Tawerna Hrothgara  Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

[Pobierz temat]Poprzedni temat :: Następny temat
Ulubiony NPC *spoiler alert*.

Twój ulubiony bohater Planescape: Torment?
Bezimienny
14%
 14%  [ 4 ]
Morte
25%
 25%  [ 7 ]
Dak'kon
14%
 14%  [ 4 ]
Anna
14%
 14%  [ 4 ]
Ignus
7%
 7%  [ 2 ]
Nie-Sława
3%
 3%  [ 1 ]
Nordom
0%
 0%  [ 0 ]
Ravela
0%
 0%  [ 0 ]
Lotar
0%
 0%  [ 0 ]
Farod
3%
 3%  [ 1 ]
Montaruk
0%
 0%  [ 0 ]
Soe
0%
 0%  [ 0 ]
Deionarra
17%
 17%  [ 5 ]
Vhailor
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 28
Wszystkich Głosów: 28

Autor Wiadomość
Lord Pawello 
Poszukiwacz Przygód

Wysłany: 2007-05-31, 07:32   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   Ulubiony NPC *spoiler alert*.

Aż wstyd, że nikt nic nie pisze o Planecape:Torment ;) Więc, w ramach rozruszania tego działu, postanowiłem założyć taki oto temacik. ;)
Moim ulubionym NPCem jest zdecydowanie Morte. Cenię go za śmieszne teksty i ciekawą historię ;) Oczywiście jest też świetnym wojownikiem, ale kto tam by się przejmował przydatnością NPCów w walce jeśtli chodzi o PT ;)
Równie ciekawy jest Dak'kon. Taki poważny i cichy githzerai. Niesamowicie klimaciarski ^_^
A kogo Wy lubicie ?

Ostatnio zmieniony przez Alatariel 2007-06-01, 03:20, w całości zmieniany 2 razy  
Postaw piwo autorowi tego posta

Serafin 
Millenium

Otrzymał 51 piw(a)

Wysłany: 2007-05-31, 07:58   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Temat wałkowany tysiące razy, ale cóż... :D

Oczywiście stawiam na Mortego, za niepospolite poczucie humoru, świetną osobowość, za teksty, które wprost ubóstwiam i za oryginalnie przedstawioną historę tego NPCa (kto to widział, aby w grach cRPG bohaterem była latająca czaszka?).

Godzien haniebnej nazwy buntownika bo go natura mnóstwem wszelkich złości uposażyła

I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo jestem największym sukinsynem w tej pieprzonej dolinie!

Joneleth 
Poszukiwacz Przygód

Wysłany: 2007-05-31, 11:58   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Morte.
Można powiedzieć, że to taki Tormentowy Jan Jansen (albo odwrotnie - Jan to Baldur's Gate'owy Morte :P ), świetne teksty, genialna osobowość. W polskiej wersji cudowny głos (nie wiem jak jest w oryginale), no i sama historia postaci jest niebanalna. Co tu dużo mówić, jeden z najniezwyklejszych i najbardziej lubianych NPC-ów w historii. ;)

Alatariel 
Poszukiwacz Przygód

Wysłany: 2007-06-01, 01:58   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Pozwoliłam sobie wyedytować temat, dodając także ankietę. Proszę o przyznanie głosów wymienionym wcześniej bohaterom. Aby nieco odgrzać ten wałkowany tysiące razy temat, dodałam także bohaterów nieprzyłączalnych -- tzn. tych, którzy akurat przyszli mi na myśl. Ewentualne dodatkowe kandydatury proszę zgłaszać poniżej (użytkownicy) lub dodać do ankiety samemu (moderatorzy).

Proszę też o uzasadnienie swojego wyboru. Ostatecznie forum służy do dyskusji :) .

Ja wybrałam Nie-Sławę, moją niekwestionowaną ulubienicę. Postać ta, jak każda inna zresztą, posiada rzadko spotykanę w cRPGach głębię, dodatkowo będąc niemalże archetypem siły psychicznej oraz takiej swoistej.... potęgi 'wykształciuchów' *smirks*. Ponadto, jest też członkinią mojej frakcji, osobą zwyczajnie sympatyczną, niezaprzeczalnie dojrzałą oraz chłodnie elegancką. O.

Yarpen 
Bohater

Otrzymał 66 piw(a)

Wysłany: 2007-06-01, 06:44   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Hm... ja zagłosowałem na Bezimiennego. Postać. Najbardziej niebanalną postać w historii gier komputerowych. Wieczny pielgrzym, który pokonał śmierć i życie. Specyficzny klimat i atmosfera wokół niego. Niektóre niesamowite rozwiązania.. Do dzisiaj ludzie inspirowani są przez tą grę i postać - chociażby ostatni STALKER po troszku.

Chociaż dla mnie najważniejszą postacią gry i tak jest... Sigil. To miasto tworzy chory klimat, łączy w sobie niebanalne ideologie, które połączone wraz ze specyficznymi mieszkańcami dają niesamowite coś. :]

Paulson 
Obywatel

Wysłany: 2007-08-13, 08:52   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Z tych, których dotychczas widziałem najbardziej przypadł mi do gustu Ignus i jego płomienie.
Namęczyłem się trochę, żeby go dołączyć ale warto było. Ja po prostu lubię ogień :devil:
upsss... to ja już pójdę

pablo 
Wędrowiec

Wysłany: 2007-09-13, 09:43   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Mi najbardziej przypadł do gustu Bezimienny. Genialna historia tegoż to głównego bohatera przewyższa o głowę,a nawet więcej, wszystkie dotychczasowe poznane przeze mnie postacie gier RPG. Podoba mi się też Vhailor ,ponieważ po raz pierwszy w życiu(i chyba jedyny) było mi dane nieszczęśliwie zakończyć grę tylko dlatego, że Vhailor chciał ukarać winnego(mówię tu o tym upadłym aniele). No i Morte, ale to już było mówione;P

Bhaart 
Poszukiwacz Przygód

Wysłany: 2007-10-18, 16:25   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Kurde przydałaby się jeszcze opcja "Wszyscy", gdyż Planescape jest grą jedyną w swoim rodzaju, gdzie każdy BN jest niebanalnie skonstruoany i diametrlanie różniący sie od innych: gadająca czaszka, chodząca zbroja, nieśmiertelny inne diabelstwa - w jakiej innej grze spotkamy taką galerię postaci? ;o nawet w sadze BG gdzie npc są genialni, to i tak nie są tak różnorodni jak tutaj...

Dlatego też nie zaznaczam żadnej opcji :D

Sindarin 
Poszukiwacz Przygód

Wysłany: 2007-10-25, 22:14   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Ja najbardziej lubie Bezimiennego fajnie wygląda taki trup pocięty tylko mnie jego fryzura irytuje taki styl emo i te żółte kulki na jego głowie dziwne to,ale postać najlepsze w grze.Dakkon jeszcze fajny ,ale nie podoba mi się jego charkter.

Mytos 
Obywatel

Otrzymał 1 piw(a)

Wysłany: 2007-10-26, 11:03   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

ja mam spory problem :P
przechodziłem PT tyle razy i ciężko by mi było wybrać kto jest moim ulubieńcem :) łatwiej mi podać ulubiony skład niż samego npca :) ale jako że jest taki temat to chyba jednak postawie na Anne, powód jest oczywisty, podobają mi się kobiety jej pokroju i charakteru a po za tym mamy bardzo podobne podejście do wielu spraw :D

Serafin 
Millenium

Otrzymał 51 piw(a)

Wysłany: 2007-10-26, 18:25   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Mytos napisał/a:
po za tym mamy bardzo podobne podejście do wielu spraw

Też lubisz okradać trupy? ;ppp

Godzien haniebnej nazwy buntownika bo go natura mnóstwem wszelkich złości uposażyła

I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo jestem największym sukinsynem w tej pieprzonej dolinie!

Mytos 
Obywatel

Otrzymał 1 piw(a)

Wysłany: 2007-10-26, 19:34   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Seraphe napisał/a:
Też lubisz okradać trupy? ;ppp

więc dośc skąplikowae pytanie, acz patrzeć z perspektywy przekopywania grobów nie, ale z perspektywy zabrania komórki dresiarzowi którego skasował inny dresiarz to tak :D :P

Monique 
Obywatel

Otrzymał 5 piw(a)

Wysłany: 2007-11-24, 10:24   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Uwielbiam Deionarrę i Ravelę :) Takie dwie tragiczne postacie: Ravela nieszczęśliwa i samotna w swoim kolczastym ogrodzie ,a Deionarra zamknięta w stanie "półżycia" zabita nieszczęśliwą miłością... Majestrzyki postaci nieprzyłączalnych. Właściwie każda z tych postaci ma taką świetną historię, udźwiękowienie i wizerunek ,że mogłaby zostać postacią przyłaczalną :) Właściwie to jest największy plus Tormenta ,że z każdą postacią np. pijakami w Ulu, czy urzędnikami w dzielnicy, można pogadać na wiele tematów. Brak tego np. w Baldursie koszmarnie mnie denerwował :) Podchodziło się do zwykłej "Napotkanej osoby" i słyszało się tylko jedno zdanie a tu? Interakcja na najwyższym poziomie...Mmm palce lizać :)

Paulson 
Obywatel

Wysłany: 2007-11-29, 10:34   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

W Baldurze ciężar rozgrywki był rozłorzony między interakcję, walkę i fabułę. Gdyby interakcja była taka jak w przypadku PT czas rozgrywki wydłużyłby się o jakieś 50%.
Gra byłaby po prostu za długa. Z czegoś twórcy musieli zrezygnować ale suma sumarum i tak jest świetnie.
Dlatego PT to wzór fabuły i interakcji z npcami a BG wzór wyważenia wszystkich elementów gry.
Przynajmniej dla mnie.

Durendal 
Postrach

Otrzymał 12 piw(a)

Wysłany: 2008-04-04, 16:49   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Deionarra, wspaniała, czuła i kochająca. Choć zdradzona i zabita przez potwora dalej go kocha i mu pomaga. Dlatego właśnie zawsze podążam ścieżką "wybaczenia". Noszę jej obrączkę i mówię prawdę, i szczerze żałuję...

Est Solarus Oth Mithas! (Mój Honor To Moje Życie!)

[Pobierz temat]
Odpowiedz do tematu