Prosty temat który zwykle pojawia się na prawie każdym forum o BG. Zwykle zaczyna się wyliczanka imion z których korzysta dany gracz albo jakaś zabawna historyjka z borsukami w tle.
Nie.
Tutaj będzie inaczej.
Poszukuję imienia dla postaci. Pół-elf, mężczyzna. Wszechstronny awanturnik-podróżnik (Wojownik/Mag/Złodziej). Najlepiej aby miało swego rodzaju pospolite brzmienie - lecz nadal nie może być banalne.
A żeby nie być zbyt awangardowy, lista imion dla moich postaci:
Yarpen, Boholt, Niszczuka, Bernsztajn
Paul Fynolt, Reynevan, Travis, Malevon, Kayleigh
I oczywiście Turbopastuch Extreeme*
* Nie, tak naprawdę nie było takiej postaci.
Ostatnio zmieniony przez Serafin 2009-09-21, 07:57, w całości zmieniany 2 razy
Vinci powodzenia z tym npcetem, robisz coś w jego kierunku czy tak tylko sobie gdybasz?
Yarpen - zaczynasz kampanię czy nowy projekt? ;p
Odnośnie pytania - może Samuel, Sam? ;p Albo Pilar - imię co prawda kobiece (kto wie, z jakiej książki?), ale w FR równie dobrze może nosić je mężczyzna.
Vinci powodzenia z tym npcetem, robisz coś w jego kierunku czy tak tylko sobie gdybasz?
Trochę nieodpowiedni temat, ale co tam Jestem na etapie uczenia się, zacząłem już tworzyć postać korzystając z poradników z Biblioteki Riklaunima i jest to dużo trudniejsze niż na początku myślałem. Mam już też historię i pomysły na questy, ale nie sądze żebym był w stanie stworzyć coś co sobie założyłem, bo byłaby to historia na większego moda. Będę musiał to trochę ograniczyć jednak nie zamierzam skończyć na czymś w stylu One-Day NPC. Mnóstwo pomysłów, ale brak umiejętności żeby je zrealizować, ale powinienem coś wykombinować dzięki tym poradnikom
Jeszcze parę imion: Alwin, Argon, Roshal.
Ostatnio zmieniony przez Vinci 2007-11-24, 23:20, w całości zmieniany 1 raz
A np Nanar:). Pomyślałem, że skoro pół elf to nie może się nazywać zbyt swojsko dla człowieka, ale zarazem nie powinien zbyt finezyjnie bo ma przecież pewne powiązania ze światem ludzi poprzez jednego z rodziców. Stąd pytanie, kto z jego rodziców był elfem, gdzie się wychował itp. Nanar brzmi fajnie chyba;)
Merkurio? Travicci? Arden? Firen Vans? Walin? Lerbis? Gerster? Hessud? Cyded? Porfir? Bo ja wiem... Ostatnie chyba nie pasuje, ale pierwsze jest całkiem całkiem...
To ja także się dołączę:
Lothei, Nessir, Gilhadd, Rafireth, Aravilar, Milthador, Tangelis, a na koniec imię, z którym wiąże się wiele wspomnień - Dorian.
Pozdrawiam
Polecam imie Suldrin, dla pol-elfa jest to dla mnie najlepsze imie
Sam nazwalem tak moja pierwsza postac i byl nim elf
Dla wojownika/maga/zlodzieja jak dla mnie dobre imie
_________________ Ten, który walczy z potworami, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich... kiedy spoglądasz w otchłań, ona również patrzy w ciebie..."
Ostatnio zmieniony przez snickers 2008-01-15, 21:58, w całości zmieniany 1 raz
A wiecie, ze ja nawet nie wiem jak sie moja postac (dzieki elf, legionista) nazywa? Imie jest tak dlugie, ze sam zapomnialem... Wedlug mnie to nie jest jakas specjalnie istotna kwestia.
No, a ja się zawsze długo zastanawiam nad imieniem dla postaci, bo musi oddawać jego charakter, a przede wszystkim rasę, ciężko nazwać elfa np. Tahluateon, bardziej jakiegoś demona. Czasem jest tak, że słyszy się imię i już wiadomo kim jest używająca go postać, wtedy wiadomo, że wybrane imię jest świetne
proponuję: Andres
ja osobiście preferuję nazywanie postaci iminiem i nazwiskiem (tudzież przydomkiem) dlatego też skoro Andres to na nazwisko można dać np. Vierno
moj wojownik wabi się Torus Raven
2009-09-28, 08:32, użytkownik logrus wykonał(a) rzut 1k20. Wynik rzutu: 10.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum