Tawerna Hrothgara  Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

[Pobierz temat]Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Serafin
2008-06-22, 14:21
Wasze pomysły na mody

Jaki jest twój ulubiony typ modyfikacji?
Ułatwienia/oszustwa (np. EoU/BG2 Tweak Pack)
0%
 0%  [ 0 ]
Utrudnienia (np. Tactics, SCS)
12%
 12%  [ 7 ]
Nowe zadania i potyczki (np. ToD, QuestPack)
27%
 27%  [ 15 ]
Duże mody (np. TDD, TS)
21%
 21%  [ 12 ]
Postacie przyłączalne (np. Solaufein, Kelsey)
27%
 27%  [ 15 ]
Mechanika - czary, podklasy (np. BG2 Refinements, Divine Remixes)
10%
 10%  [ 6 ]
Głosowań: 32
Wszystkich Głosów: 55

Autor Wiadomość
Yarpen 
Bohater

Otrzymał 66 piw(a)

Wysłany: 2008-05-19, 12:43   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   Wasze pomysły na mody

Temat takowy bywał chyba na większości forów dyskusyjnych o tematyce Infinity, więc czemu u nas nie. Proszę o nieskrępowane idee dotyczące wszystkiego co mogłoby być do gier na IE wprowadzone: przedmiotów, czarów, klas/podklas, zadań, postaci... czego tylko dusza zapragnie. :)

No i poza tym wszystkim ankieta o najważniejsze, najulubieńsze dodatki do gier na Infinity. :) Można zaznaczyć maksymalnie 2 odpowiedzi. Mile widziane uzasadnienie. :)

Ostatnio zmieniony przez Yarpen 2008-05-19, 12:44, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta

Wszelak 
Obywatel

Wysłany: 2008-05-19, 12:59   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Najbardziej lubię mody utrudniające, oraz dodające nowe czary, podklasy. Po entym przejściu gry tylko taki Tactics może mnie czymś zaskoczyć, a zawsze jest miło zagrać nową dobrą podklasą :) Nie zaznaczyłem postaci przyłączalnych bo w 90% przejść gry była to gra solo. Zadania również mnie nie cieszą, bo większość opiera się na tym samym schemacie Idz-Zabij-Wróć.

Umiejętności: Wykrycie Magii, Splatanie Magii, Sekretne Znaki
Ekwipunek: Szata, Kij podróżny, 3 mikstury leczenia, Tajemnicze Zawiniątko

Kwiat_W 
Poszukiwacz Przygód

Otrzymał 1 piw(a)

Wysłany: 2008-05-19, 13:19   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Oddałem głos na nowe zadania. Niestety takich modów jest najmniej, a w każdym razie ciekawych. Nie chodzi tu o mody typu idź, zabij, przynieś, tylko tylko takie z jakąś fabułą, historią, ciekawymi postaciami, w których można si wczuć w odgrywanie swojej postaci.
W dużych modach wymieniłeś TDD i TS- za tymi modami nie przepadam, jest w nich wszystko, tylko, że nic nie zostało dopracowane. Mam wrażenie, że nawrzucano tam masę różnych rzeczy aby si później tylko chwalić, że jest 1000 tego i 500 tamtego.
Do żadnej kategorii nie pasują mi AC i Dragonlance (szkoda, że to tylko demo), a na nie też oddałbym głos.
Lubie też mody typu "tweak", nie oddałem jednak na tą opcję głosu bo nie zgadzam si z klasyfikacją ich jako oszustwa, a raczej jako zmian mechaniki gry, a ty w tej kategorii umieściłeś podklasy i czary, te mnie jednak nie interesują (no niezupełnie... :roll: ).
Ogólnie to niektóre mody chyba trudno sklasyfikować jednoznacznie, bo to sprawa czasami bardzo subiektywna.

W_GUI

Firena 
Zdobywca

Otrzymał 21 piw(a)

Wysłany: 2008-05-19, 13:42   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

No cóż, ja oczywiście byłam za zadaniami, ale jak kolega wcześniej napisał
Kwiat_W napisał/a:
Nie chodzi tu o mody typu idź, zabij, przynieś, tylko tylko takie z jakąś fabułą, historią, ciekawymi postaciami, w których można si wczuć w odgrywanie swojej postaci.
, więc co ja będę więcej dodawała...

No i w sumie wiąże się to z npc-ami, no w każdym bądź razie z Solą dla przykładu, bo aż miło się tłukło tych dziadów :satan: A i gra solo to nudna jest, lepiej jak w drużynie miluśko i kolorowo, chociaż brakuje tu kogoś podobnego do Jana Jansena niestety.

Gotrek 
Obywatel

Otrzymał 3 piw(a)

Wysłany: 2008-05-19, 14:20   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Zaznaczyłem nowe zadania i pomysły, oraz przyłączalne postacie, gdyż moim zdaniem te elementy dodają grze smaczku. A mój pomysł na moda to NPC do BG1. Drow, neutralny zły, czysty złodziej z osobistym urazem do Drizzta.

Ostatnio zmieniony przez Gotrek 2008-05-19, 14:20, w całości zmieniany 1 raz  

Vinci
[Usunięty]

Wysłany: 2008-05-19, 15:00   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Również oddałem głos na zadania i nie mam praktycznie nic więcej do dodania niż Kwiat_W ;)

Gotrek napisał/a:
A mój pomysł na moda to NPC do BG1. Drow, neutralny zły, czysty złodziej z osobistym urazem do Drizzta.

Tych drowów to coraz więcej wychodzi z Podmroku, nie wiem co się dzieje, sorry, ale to jest dupa nie pomysł, takich NPC jest od cholery i robi się to niesmaczne, że tak powiem, trochę oryginalności.

Yarpen 
Bohater

Otrzymał 66 piw(a)

Wysłany: 2008-05-19, 15:32   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

To prawda. Miałbyś parkę drowów w drużynie, nawet charaktery takie same. Chciałbyś ich krzyżować? :)
Ale nie zrażaj się, szukaj po prostu czegoś oryginalnego.

Gotrek 
Obywatel

Otrzymał 3 piw(a)

Wysłany: 2008-05-19, 16:35   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

To może stworzyć możliwość przyłączenia dobrze znanego każdemu kto czytał instrukcję Volothampa Geddarma

Iuventas 
Poszukiwacz Przygód

Otrzymał 2 piw(a)

Wysłany: 2008-05-19, 16:55   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Tak, zadania, nie mam nic do dodania.
I postaci, na przykład zupełne przeciwieństwo Xana, jakiś totalny optymista... ewentualnie krasnolud, biedne krasnoludki czują się dość pokrzywdzone bez romansu ;D

Ostatnio zmieniony przez Iuventas 2008-05-19, 16:56, w całości zmieniany 1 raz  

Kurtz 
Poszukiwacz Przygód

Wysłany: 2008-05-19, 23:54   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Fajnie byłoby gdyby te wszystkie ikonki zawalające cały portret postaci, oraz animacje różnych czarów ochronnych/ płaszcza odbijania pojawiały się tylko w czasie walki. Jakoś tak głupio jest z tym chodzić po ulicy w biały dzień :P
Nie wiem, czy jest jakiś mod, który coś takiego potrafi (jeśli jest, to będę wdzięczny za info :) ), a całkowite ich usunięcie to nie najlepsze rozwiązanie, bo jednak w czasie walki te informacje są przydatne.

Z innych rzeczy które zawsze mnie irytowały, to chyba najgorsza jest 'twierdza' maga. Strasznie niewykorzystany potencjał... W końcu w pewnym momencie nasz bohater staje się naprawdę potężny, dlatego powinien mieć możliwość założenia szkoły magii, która przeszłaby do historii, przydałoby się odkrywanie jakiś nowych czarów, badania nad potężnymi magicznymi stworzeniami i innymi wymiarami, pojedynki magów, a na koniec spektakularna bitwa z czarodziejami z konkurencji. Powinno być epicko... a przynajmniej trochę bardziej okazale niż uczenie jakiś 3 dzieciaczków :D Kiedyś sam miałem pomysł żeby ten wątek trochę rozbudować, ale zabrakło umiejętności 'technicznych' :(

Firena 
Zdobywca

Otrzymał 21 piw(a)

Wysłany: 2008-05-20, 05:48   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Yarpen napisał/a:
szukaj po prostu czegoś oryginalnego.

Krasnolud skrzywdzony przez życie, bo urosła mu różowa broda i lubi motylki, w dodatku kocha chodzić w różowych sukieneczkach i ma ciągoty do Jana Jansena :P No i pomysł jest, a czy oryginalny to kicha wie. :satan:

Vinci
[Usunięty]

Wysłany: 2008-05-20, 07:40   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Kurtz napisał/a:
Z innych rzeczy które zawsze mnie irytowały, to chyba najgorsza jest 'twierdza' maga.

Nie wiem czy jest mod, który usuwa ikonki na portrecie postaci tylko w czasie walki, ale wiem, że jest mod, który znacznie rozbudowuje twierdzę maga, szczegóły tutaj ;)

Almateria 
Obywatel

Otrzymał 9 piw(a)

Wysłany: 2008-05-20, 20:00   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Mhm. ^^ Jest za-je-bi-sty.
NIE przeszłam do końca, żebyście nie mogli zadawać gupiego tego pytania.
Ale i tak suuper.

Kurtz 
Poszukiwacz Przygód

Wysłany: 2008-05-21, 14:27   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Dzięki Vinci :) Zacząłem grać i zapowiada się bardzo ciekawie. Tylko niestety to kolejny mod z całą masą bardzo i jeszcze bardziej przepakowanych przedmiotów.

Vinci
[Usunięty]

Wysłany: 2008-05-21, 14:43   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Kurtz napisał/a:
Tylko niestety to kolejny mod z całą masą bardzo i jeszcze bardziej przepakowanych przedmiotów.

No cóż, tak faktycznie jest, szczególnie jak zabijesz ostatniego bosa na szaleńczym to dostaniesz takie zabaweczki, że szczęka opada, a do tego po 1.500.000 expa dla każdego z drużyny, ale walka jest naprawdę trudna. Mod sam w sobie jest trudny, ale problem w tym, że jak już skończysz fabułę modyfikacji to dalsze granie w SoA czy ToBie jest banalnie proste.

[Pobierz temat]
Odpowiedz do tematu