PROBLEM! życie jest ich pełne. Jeden bardziej irytujący od drugiego tak i teraz.
Po wybraniu i zainstalowaniu modów na obu kompach i przy rozpoaczeciu sesji natrafiłem na barierę której nie mogę przebić.
Instalacja na KOMP1zXP:SP2 nastąpiła bez problemu. Założenie konta. Importowanie postaci. Oczekiwanie na gracza
Z KOMP2z98SE jest jednak problem!
Gdy chce założyć sesję lub połączyć się z istniejącą wszystko się zatrzymuje i jedynie restart pomaga.
Tak jest przy 'drugiej opcji połączenia'
Pierwsza i port szeregowy zdaje się nie działać (klikam Nowa Sesja i nic sie nie dzieje).
Jak rozwiązać problem?
Jak sprawić byśmy mogli razem zagrać?
EDIT:
Próbowałem zainstalować patch wydany przez Black Isle dla posiadaczy DX8.
Druga opcja połączenia przestała zawieszać kompa, ale przy ładowaniu servera wywala błąd :
Cytat:
An Assertion failed in X:/Dev/Baldur\CGameEffect.cpp at line number 808
A macie magiczny plik bgmain2.exe konieczny do uruchomienia gry przez neta w polskiej wersji jezykowej?
Nie działa multi w wersji DVD? To zobacz ten plik.
Sotek wiesz jakbym np sobie szla z kumpela albo gorzej-sama i tak nagle mi tu albatros wlatuje na glowe i w ogole wiesz jeszcze rzyga rybami to totalnie masakra ;/ a tak na serio to bym sie wkurzyla ze ''spotyka sie'' ze mna a mnie nie uprzedza ;/
Ostatnio zmieniony przez Albatros 2008-07-05, 17:43, w całości zmieniany 1 raz
Ogarnia ktoś jak poszpilać w BG1 przez neta na siódemce?
Ogólnie Baldur śmiga, ale się wyłącza po wejściu w "stwórz/dołącz do gry". W XP tego problemu nie ma, ale w XP z kolei nie chce mi się połączyć hamachi >.> i skype.
Patche, XP Virtual PC i wszelkie XP compatibility mode'y nie pomagają.
Komunikat błędu napisał/a:
Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: BGMain2.exe
Application Version: 1.3.0.1
Application Timestamp: 3b4f656f
Fault Module Name: atiumdag.dll
Fault Module Version: 8.14.10.678
Fault Module Timestamp: 4a8a0ff3
Exception Code: c0000005
Exception Offset: 0000e7d6
OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.48
Locale ID: 1045
Additional Information 1: d87b
Additional Information 2: d87b9aa0741e90481840057570cd6082
Additional Information 3: 4f47
Additional Information 4: 4f4776dd83fb49f49fc3d8251dc4e324
Ostatnio w ogóle z tym nowym hamachi same problemy, przynajmniej u mnie. NIestety to bydle potrzebne jest do grania przez sieć, a gra przez sieć fajna bardzo, tlyko trzeba normalnego GMa sobie znaleźć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum