Tawerna Hrothgara  Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

[Pobierz temat]Poprzedni temat :: Następny temat
Sesja w klimacie postnuklearnym.
Autor Wiadomość
Dzwonsson
[Usunięty]

0
Wysłany: 2009-01-28, 18:57   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Wskrzeszanie sesji raczej niewiela ma sensu... Już sama wiedźmińska rozgrywka mocno przygasła, a z doświadczenia wiemy, iż dwie sesje w jednym momencie także nie są żadnym wyjściem z sytuacji. ;)

GM 
Obywatel

0
Wysłany: 2009-01-28, 19:03   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Czy ja wiem. Klimat Wiedźmina i dajmy na to NS jest dość odległy. Współistnienie takich sesji jest - moim zdaniem - na miejscu.

Dzwonsson
[Usunięty]

0
Wysłany: 2009-01-28, 20:33   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Gdzieś na wiosnę zeszłego roku, ile mnie pamięć nie myli, mieliśmy dwie sesje rozgrywane w jednym czasie. Dwa zupełnie odległe systemy, WFRP i NS... Jednak po jakimś czasie zainteresowanie szybko spadło, a obie sesje poszły w las. :)

Vinci
[Usunięty]

0
Wysłany: 2009-01-29, 01:25   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Taaa, jak mistrz się opie*dalał to się skończyły :P Ja tam próbowałem wskrzesić jedną bidulkę, dwa razy, ale bezskutecznie :( A teraz mam osobiście i tak za dużo na głowie żeby grać.

GM 
Obywatel

0
Wysłany: 2009-01-29, 14:27   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

I myślisz, że to wynikało z obecności dwóch sesji. Obierając za przykład obecną sesję wiedźminową (choć sam już nie wiem, czy "obecną" jest tu na miejscu), śmiem twierdzić, że wszystkie tutejsze sesje dość szybko się kończą.

Dzwonsson
[Usunięty]

0
Wysłany: 2009-01-29, 16:11   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Myślałem właśnie o takiej manierze naszego forum, sesje, niezależnie jakie i ile ich jest, nie utrzymują się na TH. ;)

Ammal-Matis 
Wędrowiec

0
Wysłany: 2009-02-02, 16:41   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Po prostu potrzeba MG i graczy z zacięciem ;) Bo jak widzę zazwyczaj jednej albo drugiej stronie kończy się szybko chęć

Postaw piwo autorowi tego posta

Serafin 
Millenium

Otrzymał 51 piw(a)

989960
Wysłany: 2009-02-02, 19:17   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Ammal-Matis napisał/a:
Po prostu potrzeba MG i graczy z zacięciem ;) Bo jak widzę zazwyczaj jednej albo drugiej stronie kończy się szybko chęć

Masz chęć pomistrzować? ;)

Godzien haniebnej nazwy buntownika bo go natura mnóstwem wszelkich złości uposażyła

I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo jestem największym sukinsynem w tej pieprzonej dolinie!

Dzwonsson
[Usunięty]

0
Wysłany: 2009-02-02, 19:30   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Pytanie powinno brzmieć, kto ma czas i ochotę by z dawna przerwaną sesję kontynuować? :)

Serafin 
Millenium

Otrzymał 51 piw(a)

989960
Wysłany: 2009-02-02, 19:32   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Ależ nic nie stoi na przeszkodzie by utworzyć nową - niekoniecznie trza kontynuować to co było ;)

Godzien haniebnej nazwy buntownika bo go natura mnóstwem wszelkich złości uposażyła

I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo jestem największym sukinsynem w tej pieprzonej dolinie!

Dzwonsson
[Usunięty]

0
Wysłany: 2009-02-02, 20:15   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Osobiście bym się nie zgłosił... Wszystkie sesje, które prowadzono do tej pory upadały (a może właśnie dlatego, że jakkolwiek brałem w nich udział? xD), więc nie widzę sensu angażować się w kolejną... Zauważyłem, że RPG w towarzystwie kumpli siedzących wokół wersja online nie zastąpi. ;)

Yakushi 
Berserker

Otrzymał 4 piw(a)

0
Wysłany: 2009-02-03, 14:14   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Że niby upadły.. wola ludzka. Wciąż można się dopisać.

Opisz jak Ty uszedłeś z celi Dzwonsson i będą już dwie żywe osoby ^^

Na sesjach piszę co m.in. dwa posty (chyba że sytuacja wymaga inaczej).
( Niewidoczny tekst w nawiasie nie występuje w sesji, ale stanowi osobny komentarz. Można go sobie spokojnie darować)
-1 do reputacji? Wspaniały początek drogi czarnego charakteru sesese
Ostatnio zmieniony przez Yakushi 2009-02-03, 14:18, w całości zmieniany 3 razy  

GM 
Obywatel

0
Wysłany: 2009-02-03, 22:14   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Jasne. Nie ulega wątpliwości, że sesja na żywo jest wielokroć bardziej wciągająca. Ale jak często możesz tak grać? Raz w miesiącu? A sesje na forum to te 5 do 15 minut frajdy każdego dnia. Tych sesji się nie porównuje, one mają po prostu nieco inne przeznaczenie. Ja chętnie dołączę do jakiejś sesyjki, ale pod jednym warunkiem: niech na litość potrwa dłużej niż dwa tygodnie (patrz sesyja wiedźminowa). Chętnie nawet pomistrzuję, ale pod tym samym zastrzeżeniem. Dziwię się nieco, że ludzie boją się "otwartych" sesji, tj. takich do których można dołączyć w toku wydarzeń i opuścić je w sposób fabularny (śmierć bohatera lub udanie się w inną stronę, zamiast całkowitego braku kontaktu). Moje doświadczenie z innego forum mówi, że są one bardziej trwałe. Inna rzecz, że bez chęci nie ma nawet po co próbować. (propos: nie wiem kto jest za to odpowiedzialny, ale sesje sprzed stu lat nadają się chyba tylko do usunięcia)

Serafin 
Millenium

Otrzymał 51 piw(a)

989960
Wysłany: 2009-02-04, 01:25   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

GM napisał/a:
propos: nie wiem kto jest za to odpowiedzialny, ale sesje sprzed stu lat nadają się chyba tylko do usunięcia)

Akurat te traktuję jako pamiątki ;)

Ammal-Matis 
Wędrowiec

0
Wysłany: 2009-02-04, 11:19   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Seraphe napisał/a:
Ammal-Matis napisał/a:

Masz chęć pomistrzować? ;)

Ja się obawiam, że mi by nie czasu czy chęci zabrakło tylko doświadczenia :P Ale z tego co widzę ogólnie sesje forumowe mają tendencję do upadania, nie tylko tu (chociażby na forum wiedźmina, tylko część doszła do końca)

[Pobierz temat]
Odpowiedz do tematu