Mój pierwotny minimod rozrósł się trochę i w chwili obecnej pracuję nad stworzeniem modu który w lochach Jon'a umieści postaci z którymi podróżowaliśmy w BG1 a nie narzuconych nam przez twórców towarzyszy.
Oczywiście znajdą się tam postacie których nie spotkamy w BG2 - Alora , Xan, Coran, Branwen, Kagain, Kivan, Safana, Shar Teel, Yeslick.
Potrzebowałbym jednak małej pomocy - jak wyciągnąc z BG1 zestawy dźwiękowe?
_________________ 19.06.10 - Wróciłem
Est Solarus Oth Mithas! (Mój Honor To Moje Życie!)
W sumie Xana i Kivana można sobie w tym minimodzie odpuścić, są od tego mody i zgrabnie wyjaśniają, czego ich przy porwaniu nie było. Ale z resztą bym się zgodziła jak najbardziej.
Druss-Durendal napisał/a:
Potrzebowałbym jednak małej pomocy - jak wyciągnąc z BG1 zestawy dźwiękowe?
Jak mnie pamięć nie myli to musisz przeszperać coś w Infinity Engine w biffach, ale oczywiście mogło mi się powalić z czymś zupełnie innym
W sumie Xana i Kivana można sobie w tym minimodzie odpuścić, są od tego mody i zgrabnie wyjaśniają, czego ich przy porwaniu nie było. Ale z resztą bym się zgodziła jak najbardziej.
Wiem, że istnieją minimody ich dodające ale ogólnie wkurza mnie, że narzucono nam "skład obowiązkowy". Gdyby to ode mnie zależało to bym od razu wrzucił tam Vici i Edwina ale niestety uwaliłoby to dialogi .
Swoją drogą wrzucę możliwośc przyłączenia Tiax'a .
A czy ja powiedziałem, że sam go zrobię? Napisze się do twórcy, ja go przetłumaczę (jeżeli wymaga) i będzie dodatek do mojego modu aby wszystko było w jednym miejscu .
Ostatnio zmieniony przez Durendal 2008-11-23, 13:25, w całości zmieniany 1 raz
Durendal (zmieniłeś, a właściwie skróciłeś nicka!), idea szczytna nie powiem... Jednak większość bohaterów ze standardowego BG II oraz modów dodających NPC będzie miało zasadniczą przewagę nad twoim dodatkiem... Dialogi oraz questy. No chyba, iż planujesz powiedzmy zorganizowanie zadania dla Kagaina... Wtedy dodam, iż jestem skłonny pomóc z rozpisaniem fabuły jako MG z doświadczeniem.
Ostatnio zmieniony przez Dzwonsson 2008-11-23, 14:10, w całości zmieniany 1 raz
A czy ja powiedziałem, że sam go zrobię? Napisze się do twórcy, ja go przetłumaczę (jeżeli wymaga) i będzie dodatek do mojego modu aby wszystko było w jednym miejscu .
Ja jako Twój Nowy Żelatynowy Krytyk T1000 (prosty jak zasady teleturnieju 1 z 10 ale tak naprawdę tylko trzech w tym jeden Jeti) rzeknę: nawet nie próbuj się o to pytać. Albo przynajmniej najpierw zachęcam do przeczytania 18-stronicowego tematu na forum w którym zachodni modderzy kłócą się o kwestie prawne względem tworzenia Crossmod Banter Pack (bantery między NPCami z modów). Po prostu są bardzo na tym punkcie wyczuleni.
Ja jako Twój Nowy Żelatynowy Krytyk T1000 (prosty jak zasady teleturnieju 1 z 10 ale tak naprawdę tylko trzech w tym jeden Jeti) rzeknę: nawet nie próbuj się o to pytać. Albo przynajmniej najpierw zachęcam do przeczytania 18-stronicowego tematu na forum w którym zachodni modderzy kłócą się o kwestie prawne względem tworzenia Crossmod Banter Pack (bantery między NPCami z modów). Po prostu są bardzo na tym punkcie wyczuleni.
True, żrą się o byle pierdółkę. Nie wolno, nie wolno i nie wolno! xD Próbuj chłopie, ale nie licz, że ci za to będą dziękować i śpiewać na twoją cześć z tego powodu. Lepiej by już było, gdybyś sam coś tam wykombinował, szybciej będzie i mniej nerwów stracisz.
Durendal napisał/a:
Wiem, że istnieją minimody ich dodające ale ogólnie wkurza mnie, że narzucono nam "skład obowiązkowy". Gdyby to ode mnie zależało to bym od razu wrzucił tam Vici i Edwina ale niestety uwaliłoby to dialogi .
No z tym składem obowiązkowym to przegięcie pały, nie powiem. Człek zabił Jaheirę czy Khalida w BG1 a tutaj zmartwychwstanie Na początku to mi nie przeszkadzało, ale w miarę to zastanawiałam się po prostu... gdzie oni k***a są Eldotha mi kurdę brakowało, Kagaina i Xzara z Montaronem na czele
Yarpen ma racje, twórcy kłócą się o pierdoły, a co dopiero, żeby pozwolili Ci dodać go do swojego moda, no ale życzę powodzenia hehe
Już dawno się z tym woziłem - chce miec jeden nick na wszystkich forach ale chciałem najpierw Was na to "przygotowac .
Dzwonsson napisał/a:
No chyba, iż planujesz powiedzmy zorganizowanie zadania dla Kagaina... Wtedy dodam, iż jestem skłonny pomóc z rozpisaniem fabuły jako MG z doświadczeniem.
Owszem taki był mój zamiar. Ich skomplikowanośc będzie zapewne zależna od pomocy którą otrzymam od chętnych fabułowców .
Cytat:
Po prostu są bardzo na tym punkcie wyczuleni.
To olac ich. Polak potrafi sam .
Nie cierpię Jaheiry i nigdy bym jej do drużyny nie wziął. Chcę aby w lochach znaleźli się tacy towarzysze z jakimi daną postac prowadziłem. Więc zrobię. Wiem jak i mam chęci ale pomoc fabułowców by się bardzo przydała bo sam wszystkich postaci bym nie wyrobił.
|?|?|?|?|?|?|?|?|?|?|?|?|?|?|?|?|?|
EDIT: Czy są chętni do fabularnej obróbki jakiś postaci (questy i banterki)?
Ja najchętniej zająłbym się Branwen i Yeslickiem. W Przypadku pierwszej na pewno jakiś romans a w przypadku drugiego to się jeszcze pomyśli .
2008-11-24, 00:03, użytkownik Durendal wykonał(a) rzut 1k20. Wynik rzutu: 5.
Ostatnio zmieniony przez Durendal 2008-11-24, 15:55, w całości zmieniany 2 razy
Olaboga, romansidła xD Ale tak na poważnie: radziłabym niejako kontynuację romansu oraz możliwość drugiego, czyli coś jak było u Xana. No i oczywiście ścieżkę przyjaźni, a to już sporo roboty by było.
EDIT: Czy są chętni do fabularnej obróbki jakiś postaci (questy i banterki)?
Owszem jestem chętny... Jeżeli planujesz się zająć Kagainem to jeżeli dasz mi odpowiedni limit czasu zajmę się jego fabułą dla BG II.
Edit: Oczywiście jestem także skłonny pomóc zasadniczo przy tworzeniu fabuły dla innych NPC, jednak Kagain to moje pobożne życzenie, gdyż właściwie mam już wstępny rys jego dziejów na przełomie gry.
Ostatnio zmieniony przez Dzwonsson 2008-11-24, 20:59, w całości zmieniany 1 raz
Narazie niech każdy pracuje nad jedną postacią (ja: Yeslick, Dzwonsson: Kagain). Kiedy już je zakończymy to zajmiemy się następnymi. Nie narzucam żadnego limitu czasu. Jak skończysz to wyślesz mi a ja wrzucę do moda.
Postacie pojawią się po rozmowie z Imoen (trochę zmieniłem jej dialog aby zapytała z kim podróżowaliśmy) a pojawią się w tym pomieszczeniu gdzie jest portal - tuż przy Jaheirze.
Skasowałem postacie Minsca i Jaheiry z klatek i wrzuciłem do zasobu postaci o które pyta Imoen lekko zmieniając ich startowe dialogi.
Zakładamy, że postacie mogły byc katowane przez Irenicusa, mogły byc zostawione w spokoju lub nic nie pamiętają sprzed porwania.
Dzwonsson, wrzucisz mi już zakodowany dialog czy ja go będę kodował?
Ostatnio zmieniony przez Durendal 2008-11-25, 16:07, w całości zmieniany 4 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum