Tawerna Hrothgara  Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

[Pobierz temat]Poprzedni temat :: Następny temat
IwD2 - druzyny
Autor Wiadomość
Saiya-jin 
Berserker

Otrzymał 13 piw(a)

Wysłany: 2009-02-01, 10:16   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Druid pomieszany z mnichem to niezły tank (zwłaszcza, kiedy ma się postać żywiołaka).

Strider 
Poszukiwacz Przygód

Otrzymał 1 piw(a)

Wysłany: 2009-02-05, 17:21   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Jak rozdać staty mnichowi gnomowi głębinowemu? Na pięści działa atut finezja w walce? Jak osiągnąć super świetne kp tym postem?;) Na jakimś forum przeczytałem coś o kp 80 u takiego posta, nie bardzo chce mi się w to wierzyć, ale np połowa tego jak najbardziej by mnie satysfakcjonowała;)

I jeszcze jedno: jakim postem najlepiej rozwala się bitwene kwadraty? Lekko denerwujące było to, że praktycznie przed każdym podejściem na poziomach 7-10 trzeba było odpoczywać i od początku rzucać ochronki na wystawianego zawodnika :roll: Oczywiście bugi mnie nie interesują;)

Postaw piwo autorowi tego posta

Karanith 
Łowca

Otrzymał 10 piw(a)

Wysłany: 2009-02-05, 17:58   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Strider napisał/a:
Na pięści działa atut finezja w walce?

Tak, jeśli zainstalujesz odpowiedni komponent z Ease-Of-Use dla IWD2.

Strider napisał/a:
Jak rozdać staty mnichowi gnomowi głębinowemu?

Hm, nie jestem pewien, ale najlepiej będzie wymaksować zręczność i mądrość (czyli do 20), olać inteligencje i charyzmę (tę drugą najlepiej obniżyć do minimum, tę pierwszą jeśli nie razi cię powergaming ;) ), reszta w siłę i kondycję.

Strider napisał/a:
I jeszcze jedno: jakim postem najlepiej rozwala się bitwene kwadraty?

Mnie najłatwiej się walki rozgrywało wojem/łotrem. Ale ogólnie, te walki nie są trudne, tylko zajebiście upierdliwe i nudne. Jeśli poczujesz, że dajesz sobie radę, ale nie chcę ci się staczać kolejnych dwustu pojedyków, to moż skusisz się na inny komponent wspomnianej modyfikacji - mianowicie taki, który pozwala ominąć bitewne kwadraty, nie tracąc EXPa i fantów.

Strider 
Poszukiwacz Przygód

Otrzymał 1 piw(a)

Wysłany: 2009-02-05, 23:56   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Co do kwadratów to kiedy już maksymalnie się znudziłem zmieniłem poziom na najłatwiejszy i ciut przyspieszyłem rozgrywkę;)

Skąd można ściagnąć eou dla IwD 2? Podobno miało być gdzieś na WR ale albo jam ślepy albo tego tam po prostu nie ma. Oczywiscie pewnie gdzieś na angielskiej stronie znajdę coś tam, ale czy będzie to kompatybilne z polską wersją? Zresztą chyba w ogóle nie ma polskiego eou dla iwd 2?

A co do mnicha - to jak bez tego komponentu z eou sprawić, żeby miał w miarę możliwy atak? Nie chcę też maksować siły kosztem zręczności albo mądrości. I którą cechę później mu rozwijać - mądrość czy zręczność?

Karanith 
Łowca

Otrzymał 10 piw(a)

Wysłany: 2009-02-06, 08:04   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Strider napisał/a:
Skąd można ściagnąć eou dla IwD 2?

Pierwszy link w Google.

Strider napisał/a:
czy będzie to kompatybilne z polską wersją?

Oczywiście.

Saiya-jin 
Berserker

Otrzymał 13 piw(a)

Wysłany: 2009-02-06, 15:11   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Strider napisał/a:
A co do mnicha - to jak bez tego komponentu z eou sprawić, żeby miał w miarę możliwy atak? Nie chcę też maksować siły kosztem zręczności albo mądrości. I którą cechę później mu rozwijać - mądrość czy zręczność?

Jeżeli na atak pięściami działa finezja, to rozwijaj zręczność (a mnich nie może walczyć jakimiś małymi broniami?).

Strider 
Poszukiwacz Przygód

Otrzymał 1 piw(a)

Wysłany: 2009-02-06, 16:32   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Hmm chyba bardziej opłaca się jednak pięsciami? Tzn jeśli chodzi o dmg?

Karanith, jeśli chodzi o eou to ostatnie pytanie - pojawią się w grze angielskie napisy? Nie mam za bardzo problemów z angielskim, ale nie chcę też sięgać do słownika jak okaże się, że jakichś słów nie znam;) Pytam się, bo chyba w BG było tak, że po instalacji jakiegoś moda w języku angielskim zmieniał się język w całej grze. Tutaj sądzę, że nie będzie takiego problemu, ale wolę się upewnić;)

No i oczywiście dzięki wszystkim za dotychczasową pomoc.

Karanith 
Łowca

Otrzymał 10 piw(a)

Wysłany: 2009-02-06, 17:22   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Nie, z tego co pamiętam, to mod dodaje raptem parę kwestii po angielsku (po zainstalowaniu bonusowych przedmiotów z edycji kolekcjonerskiej bodajże), których nawet nie trzeba rozumiec. Reszta gry pod względem językowym pozostaje niezmieniona.

Strider napisał/a:
Hmm chyba bardziej opłaca się jednak pięsciami? Tzn jeśli chodzi o dmg?

Tak. Pięściami masz większy dmg i więcej ataków. To nie NWN i nie ma tu kam, z którymi mógłby biegać mnich.

Strider 
Poszukiwacz Przygód

Otrzymał 1 piw(a)

Wysłany: 2009-02-08, 15:28   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Przeszedłem grę składem: pal 15/woj 4, druid 19, czarownik 19, łotrzyk 15/4 woj. Ostatnia walka bez ani jednego loadu, zupełnie bezproblemowa. Z Iachtu musiałem wczytywać dwa razy: raz bo przed walką zupełnie nikogo nie przyzwałem i wszystkie demony rzuciły się na mnie z nagła (zapomniałem, że wraz z półbożkiem pojawiają się jego dworacy) i jak chrześniak bane'a rzucił wielkim okrzykiem ogłuszającym mojego palka demoniki zrobiły mu straszną krzywdę;( a ja nie używam zmartwychwstania. Drugi reload dość śmieszny - rozwaliłem iachtu z ekipą (tym razem bez problemu), ale nie zapisałem przed odopoczynkiem. Nagle dookoła mojej rannej czarowniczki pojawiła się brygada pieśniarzy klingi. A ja nie używam zmartwychwstania. Za trzecim razem już bez błedów;)

Chahopek bez problemu, jedno uzdrowienie na pala straciłem, żadnej dezintegracji ani palca śmierci nie próbowałem.

Jedyny rzeczywisty problem to zagubiona drużyna, uciekłem na cmentarz a przejście zablokowałem 2 martwiakami. Później druidzkie przywołanie i 2 żywiołaki dały mi trochę czasu żeby rozprawić się pojedyńczo z tymi typkami spod ciemnej gwiazdy.

Zobaczymy jak sobie ekipa na sercu furii poradzi, ale problemów zbytnich nie przewiduję;)

A i walka z półsmoczą delegacją i jej obstawą była niezła, też zaskoczyli mnie lekko i cała ekipa miała obrażenia poważne lub skrajne. Na szczęście byłem na przyspieszeniu, odszedłem lekko na bok, druid rzucił grupowe uzdrowienie a dalej każdy już wiedział co ma robić. Jeden raz musiałem pala uzdrowić bo wszyscy bijący wręcz na nim się skupili.

Ogólnie to żywiołaki z dwóch ostatnich przywołań druida wymiatają konkretnie, po wszystkich większych walkach musiałem sam je dobijać, ani Iachtu ani bliźniacy nie zabili żadnego.

Ostatnio zmieniony przez Strider 2009-02-08, 15:36, w całości zmieniany 2 razy  

Murek 
Wędrowiec

Wysłany: 2009-03-07, 01:29   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Witam
Pytanie nie na temat ale nie chciałem zakładać niepotrzebnie nowego tematu.
Ile trwa u Was odpoczynek w ID 2 ?
Postanowiłem niedawno znowu zagrać i po bitwie w lokacji bród shaengarne i odniesieniu w niej dosyć poważnych ran odpoczynek mojej drużyny trwa aż 30 dni...
Nie potrafie sobie przypomnieć czy gdy grałem wcześniej też tak było...
Zaznaczony odpoczynek do wyleczenia oczywiście.
Pamiętam, że w ID 1 itp. coś takiego nie miało miejsca, max. 1 dzien +/-.. ale 30 dni...

Serafin 
Millenium

Otrzymał 51 piw(a)

Wysłany: 2009-03-07, 01:51   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Murek napisał/a:
Ile trwa u Was odpoczynek w ID 2 ?
Postanowiłem niedawno znowu zagrać i po bitwie w lokacji bród shaengarne i odniesieniu w niej dosyć poważnych ran odpoczynek mojej drużyny trwa aż 30 dni...

Bug, też zauważyłem to na swojej wersji (niepatchowana edycja pudełkowa za sto zyla). :)

Godzien haniebnej nazwy buntownika bo go natura mnóstwem wszelkich złości uposażyła

I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo jestem największym sukinsynem w tej pieprzonej dolinie!

Murek 
Wędrowiec

Wysłany: 2009-03-07, 02:06   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Wydanie ID na którym aktualnie gram to; "Saga ID" DVD, już spatchowana (2.01)
i bug jest.
W sumie nie przeszkadza to w ogóle ale lubie wprowadzić do swojej przygody troche realizmu, np. odpoczynek w nocy, wyruszanie w podróż o świcie, szukanie sobie jak najbardziej dogodnego miejsca do odpoczynku mimo, że i tak jest dozwolony pośród stery ciał a za rogiem wróg itp. ;)

Karanith 
Łowca

Otrzymał 10 piw(a)

Wysłany: 2009-03-07, 08:41   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Jaki bug? Sam piszesz, że masz zaznaczony odpoczynek do pełnego wyleczenia. Oznacza to, że w czasie postoju te postacie, które mogą będą rzucały zaklęcia uzdrawiające. Jesli np. nie masz żadnych zapamiętanych (nie wiem czy spontaniczne się licza, pewnie nie) albo w ogóle nie masz w drużynie kapłana, druida lub chociaż paladyna, to będzie to trwało nawet kilkadziesiąt dni (1hp/8h AFAIR). Wyłącz to i będziesz odpoczywał 8 godzin.

Serafin 
Millenium

Otrzymał 51 piw(a)

Wysłany: 2009-03-07, 13:30   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Karan, miewałem po kilka zaklęć Uzdrowienie na Druidzie i Kapłanie (łącznie z grupowym uzdrowieniem), a też zdarzały się długie odpoczynki...

Godzien haniebnej nazwy buntownika bo go natura mnóstwem wszelkich złości uposażyła

I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo jestem największym sukinsynem w tej pieprzonej dolinie!

Murek 
Wędrowiec

Wysłany: 2009-03-08, 19:50   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

W moim przypadku Karanith ma racje...
Nie miałem w drużynie kapłana ani druida (tylko paladyn)
natomiast po dodaniu odpoczynek trwał już 1 dzien.
A więc żeby nie było takich długich odpoczynków musi być kapłan lub druid.

Co nie zmienia faktu, że może to być też bug który się czasem pojawia ;)

[Pobierz temat]
Odpowiedz do tematu