Nie wiem co masz na myśli mówiąc kodowanie... Zaznaczam, nie po raz pierwszy, iż jestem zupełnym laikiem informatycznym. Zrobimy więc w ten sposób, prześlę ci dialogii w formacie tra, a ty zrobisz z tym co trzeba, gra? No i skontaktuj się ze mną via GG (numer mam w profilu ), byśmy później mogli wszelkie szczegóły uzgadniać.
Więc zróbmy to tak... Za jakiś czas, zapewne niebawem, prześlę ci na PW stosunkowo dokładny plan pracy (tego nauczyło mnie życie w Holandii, bez planu nie ma żadnego wymiaru pracy ), gdzie zawrę odpowiednie informacje dotyczące postaci. Przejrzysz, wypowiesz się, pewnie nastąpią jakieś zmiany, a następnie wezmę się do właściwej roboty czyli rozpisywania dialogów, notatek do dziennika, opisów sytuacji etc.
Szybka odpowiedź gwoli twojego pytania o rozpisanie jakie następują wydarzenia w danej chwili. Otóż do każdego wymaganego okna dialogowego i zaistniałej sytuacji będę dodawał notatkę w pliku tekstowym zaczynającą się nazwą pliku tra oraz numerem stringa, do którego notka się odnosi tak byś miał jasność sytuacji, okej?
Przyznam, że będzie to iście ciekawy mod czy dodatek do wcześniejszego moda. Brak wyboru NPC-ów, z którymi się w BGI podróżowało jest faktycznie frapujące.Brakuje mi bardzo Kivana, który nie dosyć, że był dość klimatyczną postacią to dobrze pod względem fabularnym pasował by do dwójki (zresztą, co miałby robić po swej zemście?). Dodatkowo uwagę przykuwa chęć wprowadzenia questów i dialogów przy postaciach co zwiększa jego atrakcyjność tego moda.
Zaskoczony jestem tylko chęcią wprowadzenia Corana, Safany i Tiaxa. W końcu wszystkie trzy postacie pojawiają się w BGII. Tiax w Czarowięzach, gdzie zresztą ginie; Coran i Safana w jednej z nowych lokacji po wyjściu z Podmroku. W takim wypadku zamierzasz zmienić/usunąć ich epizody w 'dwójce'?
Brakuje mi bardzo Kivana, który nie dosyć, że był dość klimatyczną postacią to dobrze pod względem fabularnym pasował by do dwójki (zresztą, co miałby robić po swej zemście?).
Kivan od jakiegoś czasu jest już dostępny. Polecam zajrzeć do tego tematu.
Zaskoczony jestem tylko chęcią wprowadzenia Corana, Safany i Tiaxa.
Pewne postacie które pojawiają się epizodycznie lub po to by zginąc (np. Tiax) możnaby niewielkim kosztem wrzucic do tego moda. Usunięcie ich z głównej linii gry nie jest takie trudne. Trudniej byłoby to zrobic z postaciami które możemy przyłączyc albo dają jakieś questy (Edwin i Vici) i takich ruszac nie będę.
Vera napisał/a:
Brakuje mi bardzo Kivana, który nie dosyć, że był dość klimatyczną postacią to dobrze pod względem fabularnym pasował by do dwójki (zresztą, co miałby robić po swej zemście?).
Kivan faktycznie istnieje jako mod ale i tak znajdzie się w opcji dołączenia w tej modyfikacji. Tyle, że na niego chwilę trzeba będzie poczekac.
_________________ 19.06.10 - Wróciłem
Est Solarus Oth Mithas! (Mój Honor To Moje Życie!)
Garrick'a można spotkać w BG2 jako postać epizodyczną więc jest na dalszym miejscu na mojej liście ale oczywiście jeżeli zgłaszasz się do przygotowania tej postaci to chętnie przyjmę każdą pomoc .
Jak byś chciał je przygotować?
2008-11-30, 02:08, użytkownik Durendal wykonał(a) rzut 1k20. Wynik rzutu: 2.
_________________ 19.06.10 - Wróciłem
Est Solarus Oth Mithas! (Mój Honor To Moje Życie!)
Ostatnio zmieniony przez Durendal 2008-11-26, 13:27, w całości zmieniany 1 raz
Durendal... Nawet dwa tygodnie nie minęły, a ty chcesz już owoce pracy? Póki co mam sam wstęp, aczkolwiek mogę ci go na adres email przesłać... Jest tam ogólny zarys postaci Kagaina w BG II oraz pierwszy, bardzo niewielki queścik, którzy trzeba będzie z tym bohaterem zaliczyć.
Swoją drogą... Myślałem, że banterkami także my mamy się zająć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum