Tawerna Hrothgara  Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

[Pobierz temat]Poprzedni temat :: Następny temat
Ulubiony gatunek gier
Autor Wiadomość
mejdej 
Wędrowiec

Wysłany: 2007-08-28, 20:52   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   Ulubiony gatunek gier

Czy macie swój ulubiony gatunek gier? Przy których grach najchętniej spędzacie czas?

Osobiście cenię sobie każdą dobrą grę niezależnie od gatunku. Gdybym miał jednak wybierać to miałbym poważny dylemat między c'RPG a strategiami. W grach takich jak Gothic, Oblivion czy Diablo II (mój ulubiony ciRPG) możemy wcielić się w głównego bohatera, obierać różne ścieżki, rozwijać postać w odpowiednim dla siebie kierunku. Do strategii mam zamiłowanie choćby ze względu na moją ulubioną serię gier, czyli Heroes of Might and Magic. Ciąglę lubię pogrywać w trzecią i piątą część. Warto tu też wspomnieć o StarCrafcie i Warcrafcie, znakomitych strategiach Blizzarda. Gier tych obydwu gatunków można by jeszcze kilka wymienić, lecz nie zmienia ta faktu, że nie potrafię wybrać z nich lidera.

Postaw piwo autorowi tego posta

Yakushi 
Berserker

Otrzymał 4 piw(a)

Wysłany: 2007-09-01, 14:50   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Baldurs Gate i Jagged Alliance 2 (+mody)

Do tych gier zawsze wracam i nigdy mi sie nie nudzą. Czas spędzony przy nich nigdy nie jest straconym.

Na sesjach piszę co m.in. dwa posty (chyba że sytuacja wymaga inaczej).
( Niewidoczny tekst w nawiasie nie występuje w sesji, ale stanowi osobny komentarz. Można go sobie spokojnie darować)
-1 do reputacji? Wspaniały początek drogi czarnego charakteru sesese

Paulson 
Obywatel

Wysłany: 2007-09-03, 08:17   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Mnie najbardziej przypadają do gustu dobre RPGi (BG, IWD offcorsing :mrgreen: ) w klasycznej oprawie i strategie, zwłaszcza Warhammer 40000 DoW: Dark Crusade. To jedna z najlepszych RTS wszechczasów ( w mojej ocenie). HoMM3 Wake of Gods to rzecz oczywista. I jest jeszcze jedna gra, od której wprost nie mogę się oderwać. To seria Call of duty. Jak ktoś nie grał to niech się nie przyznaje :]

Bhaart 
Poszukiwacz Przygód

Wysłany: 2007-10-18, 17:08   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

JA jestem wielkim fanem cRPGów (tych oldschoolowych bardziej) i przygodówek z gatunku point&click - uwielbiam gry w których trzeba nieco pogłówkować i jest interesujaca fabułą i zagadki. Niby w strategiach też trzeba pomyśleć, ale ciągle rośnie na siłę stopień trudności i sie robią denerwujące ;o

Nie lubię natomiast gier multiplayer fpp czy rts, bo nienawidzę przegrywać z jakimiś dzieciakami napieprzającymi po kilka godzin dziennie w gry ;o kompa można łatwo zrobiż w konia, a te bachory się uczą buildów na pamięć!

Gawith 
Millenium

Otrzymał 24 piw(a)

Wysłany: 2007-10-18, 17:33   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Cytat:
czą buildów na pamięć!

Same wchodzą do głowy, jak się gra po raz x :P

Bhaart 
Poszukiwacz Przygód

Wysłany: 2007-10-18, 17:56   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

No właśnie, a ja bym pograć n00b vs n00b to wtedy byłby prawdziwy pojedynek umiejętności ;]

Gawith 
Millenium

Otrzymał 24 piw(a)

Wysłany: 2007-10-18, 19:09   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Mam to samo ze SC, nie ma jak zacząć :(

Albatros 
Postrach

Otrzymał 41 piw(a)

Wysłany: 2007-10-18, 20:00   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

To ja miałem podobnie z ET. Nie uważam się za słabego gracza, dużo czasu spędziłem na graniu CoD po sieci. Tymczasem w ET nie mogłem się nawet zorientować o co w tej grze chodzi (jakiś podział klas, misje?), ledwo robiłem parę kroków i leżę martwy. Zasiadanie do tak popularnej gry jak ET długo po premierze w moim przypadku było niemożliwe. Po prostu tam grają cały czas doświadczeni napaleńcy, przynajmniej w moim odczuciu.

Maagdaa napisał/a:
Sotek wiesz jakbym np sobie szla z kumpela albo gorzej-sama i tak nagle mi tu albatros wlatuje na glowe i w ogole wiesz jeszcze rzyga rybami to totalnie masakra ;/ a tak na serio to bym sie wkurzyla ze ''spotyka sie'' ze mna a mnie nie uprzedza ;/

Paulson 
Obywatel

Wysłany: 2007-10-30, 10:56   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Albatros napisał/a:
Zasiadanie do tak popularnej gry jak ET długo po premierze w moim przypadku było niemożliwe. Po prostu tam grają cały czas doświadczeni napaleńcy, przynajmniej w moim odczuciu.

Dlatego nie gram w tego rodzaju gry. Raz spróbowałem w Quake 3 i... delikatnie mówiąc dostałęm takie baty od grupy 11 i 12 latków że zniechęciło mnie to na dobre. Zdecydowanie wolę wypasioną fabułę i godziny spędzone na kombinowaniu, "jak temu gadowi wrazić ostrze w żyć" niż uczenie się odruchowego wciskania odpowiednich klawiszy w ułamku sekundy.
A jak chcę pograć w sieci to się z kumplami ustawiamy i przez huba sobie lan party robimy.

Kovu 
Poszukiwacz Przygód

Wysłany: 2008-04-03, 16:30   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

ja najbardziej lubie gry PRG, na drugim miejscu strategiczne inne mnie zazwyczaj nudza, ale ja jakos w gry czesto nie gram :D

Aragloin 
Obywatel

Wysłany: 2008-04-04, 12:40   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

rpg, sportowe i rts. Tak w skrócie

Vinci
[Usunięty]

Wysłany: 2008-04-08, 14:03   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Nie będę zbytnio odstawał od reszty forumowiczów: oczywiście gry RPG z Białym Koniem całego gatunku na czele - BG. Często też zabieram się za strategie, zarówno turowe typu Medieval, HoM&M jak i czasu rzeczywistego typu Age od Empires i Warcraft.

Zdarza mi się też pograć w jakąś strzelankę, ale tylko wojenną jak Medal od Honor, bądź taktyczną typu: Rainbow Six. Serious Sam itp. odpadają ;) Tak samo jak wszelkie wyścigówki, po prostu nie daje rady w to grać :P

Monique 
Obywatel

Otrzymał 5 piw(a)

Wysłany: 2008-04-22, 07:00   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

1. Przygodówki
2. RPG
3. Strategie

:)

Wszelak 
Obywatel

Wysłany: 2008-04-22, 09:55   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Vinci napisał/a:
Nie będę zbytnio odstawał od reszty forumowiczów: oczywiście gry RPG z Białym Koniem całego gatunku na czele - BG. Często też zabieram się za strategie, zarówno turowe typu Medieval, HoM&M jak i czasu rzeczywistego typu Age od Empires i Warcraft.

Zdarza mi się też pograć w jakąś strzelankę, ale tylko wojenną jak Medal od Honor, bądź taktyczną typu: Rainbow Six. Serious Sam itp. odpadają ;) Tak samo jak wszelkie wyścigówki, po prostu nie daje rady w to grać :P

Nic dodać nic ująć :) Albo nie dodam jeszcze MMORPG :) WoW rządzi :)

Dzieciuch 
Poszukiwacz Przygód

Wysłany: 2008-04-22, 14:04   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

cRPGi i strategie... ;P :beer: :muka:

Na pustym Niebie
Jasny lot sokoła"
Pieśń o stworzeniu Ea
Ursula K. LeGuin - "Czarnoksiężnik z Archipelagu"
Z Cyklu Ziemiomorze

[Pobierz temat]