Tawerna Hrothgara  Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

[Pobierz temat]Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Serafin
2008-04-24, 17:15
RPG online by Dzwonsson
Autor Wiadomość
Dzwonsson
[Usunięty]

0
Wysłany: 2008-04-15, 19:50   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   RPG online by Dzwonsson

Witam.
Na SB pojawil sie juz watek reaktywowania rozgrywek online, chlopaki dali mi do zrozumienia, ze chca pograc i zapewne wrobili mnie w mistrzowanie. Dlatego tez zakladam taki a nie inny temat ku wyprostowaniu kilku spraw organizacyjnych. Moze zaczne od mojej wizji prowadzenia rozgrywki. A widze to w sposob nastepujacy. Akcja toczy sie w swiecie znanym z WFRP czy WFB, z ktorym wiekszosc sie pewnie swego czasu zaznajomila. Czas akcji jest do ustalenia.
Postaramy sie prowadzic rozgrywke bez kart postaci zapelnionych statystykami wszelkiej masci, a co za tym idzie gra bedzie sie toczyc wlasciwie bez rzutow, jako MG ocenialbym wszystkie nominalne akcje na "zdrowy rozsadek" (jezeli bedzie to mozliwe).
Dalej. Sadze, ze organizacja konkretnych spotkan jest bezcelowa, wiec proponuje toczenie rozgwyki jej wlasnym tempem, mam na mysli, iz wszystko bedzie szlo dalej, jezeli ktos to bedzie posuwal naprzod.
No nic, narazie tyle, chcialbym tylko wiedziec, powiedzmy, do piatku, ile osob jest sklonnych sie przylaczyc, by pozniej miec material przygotowany pod odpowiednia druzyne...
Jezeli macie wlasne propozycje, z checia wyslucham, jeszcze kilka spraw jest do omowienia.

Ostatnio zmieniony przez Dzwonsson 2008-04-30, 11:48, w całości zmieniany 1 raz  

Gawith 
Millenium

Otrzymał 24 piw(a)

0
Wysłany: 2008-04-15, 20:05   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Cytat:
WFRP

znaczy się warhammer, ta?
Byłbym za, jeśli tak.
Generalnie to potwierdzam to, co napisałem w SB, i'm in, ale codziennych aktualek obiecać nie mogę.
Pytanie podstawowe - dostosujesz historię do postaci, które stworzymy czy jakoś się ugadujemy? bo żeby nie było tak, że stworzymy se np. paladynów, a historia bedzie stworzona dla złych itd ;)

Dzwonsson
[Usunięty]

0
Wysłany: 2008-04-15, 20:36   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Naturalnie dostosuje historie do postaci, stad wiec moje pytanie o to ile osob chcialoby grac i prosilbym albo w temacie albo na PW lub GG krotki opis postaci wraz z niewielka historia owej. ;)

Serafin 
Millenium

Otrzymał 51 piw(a)

989960
Wysłany: 2008-04-16, 08:16   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Zgłaszam się, historię napiszę jak ze szkoły wrócę.

Godzien haniebnej nazwy buntownika bo go natura mnóstwem wszelkich złości uposażyła

I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo jestem największym sukinsynem w tej pieprzonej dolinie!
Postaw piwo autorowi tego posta

Gawith 
Millenium

Otrzymał 24 piw(a)

0
Wysłany: 2008-04-16, 15:24   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Naskrobię coś wieczorem, jak wrócę do domu ;)
(znów się curva nie pouczę :/ )

Vinci
[Usunięty]

0
Wysłany: 2008-04-16, 16:02   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Też postaram się coś napisać, chociaż nigdy nie grałem w warhammera :/ Gaw, ja mam maturę za niecały miesiąc no i co tam :P

Gawith 
Millenium

Otrzymał 24 piw(a)

0
Wysłany: 2008-04-16, 16:05   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Ech... :D

btw, tez nie grałem w warha ale ogólnie wiem, o co w nim chodzi i mi się podoba ;)

Vinci
[Usunięty]

0
Wysłany: 2008-04-16, 16:58   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Hmm, macie namiary na jakieś podstawowe informacje, klasy, zasady? ;) Poszperam jeszcze od siebie na googlach...

Dzwonsson
[Usunięty]

0
Wysłany: 2008-04-16, 17:22   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Vinci napisał/a:
Hmm, macie namiary na jakieś podstawowe informacje, klasy, zasady?
Vince, napisalem przeca, iz grac bedziemy na ogolnikach... Jedyne co ci potrzebne to zapoznanie sie z teoria swiata, ogolnymi uwarunkowaniami historyczno-politycznymi (wiele tego nie ma)... A tak swoja droga to Wikipedia nie krzywdzi... Znajdiesz tam podstawowe informacje o WFRP, a do opisu swiata (streszczonego szalenie) odsylam rowniez na Wiki do dzialu WFB... I jeszcze na koniec dodam, iz z mojego punktu widzenia najciekawiej bedzie jezeli rozgrywka bedzie miala miejsce na kilka lat po SoC.

Vinci
[Usunięty]

0
Wysłany: 2008-04-16, 18:31   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Dzwonsson napisał/a:
Jedyne co ci potrzebne to zapoznanie sie z teoria swiata, ogolnymi uwarunkowaniami historyczno-politycznymi (wiele tego nie ma)

Dzwonsson napisał/a:
A tak swoja droga to Wikipedia nie krzywdzi

Przeca napisałem, że poszukam od siebie na google i myślisz, że gdzie mnie na pierwszy ogień wysłało? ;) Myślałem, że może znacie jakąś stronkę, gdzie znajdę wszystko w pigułce: rasy, klasy, ich wady i zalety, oraz ogólny opis świata, więcej mi nie trzeba :)

Dzwonsson
[Usunięty]

0
Wysłany: 2008-04-16, 18:49   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Vinci napisał/a:
Myślałem, że może znacie jakąś stronkę, gdzie znajdę wszystko w pigułce: rasy, klasy, ich wady i zalety, oraz ogólny opis świata, więcej mi nie trzeba :)
Ze stronkami bedzie na dobra sprawe ciezko, jednak polecam udac sie do najblizszego sklepu promowanego przez Games Workshop (nie wiem czy jeszcze istnieje, jednakze we Wroclawiu byl przyjemny lokal "Bard") i popytac grajacych czy sprzedajacych lub poprosic o mozliwosc przejrzenia podrecznika dla amatorow do WFB lub podstawowej ksiegi do WFRP (dostepna bedzie zapewne tylko wersja drugoedycyjna), nie powinno byc z tym problemu, w opolskim lokalu taka mozliwosc istniala... Ja osobiscie mialem podreczniki do pierwszej (ksero) i drugiej (tu juz oryginal) edycji jednak pozostawilem kuzynowi na przechowanie, gdyz tutaj nic mi po polskojezycznej wersji. ;) Jednak takie zabawy jak szukanie odpowiedniej mozliwosci doksztalcenia sie to tylko dla bardziej ambitnych i posiadajacych wieksza ilosc wolnego czasu. :D

Vinci
[Usunięty]

0
Wysłany: 2008-04-16, 19:03   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Ujejeje, znalazłem:

= Almanach Mistrza Gry
= Bestiariusz Starego Świata
= Dziedzictwo Sigmara
= Karak Azgal
= Królestwo Magii
= Księga Zasad
= Kuźnie Nuln
= Niezbędnik Gracza
= Popioły Middenheim
= Rycerz Gralla
= Splądrowane Krypty
= Wieże Altdorfu
= Zbrojownia Starego Świata.

Oraz:
= Ekran Mistrza Gry
= Warhammer World Map

W wersji PL w pdf no i nawet seed jest, aż jeden ;D Mam nadzieje, że się utrzyma ;) Ściągnę sobie Niezbędnik Gracza i Księgę Zasad, chyba starczy hmm?

Dzwonsson
[Usunięty]

0
Wysłany: 2008-04-16, 19:27   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Z palcem w oczodole, masz piwo za uciazliwe poszukiwania. :D
Tak wiec jezeli ktos chcialby sie rowniez doksztalcic, to polecam sie zglosic do Vinciego, a tak BTW to Wiciu, moglbys linki wrzucic do tematu. ;)
No, coz, teraz tylko czekam na wasze propozycje postaci i dodatkowe zgloszenia, moze takowe beda. :D

Vinci
[Usunięty]

0
Wysłany: 2008-04-16, 19:57   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Racja, racja, tylko stronka z torrentami płatna, nie każdy ma konto, dlatego wstawiłem plik torrenta na rapida ;) Ja już mam, więc zabieram się za lekture :D

Ostatnio zmieniony przez Vinci 2008-04-16, 19:58, w całości zmieniany 1 raz  

Dzwonsson
[Usunięty]

0
Wysłany: 2008-04-16, 21:11   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Wiciu, postanowilem sobie do tego zajrzec, jednak sie przerazilem... Niespelna 1 GB? Chyba jednak nie bede tego sciagal, po prostu mi sie nie chce. ;)

[Pobierz temat]
Odpowiedz do tematu