Tawerna Hrothgara  Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

[Pobierz temat]Poprzedni temat :: Następny temat
Baldur's Gate 2 "Nemesis"

Czy uważasz, że kontynuacja Sagi powinna powstać?
tak
63%
 63%  [ 21 ]
nie
36%
 36%  [ 12 ]
Głosowań: 33
Wszystkich Głosów: 33

Autor Wiadomość
Paulson 
Obywatel

Wysłany: 2007-11-13, 09:19   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Vinci napisał/a:
Paulson napisał/a:

Jeśli projekt się przyjmie to mam już koncepcję na alternatywę dla wyboru boskości ( zupełnie inna fabuła niż w Nemesis i całkiem inni NPC)

Czy to oznacza, że masz już pomysł na drugi mod dla ścieżki śmiertelnika?

Nemesis jest kontynuacją ścieżki śmierteknika. Chodziło Ci zapewne o to, czy mam już pomysł na kontynuację ścieżki boskości? Odpowiedź brzmi tak. Od początku miałem dwa pomysły na kontynuację sagi. O szczegóły na razie nie pytaj, za wcześnie na to.

Ostatnio zmieniony przez Paulson 2007-11-13, 09:21, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta

morgan 
Poszukiwacz Przygód

Wysłany: 2007-11-14, 11:13   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Pytanie w ankiecie jest 'tendencyjne';) Tak to dobre słowo...
Imć panie Paulsonie - czy trzeba kryć się za wyświechtanym frazesem, by ankieta zaczęła wykazywać właściwy stosunek głosów?? Co i rusz ku podniecie bombardowani jesteśmy mniej lub bardziej oficjalnymi wiadomościami o kontynuacji Sagi - jedni się podniecają, inni, choć chcieliby, dystansują się od wyrażania emocji, jeszcze inni uważają, że jest to zbędne... Dziwi mnie, że nie zadałeś bardziej szczegółowego pytania (nazwijmy go właściwszym: Co sądzicie o tym pomyśle, albo 3 odpowiedzi do wyboru przy obecnym zaytaniu: Tak, uważam, że pomysł jet dobry, Tak, ale nie podoba mi się pomysł Nemesis, Nie, ta idea jest do niczego)... Co do moich poprzedników - dziwię się zajadłości Yarpena - z drugiej strony ma w tym doświadczenie, w którym w Polsce z pewnością przebijają go tylko Aurelinus i Zed Nocear, więc i pewne prawo być krytycznym... Dziwią mnie także zapytania typu, co z historiami NPC-ów - co za problem w przypadku tych, którzy będą brali udział w proponowanym tu Nemesis, jest zmodyfikować odpowiednio odpowiadające za to stringi w BG II: ToB... Czemu nie padło pytanie, co np. z Return to Trademeet - rozumiem, że tego nie będzie ujmować... A Coin ma rację - czemu wyskakujesz na golca z pomysłem takiego kalibru?? Przecież, jeśli pomysł byłby dobry (a tak wynika z Twoich wypowiedzi) na pewno znaleźliby się chętni by to przetestować/zagrać, gdy już coś będzie gotowe... Tylko, że robiąc konwersję fabuły nie da rady raczej puścić w charakterze testów jakiegoś modułu - więc na jakiś, dość długi, czas mozna mieć spokój, a jak za jakieś dwa lata ktoś zapyta - Co z tym Nemesis, zawsze można odpowiedzieć - nie chcieliście przecież...Zrozum, nie chodzi o krytykę samego pomysłu, a jedynie o sposób realizacji, a wydaje się to zdziebko zbyt duże na możliwości przerobowe wszystkich modderów polskiej sceny BG, których zresztą nie ma tak wielu, a i większość woli zabawy z jedynką... Ja sam mogę potworzyć;) pliki *.tra i pomóc przy tworzeniu *.d (przy okazji robiąc korektę, bo błedy, taka ich mać trafiają się zawsze)... Jednak Ty, jak zrozumiałem, nie masz doświadczenia, a jedynie pomysł - to sporo, jednak wydaje się mi, że zacząłeś w złym miejscu - bo z tych, co znają się na tej żmudnej robocie (a uwierz, nawet zrobienie głupiego itemu czy czaru, a to najprostsze, zajmuje zółtodzióbowi sporo czasu, dostosowanie opisu, uzgodnienie go z samym BG II - a lokacje (bo przecież Promenada Waukeen musiałaby być odbudowana (część nad lochami Irka) w tak szanującym porządek mieście) to już nie tak w tytkę pierdnąć) aktywna tu większość wypowiedziała się na nie, więc raczej nie wesprą Cię w realizacji zamierzeń...
Pozdrawiam, mimo wszystkich zastrzeżeń czekając na rozwój wypadków...

Yarpen 
Bohater

Otrzymał 66 piw(a)

Wysłany: 2007-11-14, 13:38   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Zajadłość wujka Yarpa to zajadłość jakiej on wcześniej doznał, kiedy dostawał w dupę od mistrzów czasów w których ja byłem n00bem.

Powiem tak. Niestety w przypadku modowania Infinity nie działa piękna maksyma 'patrz jak najwyżej. ktoś kto chce zdobyć Himalaje zdobędzie chociaż Alpy; a ten kto patrzy na górkę za domem nigdy niczego mieć nie będzie.' Tu potrzeba pracy od podstaw. I to grubych podstaw.

Bo nie wiem, głosy na forum chyba powinny się przebić przez osłonę twej boskiej Nemezis, ale naprawdę nikt mechaniki za Ciebie nie zrobi.

Zrób jednego NPCa, to i tak na tej scenie będziesz super :]

Sir Aleksandrus 
Obywatel

Otrzymał 9 piw(a)

Wysłany: 2007-11-14, 18:54   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Specjalnie pogrzebałem po starych śmieciach, żeby znaleźć to: http://forum.(...).netarter...der=asc&start=0

Temat o podobnym zagadnieniu:). Brałem w tym udział i też mieliśmy wszystko dość dobrze zaplanowane. Żeby nie było, że jesteśmy bandą szyderców z Yarpenkiem:). Po prostu zjedliśmy na tym zęby (Yarpen z lepszymi efektami) :D .

Chciałbym też zwrócić uwagę, że pewien udział miały w tym ważne persony w naszym światku jak Gigantus, Coin itp)

Wygrzebałem jeszcze to:
http://members.lycos.co.u...wtopic.php?t=44

Aż się łezka w oku kręci.

Te starocia które wygrzebałem nie są offtopowe, po prostu mają na celu ukazanie z czym wiąże się podjęcie takiego wyzwania. Bo po co się powtarzać:)

Ostatnio zmieniony przez Sir Aleksandrus 2007-11-14, 19:05, w całości zmieniany 2 razy  

Yarpen 
Bohater

Otrzymał 66 piw(a)

Wysłany: 2007-11-14, 19:10   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Sir Aleksandrus napisał/a:
(Yarpen z lepszymi efektami) .

He?

Ale gut, że to wygrzebałeś. Rockujesz :gitara:

Sir Aleksandrus 
Obywatel

Otrzymał 9 piw(a)

Wysłany: 2007-11-14, 20:14   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Co się uśmiałem ze swoich postów:). Młody głupi i niegramatyczny byłem:). Ale każdemu, kto uważa, że w pojedynkę można zrobić total conversion radzę się z tym zapoznać:).

Paulson 
Obywatel

Wysłany: 2007-11-15, 09:53   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Przejrzałem te wątki, które podrzucił Sir Aleksandrus i trudno odmówić wam racji.
Primo: faktycznie to już było.
Secundo: Faktycznie doświadczenie moje w robieniu modów na IE jest żadne.
Tertio: Faktycznie nic poza pomysłem jeszcze nie mam.
Ale przyznacie sami, że wiele się od czasu powstania tamtych wątków zmieniło. Przede wszystkim Wy.
Zresztą, to najlepiej wiecie sami.
Ale kilka osób wyraziło chęć pomocy. Może nie są to moderzy ale opracowywanie dialogów, banterów i koncepcji bohaterów to już coś. A zebrany w ten sposób materiał można wykorzystać w taki czy inny sposób. Co do pomysłu... no cóż na razie się nie poddam i zapraszam wszystkich zainteresowanych na zjazd, na którym chciałbym zaprezentować wszystko ze szczegółami (co do zjazdu to więcej info pod Szumiącą Klingą).
Pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz dzięki za kolejne lekcje ;)

Ostatnio zmieniony przez Paulson 2007-11-15, 09:54, w całości zmieniany 1 raz  

Yarpen 
Bohater

Otrzymał 66 piw(a)

Wysłany: 2008-01-20, 11:40   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Kochany Paulsonie, czekam z niecierpliwością na ten zajefajny projekt! Gdzie jest scenariusz?
Ooo111oneoneoe

Tego się tak nie uzywa??/slash// ;p

Ostatnio zmieniony przez Serafin 2008-02-28, 19:51, w całości zmieniany 1 raz  

pyrruss 
Poszukiwacz Przygód

Wysłany: 2008-02-18, 20:21   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Też jestem ciekawy postępu prac :D

[Pobierz temat]
Odpowiedz do tematu