Tawerna Hrothgara  Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

[Pobierz temat]Poprzedni temat :: Następny temat
Mod Tactics4IWD2 V2.0 i "bug" z beczkami
Autor Wiadomość
macname 
Wędrowiec

Wysłany: 2009-07-05, 10:16   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   Mod Tactics4IWD2 V2.0 i "bug" z beczkami

Jak sama nazwa wskazuje mod poprawiający taktykę oponętów i zwiększający trudność. Ostatnia wersja. jaka wyszła. Gra z ostatnim patchem. I przechodzę do sedna : wszystkie przyzwane obojętne w jaki sposób postacie/potwory/nieumarli , które powinny wspomóc w walce drużynę : Bez żadnej przyczyny zaczynają atakować najbliższą będącą w zasięgu wzroku beczkę lub beczki lub zaczynają szukać beczek itp. Wygląda to tak : drużyna przyzywa pomocników, zaznaczam ich wskazuje wrogów , ruszają na nich , większość dochodzi i zaczyna atakować. Jeśli na drodze to tych wrogów były jakieś beczki , kilku pomocników od razu skręca i zaczyna je atakować . itd Tak jakby miały włączony skrypt .... W praktyce korzystanie z przyzwanych pomocników jest niemożliwe. Nieważne jakiego typu jest przyzwana postać zachowuje się tak samo , słucha rozkazu tylko przez chwile i zaczyna szukać beczek i po ponowieniu rozkazu znów po chwili zaczyna szukać beczek i tak w kółko.... W opisie do moda nic nie ma o takim problemie , ani na zachodnich stronach... Może ktoś miał już ten błąd i go rozwiązał lub zna sposób/linka do rozwiązania. Możliwe ze występuje tylko z wersją polską gry

Daje link do moda
http://www.sorcerers.net/Games/IWD2/index_mods.php http://www.sorcerers.net/...actics4IWD2.rar

Liczę na odzew ps: tryb serce furii jest dla mnie za "czasochłonny" A ten mod jest polecany na różnych serwisach nawet polskich

Jeśli byłby to zamierzony skrypt to "summony" powinny wykonywać go konsekwentnie tzn. zaczyna atakować beczkę , niszczy ją, szuka następnej itd. A tu jest chaos. Summon potrafi znaleźć beczkę, zada jej 2/3 ciosy i szuka następnej i wcale nie musi sie ona znajdować zaraz obok. Potrafi przerzucić go do beczki po drugiej stronie planszy. I co gorsza w trakcie „zabawy” z beczkami przestaje zwracać uwagę na wrogów , nawet gdy go atakują Po odinstalowaniu moda efekt znika Nie mam jak zweryfikowania moda na wersji angielskiej. Już zastanawiałem się czy takiej nie zdobyć i potem jej spolszczyć , ale nie wiem czy istnieje taka możliwość

Postaw piwo autorowi tego posta

[Pobierz temat]
Odpowiedz do tematu