Wpadłam żeby podziękować Tennyo za Xana. Świetna robota .
A! I znalazłam parę rzeczy na które warto by było rzucić okiem.
Dialogi uciachane w ten sposób są w bardzo wielu miejscach. Nie wiem czy to mi się mod źle wgrał, czy też coś jest nie tak z dialogami w .tra.
Znalazłam też nieprzetłumaczony kawałek. Na Wzgórzach Umar podczas rozmowy z magiem co to zabrania córce spotykać się z pewnym poszukiwaczem przygód, kiedy zakapturzony chwali się że, posiadł wystarczające umiejętności aby kontrolować golema Xan wtrąca - Famous last words...
Jak coś jeszcze wypatrzę to się zgłoszę. I jeszcze raz dziękuje za tłumaczenie
Źle się wyraziłam. Mea culpa.
Miałam na myśli że, dialog zajmuje połowę linii i dalszy ciąg przeskakuje do następnego wiersza. Oczywiście to nie przeszkadza w grze . Tylko właśnie źle się komponuje. Ale można się do tego przyzwyczaić.
Słuchajcie mam pytanko co z zabójstwem Xana przez Bodhi (wersja rozwijająca romans z BG1)? Da się go jakoś ożywić? W readme nic na ten temat nie pisze, a na necie nic nie mogłam znaleźć Jesteście moją ostatnią deską ratunku!
Słuchajcie mam pytanko co z zabójstwem Xana przez Bodhi (wersja rozwijająca romans z BG1)? Da się go jakoś ożywić? W readme nic na ten temat nie pisze, a na necie nic nie mogłam znaleźć Jesteście moją ostatnią deską ratunku!
Z Solaufeinem działało:
Bierzesz jego zwłoki/serce (nie pamiętam co tam po nim zostawało) i składasz je na posążku w Świątyni Smoka Cienia. Wtedy martwy towarzysz wstanie z martwych.
_________________ Godzien haniebnej nazwy buntownika bo go natura mnóstwem wszelkich złości uposażyła
I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo jestem największym sukinsynem w tej pieprzonej dolinie!
Bierzesz jego zwłoki/serce (nie pamiętam co tam po nim zostawało) i składasz je na posążku w Świątyni Smoka Cienia. Wtedy martwy towarzysz wstanie z martwych.
No własnie to nie działa! Próbowałam ze wszystkim (po Xanie zostało ostrze i pamiętnik) serce Bodhi, medalion Amunatora...Chyba się nie da nic zrobić ale to by była rażąca niesprawiedliwość! Koszmar! Kompletnie nie wiem co robić
Gawith napisał/a:
Tylko nie spojlerujcie misiaczki
Wow jaki dobry humorek
Dobra koniec offtopa
_________________ Deewana Hai Dekho...
Ostatnio zmieniony przez Monique 2007-11-23, 21:13, w całości zmieniany 1 raz
nie ozywisz go, umarl i juz nie wstanie, ale "Romances are continued in ToB... in a way. If you have chosen the bonded path,
taking Valygar with you into ToB is recommended."
Krotka uwaga odnosnie tlumaczenia dialogu dla Xan'a opisana w miare szeroko pod ponizszym linkiem.
Tlumaczenia
I takie pytanie. Czy Xan zawsze ginie po spotkaniu z Bodhi? Mam nadzieje, ze jest to tylko opcja dla poszczegolnych modow i sytuacji, jednak prosze o sprostowanie.
Xan ginie po spotkaniu z Bodhi, jeżeli romans jest aktywny w momencie starcia - czyli bonded path tylko i wyłącznie. Zarówno przy przyjaźni jak i unbonded path męczysz się z nim aż do końca TOB.... You are doomed;p.
_________________ Stepping up boldly one put out his hand
He said, "I was just a child then now I'm only a man"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum