Ajj jaki cudowny temat. Co do ulubionego gatunku to ciężko mi określić bo gram mało.... Aczkolwiek przygodę z grami na poważnie zacząłem od (tamdadam) Mortal Kombat 1 i wręcz była to miłość od pierwszego wejrzenia, inne gry nie istniały, do tej pory czasami gram w MK Trylogie ( dla relaksu, w wolnej chwili). Jestem również zwolennikiem Crpg (nie wszystkich) tj. Baldur (najbardziej), P:T, ID. Platformówkami (tymi starymi) też nie pogardzę. Ze o saperze nie wspomnę . Zresztą jestem osobą która może zagrać we wszystko, pod warunkiem że przypadnie mi to do gusty...
Ajj jaki cudowny temat. Co do ulubionego gatunku to ciężko mi określić bo gram mało.... Aczkolwiek przygodę z grami na poważnie zacząłem od (tamdadam) Mortal Kombat 1
ulala,widzę,że tu starsza gwardia playerów?mk1 to ja pamiętam z czasów podstawówki kiedy to na Amidze noce z powiek spędzały sesje z kolegami,polegające na łamaniu dzojów wklepując odpowiednie kombinacje na fatality w czasach kiedy to pc nie były jeszcze tak wszechobecne platformy takie jak Amiga czy inne miały bardzo dobre tytuły-chodzi mi o babki,dziadki czy jak tam wolicie pcetowych rpg.Takie tytuły jak Hero Quest czy Black Crypt wszczepiły mi wirusa uzależniającego od rpg
Wracając do tematu to mówimy o ulubionych?
1.rpg-grałem,gram i będę grał a typy?wszystko prawie liznąłem łącznie z japońskimi Finalami i resztą na psxa,różnego rodzaju 3d czy action.Jedne przypadały do gustu inne mniej(jak np.sacred czy divine).Subiektywnie BG rządzi
2. sportowe - Iss-Pro Evo -od roku gdzieś 98 ta pozycja nie schodzi z miejsca 2(pochwalę sie,że nawet na cybersportowym turnieju w Olsztynie na 130 osób byłem w pierwszej 16-problem w tym,że były juwenalia i z meczu na mecz coraz mniej widziałem )
3.fpp - a dokładniej COD4.założyłem klan zrzeszający fajne grono ludzi (wiek przeciętnie 15-24 choć mamy perełki jak 2 panów w wieku 12 i 39 lat:)
4.przygodówki-schizm czy myst to gry warte uwagi,przy ktorych satysfakcję gwarantuje wklepanie po kilku godzinach bądź dniach odpowiedniej kombinacji na otwarcie drzwi bądź czegoś tam innego
podsumowując to poza 1.rpg reszta kategorii została wymuszona przez 1-2 tytuły w które gram
Ostatnio zmieniony przez kosak 2008-07-11, 02:13, w całości zmieniany 2 razy
Przygodówki - klimatem , fabułą niekiedy przebijają niejedną gre RPG (Syberia , Prenumbra I i II , I have no mouth and I must scream)
Rpg - oczywiste
Gry akcji/ Strzelanki - bo te nieliczne też mają klimat i fabułe wgniatającą w ziemie (Max Payne , HL 1 i 2 , Outbreak , Painkiller , CB: Undying , CoJ)
Strategie - bo wymagają niekiedy pierunśkiego myślenia - HoI , EU , Age of Empires)
_________________ Przepisy na krruche ciateczka
Miłość wystarcza sama sobie. Gdy zawładnie jakimś sercem, skupia w sobie wszystkie inne uczucia. Dusza, która kocha... kocha i nie myśli o niczym innym. ~ św. Bernard z Clairvaux
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum