Ciekawostki w grze.
Autor
Wiadomość
Serafin
Millenium
Wysłany: 2008-07-05, 13:09  [Pobierz post] [Pobierz temat]
Jachu napisał/a: Chyba by nie miało sensu to żeby się nie dało skoro tak jest napisane.
A Pamiętnik Nie-Sławy pamiętasz?
Poszukiwacz Przygód
Wysłany: 2008-07-05, 13:15  [Pobierz post] [Pobierz temat]
Z tego co pamietam, bo uzyciu mlota, dostajemy nowy kamyk w ekwipunku, a mag znika. I tyle, choc z tego kamyka bodajze mozna zrobic bron.
_________________ لا إله إلاَّإبل
Serafin
Millenium
Wysłany: 2008-07-05, 13:17  [Pobierz post] [Pobierz temat]
eRyahXa0S napisał/a: Z tego co pamietam, bo uzyciu mlota, dostajemy nowy kamyk w ekwipunku, a mag znika. I tyle, choc z tego kamyka bodajze mozna zrobic bron.
Tego nie wiedziałem... I co za broń można z tego zrobić i gdzie?2008-07-05, 13:18, użytkownik Serafin wykonał(a) rzut 1k20 . Wynik rzutu: 14 .
Ostatnio zmieniony przez Serafin 2008-07-05, 13:18, w całości zmieniany 1 raz
eRyahXa0S
Poszukiwacz Przygód
Wysłany: 2008-07-05, 13:25  [Pobierz post] [Pobierz temat]
Jak uzyjesz tego mlota i odlamiesz ten kamien, to sprawdz opcje dialogowe. Moze mi sie cos mieszac, bo ostatni raz przechodzilem 5 lat temu .
_________________ لا إله إلاَّإبل
Almateria
Obywatel
Durendal
Postrach
Wysłany: 2008-12-16, 15:59  [Pobierz post] [Pobierz temat]
Seraphe napisał/a: Rzucanie czarów magiem lub złodziejem.
Musisz być już szkolony jako mag, a także przepisać i zapamiętać kilka czarów przed wykorzystaniem tego buga.
Mały chochlik - zamiast magiem powinno być wojownikiem . Rzucanie czarów Magiem jest trochę łatwiejsze .2008-12-16, 16:00, użytkownik Durendal wykonał(a) rzut 1k20 . Wynik rzutu: 14 .
_________________ 19.06.10 - Wróciłem
Est Solarus Oth Mithas! (Mój Honor To Moje Życie!)
Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):Serafin
Serafin
Millenium
Wysłany: 2009-03-04, 21:27  [Pobierz post] [Pobierz temat]
Po nieco dłuższym czasie, ale wyedytowałem
+beer
Wędrowiec
Wysłany: 2009-12-23, 22:06  [Pobierz post] [Pobierz temat]
Małe sprostowanie w sprawie kamiennego maga. Opcje są dwie:
- Można wyrwać kawałek posągu (potrzebny będzie zwykły roboczy młotek - do zdobycia m.in. u Bogowców), tym sposobem zyskamy kamienny sztylet.
- Można również posmarować posąg maścią od Vriszki. Tym sposobem mag ożyje i zabije nas swoim okrzykiem, jeśli będziemy mieli zbyt małą kondycję.
Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):Serafin
Serafin
Millenium
Wysłany: 2009-12-23, 22:56  [Pobierz post] [Pobierz temat]
ooo, tego nie wiedziałem! Piwko!
Wędrowiec
Wysłany: 2010-02-17, 18:13  [Pobierz post] [Pobierz temat]
Zastanawia mnie jedna kwestia, mianowicie dlaczego Bezimienny przestał tracić pamięć. W wydarzeniach poprzedzających rozgrywkę przy każdej "śmierci" mieliśmy do czynienia ze swoistym resetem pamięci. Później zaś Bezimienny może umierać do woli, a mimo to wszystko pamiętać.
Podczas rozmowy z Wiekuistym jedna z opcji dialogowych Bezimiennego brzmi mniej więcej tak: "kiedyś traciłem pamięć kiedy umierałem, ale teraz już nie".
Czy coś mi umknęło?
Tagi: ciekawostki :: torment :: planescape :: planescape: torment