pytanie do tych, ktorzy grajac w BG1 mieli w druzynie Xana: jak w polskim tlumaczeniu nazywa sie ta organizacja, do ktorej on nalezy? w oryginale to jest Greycloak.
a przy okazji, pytanie z tej samej serii: jak przetlumaczyli Undercity?
(pewnie sama bym to wiedziala, gdybym mimo wszystko zmusila sie do przejscia jedynki... ale jakos mnie to nie bawi; oto tragiczne konsekwencje zaczynania od dwojki ;) )
pytanie do tych, ktorzy grajac w BG1 mieli w druzynie Xana: jak w polskim tlumaczeniu nazywa sie ta organizacja, do ktorej on nalezy? w oryginale to jest Greycloak.
Szare Płaszcze.
Z biografii:
Cytat:
Zapytany o przeszłość, Xan z nostalgią opowie o domu w elfickiej fortecy Evereska i o swojej roli wśród Szarych Płaszczy.
Cytat:
a przy okazji, pytanie z tej samej serii: jak przetlumaczyli Undercity?
Podziemne Miasto.
Przykład użycia z gry:
Cytat:
Znaleźliśmy Winskiego Perorate'a niedaleko wejścia do Podziemnego Miasta.
Cytat:
(pewnie sama bym to wiedziala, gdybym mimo wszystko zmusila sie do przejscia jedynki... ale jakos mnie to nie bawi; oto tragiczne konsekwencje zaczynania od dwojki )
(zastanawia się kto byłby najlepszym tłumaczem partii od Xana z BG1NPC project...)
P.S. Ja też dziś trafiłem na nową organizację, której nie znałem: Hosttower, in the port of Luskan, jest to Wieża Tajemnej Wiedzy. Z której pochodził Kieran, właściciel gospody w Samotnej Kniei:
Cytat:
Kiedy zapytaliśmy Kierana o tajemne drzwi ukryte za zwierciadłem w jego sypialni, ten załamał się i wyjaśnił, że jest wygnańcem z organizacji o nazwie Wieża Wiedzy Tajemnej.
Hmm, zastanawiam sie wlasnie, czy skoncze to tlumaczenie w lipcu. Rany, co za wielki mod (jesli chodzi o ilosc tekstu, oczywiscie) ... a jakby tego bylo malo, ciagle robia aktualizacje i dodaja po kilkaset nowych linijek. Ale jestem zdeterminowana ;)
Z dumą, graniczącą miejscami z patologicznym niemal samouwielbieniem, donoszę, że skończyłam nieszczęsne tłumaczenie tego nieszczęsnego moda. Mam nadzieję, że jakoś na dniach wyślę to do Kulyok która wrzuci to przy najbliższej aktualizacji.
Przy okazji spytam już w tym wątku. Czy przypadkiem nie miałem czegoś jeszcze na WR wrzucić?
Sotek wiesz jakbym np sobie szla z kumpela albo gorzej-sama i tak nagle mi tu albatros wlatuje na glowe i w ogole wiesz jeszcze rzyga rybami to totalnie masakra ;/ a tak na serio to bym sie wkurzyla ze ''spotyka sie'' ze mna a mnie nie uprzedza ;/
W BGT Xan powinien automatycznie przejść do drugiej części. Instalacja tego modu za pewne zdubluje Xan'ów w grze, jeśli przechodząc do Cieni Amn miałeś go w drużynie.
Sotek wiesz jakbym np sobie szla z kumpela albo gorzej-sama i tak nagle mi tu albatros wlatuje na glowe i w ogole wiesz jeszcze rzyga rybami to totalnie masakra ;/ a tak na serio to bym sie wkurzyla ze ''spotyka sie'' ze mna a mnie nie uprzedza ;/
A do readme zajrzeć nie łaska? Powiedz mi, jaki jest sens czekać aż ktoś odpowie na forum, kiedy można wszystko sobie samej sprawdzić przy zerowym wysiłku?
Tym niemniej - można. Ale zapewne istnieją jakieś restrykcje rasowe/klasowe/charakterowe - zapoznaj się jednak z dokumentacją
co do polskiej wersji readme - jest zrobiona, ale niestety trzeba się niej ręcznie dokopać gdzieś w folderze Polish; a'propos pytania o romans - tak, ale tylko kobieta elf; sprawa z romansem w ogóle jest dość zakręcona, dlatego tak jak Gawith rekomenduję readme
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum