W BG2 bez modów najczęściej partnerką mojego bohatera (zwykle Nekromanty, lub Kawalera) zostawała Viconia. Wybór ten był częściowo podyktowany względami praktycznymi - Viconia jako kapłanka jest lepsza niż Aerie i Jaheira. Poza tym, jeśli grałem Nekromantą, to mając w drużynie Imoen, co zdarzało się w wielu przypadkach, przyłączanie trzeciego maga uważałem za pozbawione sensu. Jeśli chodzi o Jaheirę to Wojownikiem jest miernym (zwłaszcza, gdy dostępny jest Sarevok), a jej druidyczne zdolności pomniejszone są przez wieloklasowość.
Ostatnio zmieniony przez Serafin 2009-09-21, 08:10, w całości zmieniany 3 razy
Oddałem głos na Aerie. W małej drużynie, jeśli dobrze się ją poprowadzi, sieje zniszczenie i zostawia za sobą zgliszcza Pod względem klimatycznym chyba najciekawsza postać, Jaheira jest arogancką i apodyktyczną pół teściową, pół mamusią. Vivonia zaś jest opryskliwa i jeno szceka na biednego charname. Z drugiej strony dialogi Jaheiry są chyba najmniej tendencyjne, Viki ciągle bluzga a Aerie cały czas płacze nad skrzydłami
Z Anomenem nie miałem okazji romansować (jakkolwiek by to nie zabrzmiało )
trudno mi stwierdzić
jaheira troche mnie wkurza, Arii jest taka słodka aż może zemdli (choc pierwszy raz bardzo przypadł mi do gustu ten romans), teraz napalam się na Vikonię bo choć twarda z niej dziewczyna to jedynie jeszcze ona mieści się w moich standardach (żegnamy
Amomena )
Ja głosowałem na Aerie nie jest słaba jak się nią umie grać to wymiata i fajnie,że ona ma połączenie maga z kapłanem i nie musze dwóch osob brac z klasą maga i kapłana wystarczy ona jedna.
_________________ "Jeżeli nigdy nie przegrałeś to znaczy,że nigdy nie walczyłeś"
Anomen w ankiecie pojawił się "na wszelki wypadek"
Nie stoję na drodze upodobaniom innych
A poważniej. An nie ma konkurencji. Szkoda że autorzy nie stworzyli drugiego romansu dla postaci kobiecych. Nie pamiętam dokładnie na czym polegał problem ale jak odgrywałem kobietę coś mocno irytowało mnie w jego zachowaniu.
Przydałby się jakiś mroczny jegomość w typie złego drowa
Sindarin napisał/a:
Ja głosowałem na Aerie nie jest słaba jak się nią umie grać to wymiata
Raczej nie jak się umie grać tylko jak się obierze właściwą drogę jej rozwoju.
Aerii choć słaba w zwarciu to jest zdolna do osiągnięcia miażdżących technik splatania sieci magicznych.
Nie ma jednak paru czarów którymi lubiłem się parać.
Jak to nie ma czarów? Chyba druidzkich? Przecież to czarodziejka, więc nauczy się czego tylko chcesz, czary kapłańskie są te same (kilka wyjątków dla złych postaci...).
co do romansów, kłaniają się mody - ja np. teraz gram z Tsujathą, widziałem dopiero kilka banterów, ale już one mnie zmiażdżyły, tak prawdopodobnej, prawdziwej postaci jeszcze nie widziałem. Nie mogę się doczekać romansu
Jak to nie ma czarów? Chyba druidzkich? Przecież to czarodziejka, więc nauczy się czego tylko chcesz, czary kapłańskie są te same (kilka wyjątków dla złych postaci...).
Nie wiem czy dobrze pamiętam ale przed Aerii zamknięta jest chyba magia ze szkoły zniszczenia.
Gawith napisał/a:
co do romansów, kłaniają się mody - ja np. teraz gram z Tsujathą, widziałem dopiero kilka banterów, ale już one mnie zmiażdżyły, tak prawdopodobnej, prawdziwej postaci jeszcze nie widziałem. Nie mogę się doczekać romansu
Hum.. skoro tak podeślij mi proszę na PW lub maila takie mody (NPC+romans) w wersji PL, a w osobnym folderze JAP oraz ANG. Gdy skończę sesje multi z chęcią się im przyjrzę.
przed Aerii zamknięta jest chyba magia ze szkoły zniszczenia
Ne jest ;p
Cytat:
podeślij mi
A skąd Ci wytrzasnę wersję PL? =) Z NPC przetłumaczony jest Xan, Sola, Valen i chyba tyle, albo jeszcze góra 1-2 postace, nie chce mi się teraz sprawdzać. A angielską werję sobie przecież mżesz sam obczaić, linki jak widzę masz, wystarczy ściągnąć i rozpakować.
Modów NPC nie znam za dobrze, to raczej pytanie do Alatariel Kido, Tashię, Kelseya, Keto mogę z czystym sumieniem polecić. Support dla Tashii jest na SHS.
A skąd Ci wytrzasnę wersję PL? =) Z NPC przetłumaczony jest Xan, Sola, Valen i chyba tyle, albo jeszcze góra 1-2 postace(..)
Ja znam bądź słyszałem o:
Solaufein
Chloe
Valen
Lester - wojownik kufla piwa
Goo
Larsha
Tashia
Xan
Sime z modu Tortured Souls (kiedyś muszę z nią spróbować poromansować )
Jakkolwiek trudno mi znaleźć downloady (poza tymi co podałem)
Edit:
oddałęm głos na Aerii - za ten pierwszy romans jakiemu się poddalem
Ostatnio zmieniony przez Yakushi 2007-09-30, 21:56, w całości zmieniany 1 raz
No właśnie, jeszcze Chloe... Lester to zdaje się polski projekt, co do Goo nie jestem pewien. Larshy w sumie nie kojarzę W OGÓLE, Tashię sam tłumaczyłem, ale nie skończyłem, a TS to zupełnie inna bajka.
Oddałem swój głos na Aerie, mam do niej pewien sentyment ponieważ to własnie z nią romansowałem gdy po raz pierwszy przechodziłem Baldura (echh chciałbym ten pierwszy raz przeżyć ponownie ), poza tym mam chyba słabość do niewinnych, potrzebujących pomocy kobiet chociaż Viconia jest też całkiem kusząca, natomiast romans z Jaheira jakoś mnie odpycha, pewnie dlatego, że zaczyna się on zaraz po śmierci Khalida.
Ostatnio zmieniony przez Vinci 2007-11-08, 22:08, w całości zmieniany 1 raz
A ja jako jedyna oddałam głos na Sir. Anomena! Szczerze nie wiem dlaczego tyle osób wypowiada się negatywnie na jego temat. Mi romans się podobał nic szczególnego(piszę z perspektywy przejścia wielu innych) ale jakoś wciągał Co do innych romansów z oryginalnej gry...hmm..Viconi nie lubię - wogóle romansy z drowami ogromnie mnie denerwują czyt. Solaufein Aerie dla mnie przypomina kaszkę z klejem drzewnym ale to tylko przez jakiś czas potem do wszystkiego da się przezwyczaić. A Jaheiry nie lubię. Koniec kropka Słowem: "Niech żyją romanse z modów"
Viconia - uwielbiam jej opowiastkę o tym jak 'zaopiekowali' się nią chłopi, krótko po jej wyjściu na powierzchnię;) Kapryśna, ale i wyrafinowana (te stulecia ćwiczeń;P)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum