Właśnie jestem w trakcie tworzenia własnego NPC modu i potrzebuje pomocy. Sprawa jest dość trywialna. Potrzebuję aby mój NPC zmienił swoją klasę podczas rozmowy z <CHARNAME>. Jak taki kod będzie wyglądał?
_________________ 19.06.10 - Wróciłem
Est Solarus Oth Mithas! (Mój Honor To Moje Życie!)
Projekt poważny choć moja wiedza dopiero się rozwija. Zrobiłem cały tekst a teraz uzupełniam funkcje itp. Póki co staram się dowiedzieć jak wyciągnąć mapę z Tormenta .
Eksportujesz plik .are (plik główny obszaru), oraz pliki .bmp jego map: główną, wysokości, szukania (search map - nie wiem, jak to ładnie przetłumaczyć) i światła, oraz minimapę (nazwy znajdziesz w którejś zakładce głównego pliku obszaru). Skrypt i wszystko w pliku .are dopiszesz sam. Polecam użyć DLTCEP do edycji .are
To znaczy tak jest w BG2, ale Torment to ten sam silnik, więc powinno być podobnie, o ile nie tak samo
Mapki z Tormenta są zaimplementowane w modku Saerileth do BG2, czyli powinny chodzić ;]
Aha, i życzę powodzenia w tworzeniu tego NPCa. Sam zaczynałem od takiego moda, ale olałem to, bo mi się przestał podobać Pozostał z niego tylko komponent z Iavem.
Ostatnio zmieniony przez L`f 2008-04-15, 23:18, w całości zmieniany 1 raz
Aha, i życzę powodzenia w tworzeniu tego NPCa. Sam zaczynałem od takiego moda, ale olałem to, bo mi się przestał podobać Pozostał z niego tylko komponent z Iavem.
Lubie wyzwania .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum