Tawerna Hrothgara  Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

[Pobierz temat]Poprzedni temat :: Następny temat
Multiplayer
Autor Wiadomość
Vinci
[Usunięty]

Wysłany: 2008-06-10, 22:03   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

:satan: Dzięki ;)

Ilość kości: Rodzaj kości :

Layene 
Wędrowiec

Wysłany: 2008-06-28, 08:42   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Prawdę mówiąc wujek zaraził mnie całą sagą Baldur's Gate jakieś 2 lata temu... :P gramy teraz razem przez neta w wieloosobówkę.. jeżeli ktoś jest zaciekawiony to w każdej chwili możemy dołączyć kilka osób do gry :D

2008-06-29, 20:53, użytkownik Layene wykonał(a) rzut 1k4. Wynik rzutu: 1.
2008-06-29, 20:53, użytkownik Layene wykonał(a) rzut 4k10. Wynik rzutu: 30.
2008-06-29, 20:55, użytkownik Layene wykonał(a) rzut 4k20. Wynik rzutu: 20.

Kamil250 
Wędrowiec

Otrzymał 1 piw(a)

Wysłany: 2008-06-29, 09:42   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Ja zagrałbym z ogromną chęcią tylko że nigdy jeszcze nie grałem w BG na necie i nie przeszedłem do końca na single :P (jestem w trakcie - uwolniłem Imoen i ścigam Irenicusa)
Wiem wiem wy pewnie przeszliście po kilkanaście razy :) . Przez długi czas zachwycałem się klimatem :D chodząc po dzielnicach, zwiedzając karczmy... Tak naprawdę chyba nigdy nie chciałem przejść BG, szkoda mi kończyć przygodę :D

Więc pewnie nie byłoby przyjemności z gry tłumacząc nowemu co i jak :D chyba że ktoś się tego podejmie :P

2008-08-13, 15:36, użytkownik Kamil250 wykonał(a) rzut 1k4. Wynik rzutu: 3.
Postaw piwo autorowi tego posta

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Kolos29
Kolos29 
Wędrowiec

Wysłany: 2008-06-29, 17:12   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Wiatam rowniez chcialbym do was dolaczyc i razem pozwiedzac lochy xd
moje gg pisac 13406915

2008-06-29, 17:21, użytkownik Kolos29 wykonał(a) rzut 1k4. Wynik rzutu: 1.
2008-06-29, 17:21, użytkownik Kolos29 wykonał(a) rzut 3k20. Wynik rzutu: 42.
2008-06-29, 17:21, użytkownik Kolos29 wykonał(a) rzut 4k20. Wynik rzutu: 31.
2008-06-29, 17:38, użytkownik Kolos29 wykonał(a) rzut 4k20. Wynik rzutu: 56.
2008-06-29, 17:51, użytkownik Kolos29 wykonał(a) rzut 4k20. Wynik rzutu: 41.
2008-06-29, 17:51, użytkownik Kolos29 wykonał(a) rzut 2k6. Wynik rzutu: 6.
2008-06-29, 17:51, użytkownik Kolos29 wykonał(a) rzut 1k4. Wynik rzutu: 2.
2008-06-29, 17:51, użytkownik Kolos29 wykonał(a) rzut 1k4. Wynik rzutu: 3.
2008-06-29, 17:51, użytkownik Kolos29 wykonał(a) rzut 1k4. Wynik rzutu: 3.
2008-06-29, 17:51, użytkownik Kolos29 wykonał(a) rzut 1k4. Wynik rzutu: 4.

Vinci
[Usunięty]

Wysłany: 2008-06-29, 17:14   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Nasza sesja stoi jak na razie w miejscu, Arkanis nie może teraz grać z powodów osobistych, ja miałem problemy techniczne i najprawdopodobniej nie będziemy teraz zaczynali nowej sesji. No, ale może ktoś się zgłosi, możecie też zagrać we dwóch ;)

Wszelak 
Obywatel

Wysłany: 2008-06-30, 11:56   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Ja mam wakacje więc też nic nie gwarantuje. Zazwyczej dowiaduje się dzień przed, że gdzieś jade więc nic nie moge mówić na pewno :]

Umiejętności: Wykrycie Magii, Splatanie Magii, Sekretne Znaki
Ekwipunek: Szata, Kij podróżny, 3 mikstury leczenia, Tajemnicze Zawiniątko

cziterus 
Wędrowiec

Wysłany: 2008-07-03, 12:27   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   Multiplayer [2 postacie]

Powitać.

Jako, że dawno już nie grałem w BG, postanowiłem przejść razem z kolegą przejść całe BG2 ale tylko i wyłącznie naszymi postaciami [w senie, moja własna, jego własna, i bez NPC]
Pytanie brzmi, jakie powinniśmy wybrać profesje żeby w miarę łagodnie przejść BG2?

Myślałem nad składem:

- półelf kapłan/mag
- niewiadoma_jeszcze_rasa wojownik/złodziej

Czy macie jakieś inne pomysły i/lub uwagi jak ładnie rozplanować te postacie?
Z góry dziękuję za pomoc ;)

Almateria 
Obywatel

Otrzymał 9 piw(a)

Wysłany: 2008-07-03, 12:41   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Jak chcesz. Przejdziesz zawsze. ^^

Gawith 
Millenium

Otrzymał 24 piw(a)

Wysłany: 2008-07-03, 12:56   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Masz masę ciekawych możliwości... złodzieja nie musicie mieć - chyba, że chcecie dla klimatu. mag/kapłan to świetna opcja - potężna, rzadko używana postać. Drugi może niech weźmie człowieka i jakąś ciekawą dwuklasowość - kensai/mag, berserker/mag, zabójca magów/coś (można ZB/mag?). woj/zło bym odradzał, bo to cienizna w sumie. Jak będziecie dwuklasować to minimum na 12 poziomie, a lepiej po 20. I zainstalujcie sibie jakiegoś tweaka usuwającego limit xp.

cziterus 
Wędrowiec

Wysłany: 2008-07-03, 13:07   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Hm co do mag/kapłan pytanie brzmi, dlaczego dwuklasować tak późno? Nie można od początku wybrać dwuklasowca? Jakie wady i zalety?
Co do braku złodzieja, jak radzić sobie z zamkami/pułapkami/etc bez niego? :D

Serafin 
Millenium

Otrzymał 51 piw(a)

Wysłany: 2008-07-03, 13:21   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Ja proponuję Kensai/Mag i Mag/Wojownik (uwielbiam ta kombinację szczególnie z elfią kolczugą :> )

cziterus napisał/a:
Nie można od początku wybrać dwuklasowca?

Można ale popatrz, Wojownik wszystkie sensowne bonusy dostaje tak do ok 12, 13 poziomu. A dalej? 3hp na level...

A Mag to co innego, ciągle nowe czary itepe :)

Godzien haniebnej nazwy buntownika bo go natura mnóstwem wszelkich złości uposażyła

I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo jestem największym sukinsynem w tej pieprzonej dolinie!

Vinci
[Usunięty]

Wysłany: 2008-07-03, 13:24   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

cziterus napisał/a:
Hm co do mag/kapłan pytanie brzmi, dlaczego dwuklasować tak późno? Nie można od początku wybrać dwuklasowca? Jakie wady i zalety?
Co do braku złodzieja, jak radzić sobie z zamkami/pułapkami/etc bez niego? :D

Nie o to Gawowi chodziło, mag/kapłan to tylko wieloklasowiec, nie ma innej opcji, obie podklasy muszą się na bieżąco rozwijać, dwuklasowcem powinna być ta druga postać, zaczynając od jakiegoś wojownika dwuklasując na podklase czarującą, najlepiej kensai/mag albo barbarzyńca/mag.

Co do pułapek to nie ma tego znowu tak dużo, a i zabójcze nie są, szczególnie jak się wejdzie w jakąś na osłonkach. Z zamkami gorzej, ale ogólnie możecie zainstalować komponent z BG2Tweak: Brak pułapek i zamków. W pewnym sensie jest to ułatwienie, ael z drugiej strony nie będzie doświadczenia za zamki i pułapki więc jakoś się to balansuje.

Gawith 
Millenium

Otrzymał 24 piw(a)

Wysłany: 2008-07-03, 14:30   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Na pułapki odpowiednie ochronki (np. przed ogniem, trucizną) albo Lustrzane odbicia - rozwiązują problem... Na zamki Otwarcie, miksturki lub czary zwiększające siłę. Też nie będzie xp, a w sumie trochę pieprzenia się, więc propozycja Witka wydaje się sensowna.

Dwuklasowiec jest o tyle lepszy od wieloklasowca (czaisz różnicę, mam nadzieję? ;) ), że np. wojownik może wziąć 5* w jednej broni i czerpać korzyści z podklasy (dlatego właśnie sugeruję berserkera, zabójcę magów itd).

Jak bardzo chcecie złodzieja to niech któryś weźmie woj/mag/zło, przyjemna kombinacja. Będziecie mogli sztyletować i zastawiać pułapki (chociaż chciałbym wyraźnie zaznaczyć, że pułapki są dla cipek i NIE należy ich zastawiać ;) ). Tylko w takim przypadku już KONIECZNIE usunąć limit xp.

A może jakiegoś barda? Też ciekawa, wszechstronna postać. Może morituri z modów. Chociaż na duecik wziąłbym osobiście wielo/dwuklasowców.

Bierzecie jakieś mody?

cziterus 
Wędrowiec

Wysłany: 2008-07-03, 16:46   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Za dużo informacji na raz :D
Co do modów - nie instalujemy nic co nie zainstalowało się po kliknięciu w Baldurs Gate II z Sagi ;)

Co do reszty mam już burdel w głowie ;)
Generalnie co do postaci mag/kapłan to nie widzę problemu nią już kiedyś grałem, wybrana taka była od samego początku i nie narzekałem. Tyle że w składzie było wtedy dwóch innych graczy jeszcze - czysty wojownik i czysty złodziej ;) Dlatego teraz jest cały problem jak z tych dwóch pozostałych zrobić jedną, która da radę ich zastąpić ;)

Generalnie, jeśli w jednym poście dacie radę napisać jakie dwie postacie wybrać najlepiej, i jeśli mają być później dwuklasowane to kiedy to byłbym wdzięczny.

Durendal 
Postrach

Otrzymał 12 piw(a)

Wysłany: 2008-07-03, 17:00   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Jeżeli o mnie chodzi to wybrałbym:
  • elfa kapłana/maga (wieloklasowca) - mamy ogromy zasób czarów, problemem jest późniejszy dostęp do czarów wysokopoziomowych ale przy grze 2 postaciami szybko się niweluje (skupujemy ile się da zwojów - nigdy za mało :P )
  • paladyna-inkwizytora - potrzebujemy kogoś kto będzie w stanie stanąć twarzą w twarz z największym przeciwnikiem i to przeżyć. Inkwizytor daje nam dostęp do dwóch zdolności specjalnych które nigdy nie przestają być użyteczne, ma wysokie rzuty obronne (jak na zbrojnego) a po zdobyciu Karsomira staje się małym bogiem ;) ani licz ani smok nie staną mu na drodze.

Takie połączenie daje Ci dużą siłę magiczną i fizyczną. Jednak zachęcałbym do zainstalowania Item Upgrade dzięki któremu zdobędziemy przydatne dla maga pierścienie (i inne) oraz zbroje, hełmy, amulety i im podobne które znacznie wzmocnią naszego paladyna.

Est Solarus Oth Mithas! (Mój Honor To Moje Życie!)

Tagi: bg2 :: baldurs gate :: multiplayer :: hamachi :: online :: gra

[Pobierz temat]
Odpowiedz do tematu