Po pograniu trochę w IWD II (która mnie trochę zawiodła ) postanowiłem wrócic do korzeni. A ponieważ grałem dawno i nie przeszedłem nigdy całości byłbym wdzięczny za małą pomoc .
A mianowicie kogo byście poradzili mi do drużyny. Drużyna w okolicach charakteru neutralnego - w końcu gramy najemnikami .
Kiedy ostatnio grałem moja drużynka składała się z trzech lini:
1 linia - krasnolud wojownik z toporem i półelf wojownik/kapłan z wekierą
2 linia - gnom wojownik/iluzjonista z łukiem, elf wojownik/złodziej z łukiem
3 linia - półelf druid z procą, człowiek wojownik(2 poziom)/mag z łukiem
Pierwsza linia przede wszystkim miała zatrzymac wroga.
Druga była moją główną siłą uderzeniową i zapewniała przydatne umiejętności/wzmocnienia.
Trzecia linia to przede wszystkim czary obszarowe i kontrola tłumu (mag dualklasowany aby mógł korzystac z łuku).
Jak ta drużyna sprawdziłaby się w głównych modach i na wyższych poziomach biorąc pod uwagę wymagania gry?
_________________ 19.06.10 - Wróciłem
Est Solarus Oth Mithas! (Mój Honor To Moje Życie!)
Ostatnio zmieniony przez Serafin 2009-03-04, 21:29, w całości zmieniany 1 raz
nie wiem jak w modach, ale w grze nawet na najwyzszym poziomie trudnosci kazda druzyna spisuje sie niezle .
mam tylko jedna sugestie-pytanie: czy jestes pewien ze w 6 osobowej druzynie chcesz miec 3 multiklasowcow?? w pewnym momecie moze sie okazac ze jest ciezko
mam tylko jedna sugestie-pytanie: czy jestes pewien ze w 6 osobowej druzynie chcesz miec 3 multiklasowcow?? w pewnym momecie moze sie okazac ze jest ciezko
Tzn? Mi multi pozwalają mniejszym kosztem uzupełnic ewentualne braki w teamie.
aby brakow w teamie nie miec wystarczy miec 4 postacie: mag, woj, zlodziej, kaplan.
wieloklasowncy sa jak najbardziej wporzadku jak gra sie niepelnym zespolem (wiecej exp przypada na KLASE postaci) przy pelnej druzynie rozwijaja sie troche za wolno (no wyjatkiem jest lotrzyk, ktory zawsze awansuje bardzo szybko )
jak juz napisalem we wczesniejszym poscie Icewind jest na tyle prosty, ze da sie go przejsc praktycznie kazda druzyna , wiec jak chcesz taki zespol (badz co badz bardzo ciekawy) nic nie stoi na przeszkodzie.
aby brakow w teamie nie miec wystarczy miec 4 postacie: mag, woj, zlodziej, kaplan.
Fakt, ale ja chciałbym miec kilku wojów, kilku magów i kilku "lekarzy" - a to zapewnia mi tylko multi. Jeżeli uważasz, że to kiepskie rozwiązanie to może rzeczywiście rozważę kilka modyfikacji.
2008-11-20, 19:25, użytkownik Durendal wykonał(a) rzut 1k20. Wynik rzutu: 14.
Tja. Chyba najcudniejsze dziewcze z wszelkich gier na Infinity i modów. Jej portret to majstersztyk. Ogólnie NPC z IWD2 są znacznie bardziej wyraziści niż Ci z modu Kulyok.
Ale w IWD2 NPC Project drażniła mnie obsługa moda.
Tja. Chyba najcudniejsze dziewcze z wszelkich gier na Infinity i modów. Jej portret to majstersztyk. Ogólnie NPC z IWD2 są znacznie bardziej wyraziści niż Ci z modu Kulyok.
Prawda! W IWD2 NPC Project pojawiły się złe postacie, które... były złe! Naprawdę jest to rzadkość w modach takiego typu. Charakter Salomeyi jest cudny po prostu, Diriel również jest u mnie faworytem (najlepszy samiec według mnie w historii npc na Infinity Engine). Ba, nawet drow wyszedł, co się zdziwiłam.
A dla IWD... no cóż, wszystko ładnie i pięknie niby, ale jednak to już inny poziom. No i gdzie jest złoooo?
Yarpen napisał/a:
Ale w IWD2 NPC Project drażniła mnie obsługa moda.
No przyznać muszę, że denerwujące, a jak mi ślicznie muli IWD2 to nie powiem. Jakoś jednak da się przeżyć Kwestia przyzwyczajenia, Yarp
Miłość wystarcza sama sobie. Gdy zawładnie jakimś sercem, skupia w sobie wszystkie inne uczucia. Dusza, która kocha... kocha i nie myśli o niczym innym. ~ św. Bernard z Clairvaux
Jeszcze niedawno całkiem przeszedłem gierkę Dwoma zbrojnymi, Kapłanem/Złodziejem i Dwoma Magami (zwyklakami) i powiem, że grało się naprawdę łatwo, mimo zwiększonego poziomu trudności. Swoją drogą Kapłan/Złodziej i Kapłan/Łowca to genialne połączenie w IwD
_________________ Godzien haniebnej nazwy buntownika bo go natura mnóstwem wszelkich złości uposażyła
I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo jestem największym sukinsynem w tej pieprzonej dolinie!
Zastosowanie jest takie, że zwalnia jednego slota w drużynie - masz dwie potrzebne klasy w jednej postaci . Powiesz, Mag/Wojownik lepszy, może i tak, ale ja nie wyobrażam sobie gry bez mojej mieszanki . Może dlatego, że odkąd pamiętam zawsze miałem takowego w drużynie?
_________________ Godzien haniebnej nazwy buntownika bo go natura mnóstwem wszelkich złości uposażyła
I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo jestem największym sukinsynem w tej pieprzonej dolinie!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum