czy gry z serii bg sa ze soba powiazane?? czy jesli chce przejsc cala historie zawarta w grze to musze przejsc bg 1 potem bg 1 dodatek potem bg 2 potem bg 2 dodatek????
z gory thx
Sobson
Ostatnio zmieniony przez Serafin 2009-09-21, 07:56, w całości zmieniany 2 razy
Juz tlumacze, gra jest ze soba scisle powiazana. Aby miec ciaglosc musisz grac w nastepujacej kolejnosci. Baldurs Gate, Baldurs Gate II, Baldurs Gate II: Tron Bhaala. Opowiescie z Wybrzeza Mieczy nie sa wymagana czescia (przypominam, ze jest to dodatek do pierwszej czesci Baldurs Gate), jednak zanim zakonczysz wlasciwa fabule radzilbym ci zapoznac sie z trescia dodatku, czyli o ile sie nie myle z piecioma lokacjami... Wszystkie dodatkowe zadania mozesz uzyskac w Brodzie Ulgotha, wiecej nie zdradze, zeby nie zepsuc ci zabawy.
Ostatnio zmieniony przez Dzwonsson 2008-03-16, 16:48, w całości zmieniany 3 razy
Wiesz Dzwonsson, moim zdaniem podałeś i tak paskudnego spoilera. Radziłbym wyedytować.
Sotek wiesz jakbym np sobie szla z kumpela albo gorzej-sama i tak nagle mi tu albatros wlatuje na glowe i w ogole wiesz jeszcze rzyga rybami to totalnie masakra ;/ a tak na serio to bym sie wkurzyla ze ''spotyka sie'' ze mna a mnie nie uprzedza ;/
Racja, paskudny spoiler Powiem coś jeszcze od siebie, gry są ze sobą powiązane, mają ciągłą fabułę, tylko dodatek do BG1 nie wnosi nic do fabuły, jednak, nie musisz grać w BG1 żeby zagrać w BG2, ale to zawsze przyjemniej znać załą historię od początku
Racja, zdradzilem co kolege moze czekac na koncu rozgrywki, przeprowadzilem edycje i sadze, ze informacja o lokazlizacji wstepnej dodatkowych zadan moze pozostac, to nie jest jakas wielka mecyja.
Jeśli NA PRAWDĘ nie chcesz grac w częśc pierwszą, a chciałbys ogólnie wiedziec, o co chodzi, możesz w ostateczności przeczytac "powieśc" Philipa Athansa "Wrota Baldura". O kunszcie literackim tego "dzieła" nie mam zamiaru się wypowiadac, wystarczy że z grubsza trzyma się fabuły (podkreślam - z grubsza: akurat na tyle, żeby się połapac w dwójce)
2008-07-04, 17:24, użytkownik Galanthel wykonał(a) rzut 1k20. Wynik rzutu: 2.
Lepiej mu tego nie doradzaj. Czytanie książek prowadzi do ekspresowego łysienia i ataków egzemy . W sumie w fabule jedynki można się z grubsza połapać czytając biografię CHARNAME. Polecam też przeczytanie jakiejś solucji do BG1 - tam przynajmniej widać porządną fabułę .
_________________ 19.06.10 - Wróciłem
Est Solarus Oth Mithas! (Mój Honor To Moje Życie!)
Przepraszam, że nowy temat zakładam na dość szczegółowe pytanie ale nie znalazłem odpowiedniego.
Mam problem z przyłączeniem Quayle'a przy wrotach baldura. Gdy zagadałem do niego za pierwszym razem chciał się przyłączyć ale odmówiłem. Teraz po jakimś czasie grania zmieniłem zdanie ale gdy zaczynam z nim rozmowę nie ma opcji dialogowej przyłączenia. Jest tyko fraza "Proszę nie zostawiajcie mnie tutaj, czy słyszycie myszołowy? Ja słyszę" i koniec rozmowy. Czy ja coś źle zrobiłem czy tylko za pierwszym razem można go przyłączyć?
Żadnych pomysłów na ten temat?
Dobra to jeszcze może inaczej czy to jest prawidłowość w grze czy coś jest nie tak. Jeśli to prawidłowość to czy mogę zrobić coś by Quayle stał się bardziej rozmowny i zechciał się przyłączyć a nie gadał w kółko bez sensu o jastrzębiach.
Ostatnio zmieniony przez kristof 2008-07-29, 09:47, w całości zmieniany 4 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum