Musisz być już szkolony jako mag, a także przepisać i zapamiętać kilka czarów przed wykorzystaniem tego buga.
-Wybierz Dak'kona, NieSławę lub Ignusa, i kliknij ppm dla tego menu.
-A teraz naciśnij '=' z tym menu wciąż otwartym.
-A teraz wybierz opcję rzucania czarów, i pokażą się zapamiętanie czary Bezimiennego, zamiast poprzedniego rzucacza. Jak jedno wybierzesz, Bezimienny je rzuci normalnie.
Tylko, nie możesz zmieniać czarów w swojej księdze. Odnawiać się będą, jak śpisz.
Klonowanie Lim-Limów
Połóż Lim-Lima w ekwipunku. Zapauzuj grę, iwybierz Lim-Lima w ekwipunku i pogadaj z nim. Powrócisz do ekranu gry. Wróć do ekwipunku i połóż Lim-Lima na ziemię. Wróć do gry, i odpauzuj. Pojawi się 'dialog z Lim-Limem, i pozwól mu pobiegać. Teraz są dwa insekty: Jeden leżący na ziemi, a drugi skaczący. Możesz powtarzać, ile chcesz.
Nieskończony Exp:
Po pomocy Karinie [mr?] wróć do niej i zagadaj, i przejdź przez dialog. Dostaniesz 500 expa. Powtarzaj do woli.
Nieskonczone exp od Triasa.
Po zdobyciu Miecza i rozpoczęcia rozmowy prowadzącej do uwolnienia go, dostajesz 306250 expa. Ale! Jeśli przełamiesz rozmowę opcjami 1-1-2 i zagadasz znowu, otrzymasz kolejne 306250 exp. O wiele lepsze od innych bugów.
Nieskończona mądrość i doświadczenie
Jak spotkasz Ravelę, wybieraj pzypłaszczające się opcje dialogowe, i nigdy jej nie groź. Gadaj tak długo, jak możesz, i >>>MUSISZ<<< Spytać ją, kim jest, i coś o niej. Kiedy jej powiesz, że musisz iść, [cośtamblabla, zalałam grę kawą lub cioś.] Od razu, gdy rozmowa się skończy, zapauzuj, i kliknij na nią. Rozmowa powróci do stanu po odzyskaniu jej formy, więc kontynuuj. Rób to tyle ile chcesz, a za każdym razem - 180000 expa i 2 mądrości.
KOLEJNY bug na expa.
Bądź milutki dla Byrona za pierwszym razem i wypytaj o złodziei, a skieruje cię do Lenny'ego. Jeśli powiesz temu, że wysłał cię Byron, możesz trenować złodziejowo, i dostać 2500 xp za każdym razem.
Piw. Dużo.
2008-06-26, 21:44, użytkownik Almateria wykonał(a) rzut 1k20. Wynik rzutu: 15. 2008-06-28, 10:03, użytkownik Almateria wykonał(a) rzut 1k20. Wynik rzutu: 20.
W tym muzeum w dzielnicy urzędników jest taki posąg maga rzucającego klątwe. Tam jest info że został zamieniony w kamień w chwili rzucania tej klątwy. Jak się przyjrzymy posągowi to zauważamy pęknięcie przy ramieniu i dowiadujemy się, że można by odłamać to ramię za pomocą jakiegoś małego narzędzia. Młotka pewnie. I tu moje pytanie: czy udało się to komuś? Pomyślałem że może da się to zrobić tym młotem od Vriszki ale on kosztuję wuchtę kasy no i nie kupiłem go. Zastanawiam się czy jak się ma takią odłamaną ręke rzucającą klatwe to może może się to przydać.
2008-07-05, 12:43, użytkownik Jachu wykonał(a) rzut 1k4. Wynik rzutu: 3.
Z tego co pamiętam to się da, ale nie dostaniesz ręki tylko cały mag się chyba odczaruje, rzuci jakieś pierdółki i ucieknie, ale dawno nie grałem to mogę się mylić
Nie chcę być upierdliwy, ale chyba jednak się da. Wyraźnie jest napisane w opcjach dialogowych "sprawdź pęknięcia na posągu" a potem że możnaby spróbować odłamać małym narzędziem. Dokładnie co do słowa to pewnie nie, ale sens taki właśnie jest. Chyba by nie miało sensu to żeby się nie dało skoro tak jest napisane.
Ostatnio zmieniony przez Jachu 2008-07-05, 13:04, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum