To nie główny bohater decydował o swojej "wizycie" w Lochach.
Oczywiście, nie odbieraj tego jako jakiejś próby uszczypliwej krytyki. Po prostu mam manię na punkcie dopasowania postaci do świata gry. Stąd jak na razie brak NPC z mojej strony (po pół roku prac: NIE! To jest beznadziejne! Przecież on tutaj nie pasuje!).
Zapewne dodatkowo jest niemy jak pień, do dupy z każdym NPC, który nie ma kwestii głosowych. Do dupy są wogóle wszelkie moduły, które tylko dodają kolejnych, zbędnych członków (penisów?) drużyny, jakby nie wystarczył drący mordy pseudo-Minsc i jęcząca Jaha (zawsze udaję, że ich nie widzę).
Proponowałbym, dla zwiększenia głupoty kolejnego NPC-modu dorzucić jeszcze jakiś sklep z 5000 przedmiotów +5/+10 i jeszcze ze 20 podklas i witaj gówno z grupy "Reign of Chaos".
Nie ma to jak głęboki i przemyślany dodatkowy content do gry. Nic nie umiem i nic nie wiem, zrobię NPC-moda. To nie jest przytyk do Drussa, ale przedstawienie sposobu myślenia wyniesionego jeszcze ze sposobu postrzegania tworzenia modułów przez szkołę gównojadów z TBG. Bo ile mamy naprawdę ciekawych, dobrych dodatków do gry? 2? 3? 1?
NPC-gówno to zapchajdziury, a nie prawdziwe wyzwanie pokroju ToD.
Błe.
Ostatnio zmieniony przez Aurelinus 2008-04-22, 14:10, w całości zmieniany 2 razy
Co mi z postaci, która do drużyny nie pasuje, albo wnosi jedynie umiejętności? Bah! Dajcież spokój, każda postać powinna mieć swoją dobrą historię, bantery, czy nawet małe questy, ale by były i zaciekawiły gracza, a nie nużyły. W końcu ma to służyć rozrywce, niet?
Jest sporo racji w tym co mówisz Aure. Ludzie "z potencjałem" koncentrują się na NPCach, a nowego contentu do gry mało. Zwykle postacie te są CENTRUM rozgrywki, mają przytyki co 2 minuty i aż wkurwia setny banter w którym dana postać pokazuje swoją wyższość nad Edwinem, cichutko naśmiewa się z Minsca, współczuje/każe przestać narzekać Aerie etc.
Wiesz, NPC to "czelyndż" dla writerów, quest dla koderów.
PS. Podklasy to mi proszę zostawić.
Ostatnio zmieniony przez Yarpen 2008-04-22, 14:15, w całości zmieniany 1 raz
Yarpen, Postać poszukiwała głównego bohatera i została złapana tej samej nocy - przy obozie <CHARNAME>. Poza tym dla tych co dadzą radę questom mogą się przekonać, że ma więcej z <CHARNAME> wspólnego niż się może wydawać .
Aurelinus, Dużo w Tobie niepotrzebnej agresji (do kogo?). Mod będzie miał udźwiękowienie (główny bohater i kluczowi NPC) w wersji polskiej i angielskiej jak tylko znajdę porządny sprzęt bo póki co jakość dobija. Ma też kilka ciekawych własności o których póki co sza...
Yarpen, Pracuje przede wszystkim nad questami bo romansu nie ma i nie będzie.
Mod nie ma być OneDay ale zastanawiałem się nad puszczeniem go w obrót aby się przekonać czy pasuje graczom jego osobowość i główna umiejętność.
_________________ 19.06.10 - Wróciłem
Est Solarus Oth Mithas! (Mój Honor To Moje Życie!)
Ostatnio zmieniony przez Durendal 2008-04-22, 21:45, w całości zmieniany 1 raz
ja sie musze zgodzic z Aurelinusem osobiscie nie lubie modow NPC i instaluje tylko te ktore dodaja nowe wyzwania jak druzyna zacmienia z Sola. (pozatym Sol byl w orginalu) byc moze Druss twoj bedzie lepszy i do tego naprawde uda ci sie go dobrze wpasowac w fabule powodzenia! Niestety faktem jest ze obecny baldur BGT mam na mysli zatracil czsciowo klimat a to za sprawa przedewszystkim masy przedmiotow dostepnych wszem i wobec, oraz niezliczonej ilosci kasy. Dawniej zeby uzbierac 15k trza bylo sie troche nameczyc teraz po wyjsciu z lochow, wykonaniu qustow na promenadzie i w diademie mialem 20k i moglem od razu zaplacic Gelanowi ... lol.
Kazdy wsadza jakis swoj przedmiot pakoje zwyklych cieciow magicznym stuffem i juz po pokonaniu byle kolesia mamy komplet zbroi plytowych plus 1badz lepszych ....
grrrr nie wiem gdzie dac upust swojej frustracji
tworze na zamowienie instalki BGT poprostu instaluje sprawdzam, poprawiam w NI i nagrywam dla znajomych glownie po to aby ujednlicic wersje do rozgrywki pod multi (gratis zeby nie bylo nie porozumien) ale to jest robota glupiego kiedy w coraz nowszej wersji pojawia sie coraz to wiecej kasy przedmiotow, oczywiscie trudnosc wzrasta ale cala ta eskalacja prowadzi do tego ze juz po 10 min gry bron +3 jest o kant dupy bo potrzeba +4 .....
(mody powinny sie ograniczac tylko do nowych questow min. przedmiotow min. kasy zwlaszcza min. kasy .... )
wracajac do Twojego NPC Druss, potym co napisales moze faktycznie twoj NPC wtopi sie w swiat baldura (postaram sie go obczaic i ocenic) ale pamietaj ze 90% modow byla robiona pod siebie naprawde ciezko cos zrobic dla wszystkich
Nie jestem agresywny, jestem zmęczony, a na tej scenie jestem niepodważalnym emerytem, więc mam prawo. Mam prawo zżymac się, gdy po raz setny słyszę o module "stworzyłem nowego NPC, gdzie by go wrzucić?"
BG2 jest nieprawdopodobnie hermetyczną grą, i bardzo łatwo ją rozwalić byle szczegółem. Rozwala ją TDD, TS i wiele innych mniejszych modów, których celem nie było wzbogacenie fabuły, ale nawrzucanie złotych myśli dla zasady, a te z NPC-ami, być może same w sobie ciekawe, ale jednak to główni "rozwalacze" klimatu. Spójrz nawet na same imiona: Kelsey, Tashia, itp. Co to ma wspólnego z konwencją nazw w BG2? Gdzie spotkasz takie durne, bezmyślne imiona?
Nigdy nie popierałem i nie zacznę tworzenia modułów NPC, dla mnie liczą się tylko prawdziwe moduły, bo "NPC-ów ci u nas dostatek".
Gambatte* Druss ! ! ! *Powiew ludzkich głosów z prawej* Keep going** Druss ! ! ! i]*Powiew ludzkich głosów z lewej*[/i]
Chociaż trudno się nie zgodzić z zdaniem dziaduniów, to mody dodające klimatyczne postaci z mnogością banterów . . . (miło chełpiące uczucie gdy postać nie pozostaje niemową, a nawet jest zainteresowana tym co "przeżywa" ) . . . zawsze przyjmę z rozpostartymi ramionami.
Nieśmiale pytając:
Masz jakiś zarys dalszych prac? A dokładniej : planujesz zakończenie prac?
*[jp. "daj z siebie wszystko"]
**[ang. "przyj naprzód"]
póki co my nie wiedzieć dokładnie gdzie ty mieszkać, więc nie zjeść
Ale Seraf już namierza, a Dzwonek ostrzy zęby (nawet tu słyszę ten pilnik, bosh, chłopie, już dobre są, przestań...) więc wkrótce możesz czuć się zagrożony
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum