Tawerna Hrothgara  Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

[Pobierz temat]Poprzedni temat :: Następny temat
Pytania odnosnie zadań, lokalizacji postaci, miejsc...
Autor Wiadomość
L`f 
Obywatel

Otrzymał 25 piw(a)

Wysłany: 2008-09-23, 14:36   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Seraf napisał/a:
Pogadaj z kamieniami doznań i z Lotarem, Panem Kości - dowiesz się co nieco o R. :)

W sumie racja - skoro chłopak gra bez drużyny, to nic nie mogło porwać mu Mortego, a przez to nie dowiedział się, *kto* jest kradziejem jego śmiertelności. O wszystkim możesz się dowiedzieć właśnie od pana czaszków. A kiedy już Twój Bezimienny dowie się, kto mu zabrał śmiertelność, możesz wykonywać dalszą część zadania i wypytać Quella. ;)

'Skocznawke kopydełko tylke nołdoł podzieć kałałek ół ńmie tramploczke! ^' - Iav Kronikarz, wcielenie #1429.
Postaw piwo autorowi tego posta

Serafin 
Millenium

Otrzymał 51 piw(a)

Wysłany: 2008-09-23, 14:46   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

L`f napisał/a:
wypytać Quella.

Ale to nie jest konieczne ;) . Wystarczy wiedza o Raveli i o jej córce (a tego dowiadujemy się od Ecco) :)

Btw. zapewne wiecie o Starożytnym Zwoju (Artefakt), który można znaleźć w Tartarze. Co ciekawe to chyba właśnie o tym wspomina jedna z czaszek na półce Lotara (a ja kruca się zastanawiałem co to za skarb jest tam ukryty) ;)

Godzien haniebnej nazwy buntownika bo go natura mnóstwem wszelkich złości uposażyła

I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo jestem największym sukinsynem w tej pieprzonej dolinie!

L`f 
Obywatel

Otrzymał 25 piw(a)

Wysłany: 2008-09-23, 14:49   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Cytat:
Ale to nie jest konieczne ;) . Wystarczy wiedza o Raveli i o jej córce (a tego dowiadujemy się od Ecco) :)

Quella wypytujemy po to, żeby dowiedzieć się czym jest klucz do Labiryntu. Sprawdzałem w Infinity Explorerze, wiem, co mówię, bez zmiennej którą uaktywnia dialog z Quellem nawet nie można poprosić Kesai o krew. ;)

'Skocznawke kopydełko tylke nołdoł podzieć kałałek ół ńmie tramploczke! ^' - Iav Kronikarz, wcielenie #1429.

Serafin 
Millenium

Otrzymał 51 piw(a)

Wysłany: 2008-09-23, 15:06   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

L`f napisał/a:
Quella wypytujemy po to, żeby dowiedzieć się czym jest klucz do Labiryntu.

To jest ten od czekoladek? Pomylił mi się z innym magiem... Zwracam honour ;)

Godzien haniebnej nazwy buntownika bo go natura mnóstwem wszelkich złości uposażyła

I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo jestem największym sukinsynem w tej pieprzonej dolinie!

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Joshidiah
Joshidiah 
Wędrowiec

Wysłany: 2008-09-23, 15:20   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

aha.. no to wszystko fajnie... Napierałem do Lotara - kazał mi isc do grobowca.

Poszedłem do grobowca, pozbierałem te klucze by wejsc na środek lokacji i jak sobie czytam te płytki i je wciskam do ściany to słychaś STUK w sarkofagu. Wszystko fajnie tylko że nie moge go otworzyć. Poprzednim razem grałem i sieotworzył normalnie. Czy jest jakaś konkretna kolejność wciskania tych płyt? Jestem pewien że wciskam wszystkie i ciagle nie da się otworzyć tej trumny (lol, wszystko po to by nic tam nie znaleźć i powiedzieć temu łachmaniarzowi od czaszek... :patyk: )

Serafin 
Millenium

Otrzymał 51 piw(a)

Wysłany: 2008-09-23, 15:25   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

A nie mogłeś mu zaproponować czaszki Soego albo Mantuoka?

L`f 
Obywatel

Otrzymał 25 piw(a)

Wysłany: 2008-09-23, 16:11   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

A mi to, kurde, piwa nie postawił. Życie.

Cytat:
Poprzednim razem grałem i sieotworzył normalnie. Czy jest jakaś konkretna kolejność wciskania tych płyt? Jestem pewien że wciskam wszystkie i ciagle nie da się otworzyć tej trumny (lol, wszystko po to by nic tam nie znaleźć i powiedzieć temu łachmaniarzowi od czaszek... :patyk: )

Musiałeś pominąć którąś z płyt. W warunku otwarcia sarkofagu jest wciśnięcie wszystkich ośmiu i nic poza tym. Albo masz jakiegoś nieprzyjemnego buga, ale radziłbym jeszcze raz sprawdzić, czy wcisnąłeś wszystkie inskrypcje.

Cytat:
A nie mogłeś mu zaproponować czaszki Soego albo Mantuoka?

Jedną z cennych czaszek można zaoferować dopiero po spenetrowaniu naszego grobowca. Czyli i tak najpierw trzeba się przejść do Zatopionych Ziem.

Ostatnio zmieniony przez L`f 2008-09-23, 16:14, w całości zmieniany 1 raz  

Joshidiah 
Wędrowiec

Wysłany: 2008-09-23, 19:55   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

sprawdze raz jescze czy dokładnie klikam 8 płyt. Jak dalej nie zadziała to przeinstaluje gre.

A granie samemu jest wypas - tylko czas w grze leci szybko bo co chwila trzeba odpoczywać by czary sobie przypomnieć. Niebawem działo mechanusa będę mógł zapamiętać (czeka skopiowane w księdze)

przy okazji - warto rozwijać INT do 25 czy zrobić do 22 i posilić sie tatoo od upadłego? Bo nie wiem czy dalej wbijać te 2 levele w INT czy juzlecieć w KON by więcej HP mieć.

Serafin 
Millenium

Otrzymał 51 piw(a)

Wysłany: 2008-09-23, 20:13   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Joshidiah napisał/a:
przy okazji - warto rozwijać INT do 25 czy zrobić do 22 i posilić sie tatoo od upadłego? Bo nie wiem czy dalej wbijać te 2 levele w INT czy juzlecieć w KON by więcej HP mieć.

Zrób tak, byś razem z tatuażami miał INT i MDR na poziomie 23.

Joshidiah 
Wędrowiec

Wysłany: 2008-09-23, 20:23   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

MĄD wbiłem do 25
INT zostawię na 22

resztę daje w KON w takim razie.

A to z sarkofagem to był bug - reinstal poprawił to.

Dzięki za pomoc :mrgreen:

[EDYTOWANY]:

Nie chciałem dwóch postów pod rząd smarować.

Mam pytanie odnośnie PodSigil - Czy w tych kanałach oprócz kilku larwali jest cos jeszcze? Jakisdemon z fajnym artefaktem czy coś takiego?

Ostatnio zmieniony przez Joshidiah 2008-09-24, 19:42, w całości zmieniany 1 raz  

Serafin 
Millenium

Otrzymał 51 piw(a)

Wysłany: 2008-09-25, 10:21   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Joshidiah napisał/a:
Mam pytanie odnośnie PodSigil - Czy w tych kanałach oprócz kilku larwali jest cos jeszcze? Jakisdemon z fajnym artefaktem czy coś takiego?

Hm, możesz znaleźć np. magiczną bransoletkę dla Nie-Sławy, magiczne kajdanki (hm :) ), Oko Vekny.

Ale to wszystko jak wrócisz z tartarów, Krain Zewnętrznych itp. i po wcześniejszym oczyszczeniu PodSigil.

Gawith 
Millenium

Otrzymał 24 piw(a)

Wysłany: 2008-09-25, 10:31   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Ale jaja, nie wiedziałem o tym.

Joshidiah 
Wędrowiec

Wysłany: 2008-09-25, 12:25   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

czyli jak przed Tartarem nie oczyściłem tych kanałów to teraz po powrocie z krain zewnetrznych nie mam tam czego szukać? No mozę tylko ten XP - Larwale daja mnóstwo XP a mój wymiatacz ma je na 1 zabójczą chmurę i wszystko na konto Bezimiennego XDXDXDXDXD

Serafin 
Millenium

Otrzymał 51 piw(a)

Wysłany: 2008-09-26, 07:51   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Joshidiah napisał/a:
czyli jak przed Tartarem nie oczyściłem tych kanałów to teraz po powrocie z krain zewnetrznych nie mam tam czego szukać?

Szczerze - głowy nie dam. Sam osobiście czyściłem Podsigil dwukrotnie.

marsal2 
Postrach

Otrzymał 22 piw(a)

Wysłany: 2008-09-26, 09:17   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

dawno w P:T nie gralem, ale wydaje mi sie ze PodSigil nie da sie oczyscic. po kazdym loadzie chyba te larwy sie pojawiaja na nowo. ale jak juz napisalem glowy nie dam, ostatnio gralem dobre pare miesiecy temu.

[Pobierz temat]
Odpowiedz do tematu