Powiem tylko tyle, że aby otrzymać ten czar, musimy przeszkolić się u Pani T, ale tylko wtedy gdy nigdy nie byliśmy magiem. Wtedy jednak tracimy możliwość otrzymania od Mebbet Bursztynowych Kolczyków... Eh...
_________________ Godzien haniebnej nazwy buntownika bo go natura mnóstwem wszelkich złości uposażyła
I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo jestem największym sukinsynem w tej pieprzonej dolinie!
Mam problem bo nie moge wydostać sie z Baator'u. Moze ktoś zaznaczyć mi współrzędne portalu czy coś... Szukałem wszędzie. Dobrze żę mam Nordoma w party, bo mniej wiecej wiem gdzie portal wyjściowy sie znajduje (mniemam że południowo-zachodni róg lokacji).
chciały kostkę Modronów... oddałem im ją bo nie było innego wyjścia, a nei chciałem pozbywaćsieludzi z party. Szkoda że nie zdążyłem ztuningować Nordoma... Bah.. JAdzim dalej z koksem.
Jeśli już masz Nordoma i zwiedziłeś np. komnatę Czarodzieja, to już i tak nie miałbyś do czego wracać
Joshidiah napisał/a:
oddałem im ją bo nie było innego wyjścia
A dać się schrupać przecież można. Lub skłamać Słupowi odnośnie miejsca zamieszkania Fhjulla.
Joshidiah napisał/a:
Szkoda że nie zdążyłem ztuningować Nordoma...
Chodzi Ci o itemy czy o ulepszenie statów? W pierwszym przypadku wystarczy jedna wizyta w labiryncie żeby zebrać co ciekawsze przedmioty, w drugim - wystarczy szczera rozmowa
_________________ Godzien haniebnej nazwy buntownika bo go natura mnóstwem wszelkich złości uposażyła
I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo jestem największym sukinsynem w tej pieprzonej dolinie!
ale szczera rozmowa z nordomem czy jakoś to ma coswspólnego z konstruktem czarodzieja w rubikonie?
z innej beczki - przechodzętę grę juzkolejny raz, ale poraz pierwszy jako mag. Skorzystałem z porady mojego kolegi i gram bez drużyny, kompletnie sam. Zbadałem krąg Zerthimona, dostałem od ingusa jakieś crapowe zaklęcia. I mam 13 level. Pojawił sieproblem - nie wiem nic o raveli, mam ten przenośny portal do jej czrnokolcego labiryntu ale nie moge tak zagadaćz kurtyzanami w Przybytku by dostać krew i wejsc do tej wiedźmy. Z kim trza pogadać by ruszyć dalej?
Na placu szmaciarzy jest nieoznakowany dom an południu - w środku magik każe sobie przynieść rubin - skad go wytrzasnać?
Na placu szmaciarzy jest nieoznakowany dom an południu - w środku magik każe sobie przynieść rubin - skad go wytrzasnać?
Rubin znajdziesz przy wykonywaniu zadania ze skrzynką Moridora, jesli dasz ją do unieszkodliwienia kapłanowi Aoskara, to później wróć do niego i odkup rubin ze skrzynki za śmieszną sumę (nie pamiętam ile...). Zanieś rubina magowi i odbierz nagrodę, też nie pamiętam co.
A co do reszty - Tego, że Kesai-Serris to córeczka Szaradnej, dowiesz się, przepytując po kolei Quella (da informację za quasita z czekolady), a następnie Ecco (niemowę), Julię i Kimasxi. Wtedy powinna uaktywnić się odpowiednia opcja dialogowa.
a co do tego typa od cukierków co miałem mu dać Quasita - to nic nie zaoferował. Nic nie powiedział. Jedyne co otworzył to sklep z zaklęciami i amuletami z cholernie wysokimi cenami (bogowcy maja te zaklęcia taniej)
Do tej pory moja postać nic nie słyszała o Raveli. Zrobiłem questy w przybytku - Ecco odzyskała głos, odnalazłem welon i przyłaczyłem Niesławę po to by ją wywalić (reszta NPC jest zaparkowana w jednym miejscu obok niesławy by nie latać w razie potrzby mięsa armatniego)
Hm, a masz w dzienniku wpis, że klucz do portalu prowadzącego do Labiryntu to część Raveli? To znak uaktywnienia zmiennej 'Know_Ravel_Key', właśnie dzięki rozmowie z Quellem (wypytaj go o Ravelę i o to, jak można ją znaleźć...). A kiedy się dowiesz, poprowadź sprawę tak, jak opisałem: Zbierz od Ecco i od Kimasxi informację o tym, kto jej mamą Kesai-Serris.
Następnie zapytaj Kesai, kim jest i wybierz odpowiedź:
Bezimienny napisał/a:
"Kesai, rozmawiałam z Kimasxi. Powiedziała mi, że jest twą przyrodnią siostrą i że Ravela jest twoją matką."
Po krótkiej scence rozmowy z ojcem Kesai poproś ją, by dała Ci trochę swej krwi. I już masz klucz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum