Dziś nad ranem skończyłem właśnie tłumaczyć pierwszy z trójki znanych i popularnych modów do Planescape: Udręka autorstwa Qwinna. Jest to kompilacja wszelkich dotychczas znanych fixpacków, która otrzymała poparcie nawet od głównych projektantów gry. Teraz możecie cieszyć się wersją polską.
I to jest coś z czym chętnie bym w P:T teraz poszpilał, gdyby nie fakt, że nie mam płyty nr. 4 . Wrzuciłby ktoś tą płytkę na jakiegoś sendspace'a? Płyty mam oryginalne więc nie będziecie mieli wyrzutów sumienia . Płacę miedziakami .
_________________ Godzien haniebnej nazwy buntownika bo go natura mnóstwem wszelkich złości uposażyła
I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo jestem największym sukinsynem w tej pieprzonej dolinie!
Aha, ja myślałem, że przy instalacji. No bo u mnie nie było z tym żadnych bugów - chociaż heheh, gry nie odpalałem. A więc mówisz, że jest problem. Fakt faktem, Fixpack nanosi wiele poprawek na plik .exe więc stąd mogą być błędy. Postaram się rozmówić z Qwinnem w kwestii ewentualnego stworzenia wersji kompatybilnej z obecną polską edycją PS:T.
EDIT: Problem potwierdzony. Właśnie rozmawiam z Qwinnem i podaję info związane z wydaniem Tormenta, więc może jutro już będzie można zagrać. Przepraszam za utrudnienia.
Ostatnio zmieniony przez Yarpen 2009-06-11, 22:16, w całości zmieniany 1 raz
Świetnie, poproszę również o cynk na PW, kiedy właściwa wersja będzie dostępna, to chętnie sprawdzę czy działa poprawnie, bo fakt faktem, że patch Khrona lekko juz się zestarzał
Tą sprawą musi się zająć niejaki Scient, człowiek odpowiedzialny za patche silnika gry bo to właśnie one sprawiają kłopoty z płytą. Patch Khrona jest już dosyć stary, zaś Fixpack Qwinna poza całą jego zawartością posiada wiele, wiele nowych poprawek. Gdy już Fixpack PL dojdzie do skutku, przetłumaczę też PS:T Tweak Pack. Unfinished Business się nie podejmuję, ale bardzo bym prosił kogoś by go przetłumaczył - bo chcę z nim po prostu zagrać ;(
Chyba istnieje tymczasowy sposób na instalację Fixpacka - spróbuję go dzisiaj przetestować i zobaczymy, czy to cudeńko ruszy. Jakby coś, przepis:
http://thunderpeel2001.bl...lly-modded.html
U mnie taki sam efekt jak przy wersji tylko z Ultimate Fixpack PL - "woła" o płytę CD2 w napędzie
Nadal czekam z niecierpliwością na jakieś efekty, bo gra bez poprawek, to nie to samo Co prawda mógłbym tymczasowo zassać jakiś obraz z netu tej płyty, ale brzydzi mnie to na samą myśl hehe
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum