No poza tym przy awansie punkty zycia sa dodawane losowo, wiec jezeli chcesz miec maksa przy awansie to albo musisz save/load albo zmniejszyc poziom przed daniem awansu
No poza tym przy awansie punkty zycia sa dodawane losowo, wiec jezeli chcesz miec maksa przy awansie to albo musisz save/load albo zmniejszyc poziom przed daniem awansu
Ok, dzięki, ale chodziło mnie o jakieś dodatkowe bonusy, jak - pasy, czy pierścienie, itp...
Ściągnąłem program Shadow Keeper i mam odnośnie nigo kilka pytań:
1. Ustawiłem podklasę Berserker i nie mam możliwości użycia szału. Jak jąaktywować?
2. Jestem teraz krasnoludem i chciałem zwiększyć liczbę PŻ (żeby był wyższy niż u Aerie). Zwiększyłem - coś co nazywa się Base HP i Current HP. Jednak żeby stał on na przyzwoitym poziomie muszę ustawić go na 150, a i tak mam mniej ponktów PŻ niż Jorgan, który ma - 70. O co w tym chodzi? Powiem tylko, żę siłę ustawiłem na 17.
3. Czy bycie krasnoludem nie przeszkadza mi w romansach?
4. Czemu pokazało mi nagle, że mam 2 level (że niby wyssany), skoro zdobyłem, bodajże - 8, czy 9 i taki też mam ustawiony w Shadow Keeperze. Wcześniej tak nie miałem.
Ostatnio zmieniony przez aragorn 2009-12-08, 20:18, w całości zmieniany 2 razy
Ustawiłem podklasę Berserker i nie mam możliwości użycia szału. Jak jąaktywować?
W zakładce Innate wybierz klasę i poziom, a dostaniesz takie zdolności specjalne, jakie powinien mieć przedstawiciel danej podklasy na konkretnym poziomie. Lub dodaj je ręcznie.
aragorn napisał/a:
O co w tym chodzi? Powiem tylko, żę siłę ustawiłem na 17.
Żadna cecha nie wpływa na Base HP - są to punkty życia losowane przy awansie BEZ uwzględnienia modyfikatora z charyzmy.
aragorn napisał/a:
Czy bycie krasnoludem nie przeszkadza mi w romansach?
Krasnoludy nie mogą romansować, chyba że zainstalujesz odpowiedni komponent BG2 Tweaks
aragorn napisał/a:
Czemu pokazało mi nagle, że mam 2 level (że niby wyssany)
Jeśli padłeś ofiarą wyssania poziomu (m.in. ataki wampirów wysysają poziomy), to rzuć na postać Przywrócenie (zaklęcie kapłana, zwój lub usługa w świątyni).
Nie za bardzo wiem gdzie zapytać, a nie chciałam zakładać nowego tematu pt. "Przedmioty - gdzie je znaleźć" choć wydaje mi się on bardzo potrzebnym, zapytam tutaj: Gdzie znaleźć Belm?
Pozdrawiam Illasera Prędka
mam nadzieję, że ktoś jeszcze na to forum wchodzi...oba baldursy przeszedłem ładne parę lat temu, natomiast ostatnio je sobie troszkę odkurzyłem. Moje pytanie brzmi: czy istnieje jakiś mod, umożliwiający walkę między drużynami w trybie multiplayer? Jeżeli tak - to jak on się nazywa? Ilość modów jest dość przytłaczająca, a jedyne, których nazwy sugerują taką możliwość (bg fight i tactics) nie mają nic takiego w opisie. Z góry dzięki!
mam nadzieję, że ktoś jeszcze na to forum wchodzi...oba baldursy przeszedłem ładne parę lat temu, natomiast ostatnio je sobie troszkę odkurzyłem. Moje pytanie brzmi: czy istnieje jakiś mod, umożliwiający walkę między drużynami w trybie multiplayer? Jeżeli tak - to jak on się nazywa? Ilość modów jest dość przytłaczająca, a jedyne, których nazwy sugerują taką możliwość (bg fight i tactics) nie mają nic takiego w opisie. Z góry dzięki!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum