według mnie Nali jako złodziej nie zdaje egazminu ale jako mag jest bardzo niezła.Taka druga Imoen.
_________________ Przepisy na krruche ciateczka
Miłość wystarcza sama sobie. Gdy zawładnie jakimś sercem, skupia w sobie wszystkie inne uczucia. Dusza, która kocha... kocha i nie myśli o niczym innym. ~ św. Bernard z Clairvaux
Przypisanie Nali takich statystyk jakie ma uważam ze celowy zabieg twórców gry. Ktoś kiedyś napisał że na początku BG2 przyłączyć można Minsca Jeaheire i Imoen tylko dlatego że twórcy celowo założyli ze gracz niezależnie od tego jaką profesja gra powinien mieć w drużynie kogoś robiącego za wojownika, maga, złodzieja i kapłana, ze powinien poznać każdą z tych profesji. Wg mnie ten sam schemat „myślenia” twórców odnosi się do Nali i jej zadania. Jej umiejętności złodziejskie wspomagane paroma miksturami są wystarczające aby poradzić sobie w zamku (jakby nie patrzeć jest to chyba lokacja z największą ilością zamków i pułapek). Po prostu Nalia swoimi umiejętnościami złodziejskimi ma nam pomóc wykonać zadanie w zamku bez większych zgrzytów. A w rzeczywistości powinniśmy ja traktować jako maga.
Dla mnie Nalia jako dodatkowy mag w drużynie sprawdza się znakomicie. Co prawda męczą mnie te jej odzywki o ratowaniu biednych itp. ale warto mieć ja w drużynie przynajmniej raz.
2009-01-16, 16:42, użytkownik GhoaThron wykonał(a) rzut 1k20. Wynik rzutu: 8.
Nalia? Uwielbiam . Jednak najlepiej według mnie jest "poprawić" jej statystyki (oczywiście bez przegięć) i zainsalowac sobie romance moda. W połączeniu z zaczepistym portretem i wysokim współczynnikiem słitaśności otrzymujemu bardzo fajną postać do drużyny.
Pierwszy raz jak grałam w BG2( a dawno to było oj dawno) jak tylko zobaczyłam Nalie to od razu ją zgarnęłam ze względu na :
-Że nie jest elfem, (bo ja jestem elfofobem )
-Fajny portret
-Ktoś mi powiedział ze ona może być wiedźmą Minska
Jednak po jej pierwszym czerwonym tekście wyleciała nasza „towarzyszka” z kopem na rzyć, a potem jeszcze się wróciłam by toto dobić i aż dziwne ze nie dostało się za to punktu wzwyż do reputacji .
Nalie miałam tylko na czas jej misji w twierdzy.Nie podpasował mi jej sposob bycia..ciągłe nawijanie o pomocy biednym i poszkodowanym etc. etc. Dodatkowo beznadziejny złodziej.
_________________ Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi.
- Terry Pratchett
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum