Cieszmy się, że w tych kategoriach chociaż taki wybór jest, bo np. mnicha i barbarzyńcy nie uświadczymy w ogólę, dziki mag też by się przydał
Tyle, że i mnich i barbarzyńca są jakby wojami, a takich mamy pod dostatkiem. A przydatnych złodziei w grze jest dwóch, podobnie jak magów(myślę o tych, którzy mogą być w drużynie jedynymi przedstawicielami profesji, bo Jan na jedynego maga w teamie się nie nadaje).
Zależy, jaki team - zagraj sobie np. skłądem Jan, Aerie i Morituri - będzie masakra. Albo nawet Jan Aerie Wojownik, bo Morituri w takiej asyście sam wszystko porozpierdziela w ułamku sekundy
Niby Aerie też mag, ale też dwuklasowiec, więc też się teoretycznie nie nadaje bez kogoś bieglejszego typu Edwin
Najchętniej gram wojownikiem (kansei ;P) oraz magiem ( bez specjalności^^) .
Jak Kansai to Furia niebios i jakiś mieczyk, jak mag to sztylet wracający do ręki, szata Veckny i kamień loun w obu przypadkach
Hmm...
Co do Waszej zaprawdę interesującej konwersacji na temat magów w grze, stwierdzam, iż i tak żaden czarodziej na stanowi problemu dla naszej postaci. Owszem, Edwin dostaje ogromną ilość zaklęć (kilka dlatego, że jest specjalistą, jeden dlatego, że "jest Edwinem", zatem to naprawdę wiele ), Jan ze swoimi złodziejskimi zdolnościami też może być zabójczy (przykładowo taki mag zwiadowca [nie trzeba marnować miejsca na niewidzialność, albo marnowac pierścienia niewidzialności^^] z szatą Veckny i takim zaklęciem jak Oddech Smoka, czy nawet Kula Ognia mogą zabić, czyż nie?), a Aerie w połączeniu z szatą Veckny... szybkie zaklęcia maga + zdecydowanie przyspieszone czary kapłana... 2x szybsza Brama + kochane Meteory Melfa, lub niezastąpiona Eksplodująca czaszka.
Każdy mag potrafi być zabójczy na swój sposób, aczkolwiek trzeba przyznać, że Edwin, jako że nie jest dwuklasowcem, będzie potężniejszy.
Choć, nie wiem czemu, za Aerie nie przepadam (może dlatego, że ma mało żyć i jest 'za słodka?') zawsze ją mam w drużynie. Czemu? Bo uzupełniam lukę w drużynie - magiem i kapłanem^^
Ostatnio zmieniony przez Dzieciuch 2008-04-21, 19:07, w całości zmieniany 1 raz
Druss, tiaa, tu może masz rację - muszę się przyznać, ale nigdy Kostura maga nie używałam xD Ten kij to u Shangalara się znajduje? Bo nie pamiętam ;P
Tak przy okazji ciekawa taktyka ;p Choć wolę Oddech smoka - myślę, że jest bardziej niezawodny
_________________ "Tylko w milczeniu słowo,
Tylko w ciemności światło,
Tylko w umieraniu życie:
Na pustym Niebie
Jasny lot sokoła"
Pieśń o stworzeniu Ea
Ursula K. LeGuin - "Czarnoksiężnik z Archipelagu"
Z Cyklu Ziemiomorze
Choć wolę Oddech smoka - myślę, że jest bardziej niezawodny
A kto broni stosowania jednego i drugiego ?
Ja na pewno nie
Co do Kastura Maga - No to na Shangalarze i jego sługusach...
Tylko w umieraniu życie:
Na pustym Niebie
Jasny lot sokoła"
Pieśń o stworzeniu Ea
Z Cyklu Ziemiomorze
a ja od zawsze grałem paladynem , zarówno w częsci pierwszej, jak i drugiej Miałem wyjątek niby, że grałem magiem ,ale jakoś wolę odgrywać nadzianego maniaka religijnego
Tylko w umieraniu życie:
Na pustym Niebie
Jasny lot sokoła"
Pieśń o stworzeniu Ea
Z Cyklu Ziemiomorze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum