Wpadłem dziś w szał wyłapania wszystkich wyciętych postaci, oto małe zestawienie (postacie bez zadań):
1. Shara - przewodniczka na Wyspie wilkołaków
2. Lahl - też na wyspie, mieszkaniec
3. Willib - mieszkaniec Wrot, 7 rozdział
4. Amnijski Żołnierz przy wejściu do kopalni lub w Nashkel
5. Suthie w Sklepie Ciszy - to miał być jakiś quest zapewne, z którym wiążą się postacie Rededge'a i Narlena (przywrocone wcześniej nieudanie przez mod Dudleya - błąd w jednym skrypcie walił całą imprezę i u mnie błąd był powtorzony), ktorzy w 7 rozdziale wędrują po Wrotach
6. Zakapturzony czarodziej - brak danych, ale pojawi się
7. Rodriguez Krzywy Ryj - brak danych, będzie miał mini-quest
8. Trzy postacie kupcow/doppli w 7 Słońcach
9. Kochanek Pani Mallory w Brodzie (jest tam jeszcze jeden marynarz, ale b.d.)
10. Kilku mnichow w Candlekeep
11. Jeden z Kapłanw Ilmatera we Wrotach, ma sklep
12. Handlarz przedmiotami z oflagowaniem "skradzione" we Wrotach, nie da się tego zrobić, ale będzie
13. 2x Elminster
14. Galtor, pomieszany z Angelo (było o tym wyżej)
15. Retard - wojownik, b.d.
Ostatnio zmieniony przez Aurelinus 2010-01-28, 09:08, w całości zmieniany 3 razy
No to czas na opowieść o niewydanym demie.
W grze znalazłem pliki wizyty "demowej drużyny" w Cytadeli. Co to za Cytadela, można się tylko domyślać, niby chodziło o Candlekeep, ale pewne szczegóły nie pasują do tego co jest w grze. Obok miało znajdować się jakieś mauzoleum, główne postacie tej "cytadeli" również nie pasują do Ck. Osoby:
Satos - opat (więc niby chodzi o klasztor?)
Krotan - główny zły, ogr
Eldoth, ten sam co w grze, ale w roli NPC, dowódca (nowomianowany) straży po zaginięciu poprzednika i kilku strażników,
Kagain i Sharteel również w roli niezależnych NPC, gości twierdzy (tak to się tam oficjalnie nazywa), żądnych rozwikłania zagadki zniknięć.
Ajantis - nasz bohater, przysłany również w tym celu (prawdopodobnie demo miało być one man army),
Tiax - jeden z szalonych, a jakżeby inaczej mieszkańców twierdzy, to on zabija Utora.
Cały quest, na ile to możliwe, został odtworzony w Cytadeli Północnej, kto jest kto - sami obejrzyjcie (kilka nazwisk zostało ofkors zmienionych), ale całość jest dość wierna i wykorzystuje komplet postaci. Ci z was, którzy oglądali pliki w grze, zapewne zwrcili uwagę, że kilku naszych ulubieńców ma wersję pliku CRE z przyrostkiem "D". Tak, to oznacza Demo. Wspominany przez Yarpena fragment mapy z pieczęcią "Work in Progress" to mapa demowego Ck.
Ostatnio zmieniony przez Aurelinus 2010-01-28, 09:05, w całości zmieniany 3 razy
Aurelinusie, prawie każdy Twój post w tym temacie powoduje u mnie opad szczeny... kawał dobrej roboty odwalasz. Szkoda tylko, że Twój mod to nadal hybryda z modem TBG no ale cóż. Trza będzie przełknąć
Aurelinusie, prawie każdy Twój post w tym temacie powoduje u mnie opad szczeny... kawał dobrej roboty odwalasz. Szkoda tylko, że Twój mod to nadal hybryda z modem TBG no ale cóż. Trza będzie przełknąć
Przerobiłem to niemal (chyba zbyt duże słowo) nie do poznania, no, do Szczecina...
Nic to nie da, gdyż NTotSC v3 jest modem pod BG1 a nie pod BGT (ktoś może się conajwyżej pokusić o konwersję, jednakże jak widać po ostatniej dla v2, nie jest to takie łatwe [dla niekumatych: część rzeczy wypadła z moda]).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum