użycie dowolnego przedmiotu i pułapki czasowe.
Dla mnie nie jest istotne to jaki z niej mag. Chce wiedziec czy poradzi sobie z wykrywaniem i likwidowaniem pułapek w dalszych etapach gry.Męczące bedzie ciągłe uzywanie mikstur złodziejskiego mistrzostwa czy czarow typu "otwarcie" czy "wykrywanie pułapek".
Cytat:
Pułapki są lamerskie. Z nimi jest za łatwo.
Wszyscy wiemy dla kogo są pułapki
Cóż, nie każdy uważa, że przejście BG na najwyższym poziomie trudności z Tactics i ASC jest na tyle proste, że można to zrobić bez pułapek. Poza tym po co się męczyć jeżeli można coś załatwić łatwiej
A i tak będę uważał, że Jansen jest lepszy. Poza tym uwielbiam jego teksty i rozmowy z Minsc'em .
2008-07-05, 13:02, użytkownik Durendal wykonał(a) rzut 1k20. Wynik rzutu: 8.
Ostatnio zmieniony przez Durendal 2008-07-05, 13:02, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum