Wskrzeszanie sesji raczej niewiela ma sensu... Już sama wiedźmińska rozgrywka mocno przygasła, a z doświadczenia wiemy, iż dwie sesje w jednym momencie także nie są żadnym wyjściem z sytuacji.
Gdzieś na wiosnę zeszłego roku, ile mnie pamięć nie myli, mieliśmy dwie sesje rozgrywane w jednym czasie. Dwa zupełnie odległe systemy, WFRP i NS... Jednak po jakimś czasie zainteresowanie szybko spadło, a obie sesje poszły w las.
Taaa, jak mistrz się opie*dalał to się skończyły Ja tam próbowałem wskrzesić jedną bidulkę, dwa razy, ale bezskutecznie A teraz mam osobiście i tak za dużo na głowie żeby grać.
I myślisz, że to wynikało z obecności dwóch sesji. Obierając za przykład obecną sesję wiedźminową (choć sam już nie wiem, czy "obecną" jest tu na miejscu), śmiem twierdzić, że wszystkie tutejsze sesje dość szybko się kończą.
_________________ I am the Master of Puppets! Who do you think the Puppets are?
Osobiście bym się nie zgłosił... Wszystkie sesje, które prowadzono do tej pory upadały (a może właśnie dlatego, że jakkolwiek brałem w nich udział? xD), więc nie widzę sensu angażować się w kolejną... Zauważyłem, że RPG w towarzystwie kumpli siedzących wokół wersja online nie zastąpi.
Jasne. Nie ulega wątpliwości, że sesja na żywo jest wielokroć bardziej wciągająca. Ale jak często możesz tak grać? Raz w miesiącu? A sesje na forum to te 5 do 15 minut frajdy każdego dnia. Tych sesji się nie porównuje, one mają po prostu nieco inne przeznaczenie. Ja chętnie dołączę do jakiejś sesyjki, ale pod jednym warunkiem: niech na litość potrwa dłużej niż dwa tygodnie (patrz sesyja wiedźminowa). Chętnie nawet pomistrzuję, ale pod tym samym zastrzeżeniem. Dziwię się nieco, że ludzie boją się "otwartych" sesji, tj. takich do których można dołączyć w toku wydarzeń i opuścić je w sposób fabularny (śmierć bohatera lub udanie się w inną stronę, zamiast całkowitego braku kontaktu). Moje doświadczenie z innego forum mówi, że są one bardziej trwałe. Inna rzecz, że bez chęci nie ma nawet po co próbować. (propos: nie wiem kto jest za to odpowiedzialny, ale sesje sprzed stu lat nadają się chyba tylko do usunięcia)
_________________ I am the Master of Puppets! Who do you think the Puppets are?
Po prostu potrzeba MG i graczy z zacięciem Bo jak widzę zazwyczaj jednej albo drugiej stronie kończy się szybko chęć
Masz chęć pomistrzować?
Ja się obawiam, że mi by nie czasu czy chęci zabrakło tylko doświadczenia Ale z tego co widzę ogólnie sesje forumowe mają tendencję do upadania, nie tylko tu (chociażby na forum wiedźmina, tylko część doszła do końca)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum