W załączniku jest ukazany powód mojego zmartwienia. Czarne pola dookoła przedmiotów: o co chodzi? Podobny problem miałem z IwD 1, jednak tam po ustawieniu wyższej rodzielczości i paru innych zmianach sytuacja została opanowana. W przypadku dwójki to się nie udało. Jakieś pomysły?
Sotek wiesz jakbym np sobie szla z kumpela albo gorzej-sama i tak nagle mi tu albatros wlatuje na glowe i w ogole wiesz jeszcze rzyga rybami to totalnie masakra ;/ a tak na serio to bym sie wkurzyla ze ''spotyka sie'' ze mna a mnie nie uprzedza ;/
Obawiam się, że niewiele poradzisz. Jesli masz XP, to możesz spróbować wyłączyć akcelerację sprzetową, ale to nie zawsze pomaga, problem polaga na Viście (łatwo go obejść) lub/i kartach graficznych nowej generacji, obsługujących DX10, w których jest stosowany nowy tryb kolorów cRGB zamiast RGB.
Już sobie poradziłem, trochę przypadkiem trafiłem na podobny problem na innym forum IwD. Otóż musiałem zmniejszyć przyspieszenie sprzętowe, do wyłączenia DirectDraw i Direct 3D.
Już sobie poradziłem, trochę przypadkiem trafiłem na podobny problem na innym forum IwD. Otóż musiałem zmniejszyć przyspieszenie sprzętowe, do wyłączenia DirectDraw i Direct 3D.
O tym mówiłem, to sie nzywa akcelaracja/przyspieszenie sprzętowe, ale działa tylko na XP. Wydaje mi się, że na Viście tego nie ma, a na Win7 na pewno nie.
Po prostu kupuj karty ATI Radeon.
pare dni temu zainstalowalem sobie IwD2 i mialem ten sam problem. wystarczy wlaczyc 16bitowa palete barw i wlaczyc opcje programowe lustrzane kopiowanie.
problem rozwiazalem wlaczajac 16bitowa palete barw i programowe lustrzane kopiowanie.
Ale to spowalnia nieco grę, w wyższych rozdzielczościach może uczynić ją niegrywalną. Miałem coś podobnego na moim netbooku z IONem i pomogło zainstalowanie najnowszych, niedawno wydanych, sterowników dla NVIDII 196.75 (po prawdzie w BG1, ale to chyba bez znaczenia). Prawdopodobnie dla innych nowszych kart NVIDII też pomoże.
_________________ "There are also some elements of the game that are not «broken» but could do with a tweak to make them just a little better in some way."
Ostatnio zmieniony przez Zed Nocear 2010-03-05, 20:14, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum