Tawerna Hrothgara  Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

[Pobierz temat]Poprzedni temat :: Następny temat
Ulubione gry
Autor Wiadomość
morgan 
Poszukiwacz Przygód

Wysłany: 2007-11-28, 16:05   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

P:T nie urzekł mnie jakoś - lepszy w pewnych aspektach niż totalnie liniowy i bezquestowy Icewind z beznadziejnymi itemami...
Dobór drużyny pozostawiał dużo do życzenia, system magii - kiepski, a i interfejs z kółkiem wyboru nad graczem niezbyt mi pasi... Przeszedłem tylko raz (dawno, dawno temu i nie tesknię póki co)...

Dzięki za usunięcie posta

Postaw piwo autorowi tego posta

Gawith 
Millenium

Otrzymał 24 piw(a)

Wysłany: 2007-11-28, 20:27   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

No cóż, nie będę Cię przekonywał, jeśli znasz grę, ale nie rozumiem, jak można nie bić pokłonów przed tą fabułą, postaciami (gdzie baldursowym do nich!), muzyką, klimatem... interfejs rzeczywiście ciut kuleje, magia - też, ale od mechaniki jest BG2 ;)

Paulson 
Obywatel

Wysłany: 2007-11-29, 09:59   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Jak to ktoś kiedyś napisał PT albo się kocha albo nie. Jest to normalne. fajnie, że wreszcie wypowiedział się ktoś, komu gra nie leży bo od tych naj-naj było aż zbyt lukrowo (co nie zmienia faktu, że stanowiska Morgana nie rozumiem).

Nather 
Wędrowiec

Wysłany: 2008-06-18, 18:39   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Baldur's Gate II- jakoś bardziej mi podeszła od 1 albo od Icewinda, świetna fabuła barwne postaci itp . (po co mam się rozpisywać o BG na stronie o BG przecież wszyscy wiemy jako to świetna gra :) ).

Neverwinter Nights 2- druga gra po Wrotach Baldura która mnie wciągał na długie godziny ( grałem w niego 40 godzin a dopiero w połowie jestem ;P ) chodź grafika nie jest według mnie aż taka straszna (w stosunku do wymagań sprzętowych) ale gra się naprawdę miło i nawet nie wiesz kiedy minie następna godzina i to jest w tej grze fajne.

Warhammer 40k: Dawn of War- kilkadziesiąt jednostek kosmicznych marines kontra orkowie- bezcenne. Świetny RTSik nawet ten kto RTSów nie łapie to WH40K szybko załapie i pewnie wpadnie.

Prince of Persia: Piaski Czasu- pomiędzy podbijaniem świata w WH40k a niszczenia zła moim paladynem w NWN2 lubię sobie poskakać i posiekać a tego w PoP pełno teraz tylko czekać na nowe PoP.

to takie moje 4 the best of. z innych gier to jeszcze tak: Gothic, Silent Hill, Splinter Cell: Chaos Theory, Wiedźmin, Fahrenheit, Dreamfall i Call of Duty 4.

Gawith 
Millenium

Otrzymał 24 piw(a)

Wysłany: 2008-06-19, 01:10   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

PoPy są dobre. Chociaż w tego drugiego nie grałem. Sam się zastanawiałem na czym fenomen polega - bo niby gierka baardzo prosta, po kilka akrobacji i prościutka walka. Może piękna grafika, animacje tak działają?

Vinci
[Usunięty]

Wysłany: 2008-06-19, 09:49   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Gawith napisał/a:
PoPy są dobre. Chociaż w tego drugiego nie grałem.

:patyk: ImHO dwójeczka jest najlepsza, ten mroczny klimacik, Dahaka, no i ścieżka dźwiękowa, ta gierka zaraziła mnie Godsmackiem ;D

Gawith napisał/a:
bo niby gierka baardzo prosta, po kilka akrobacji i prościutka walka.

No nie wiem czy takie kilka :lol: chyba kilkaset, widziałem program o powstaniu serii, jak tworzyli animacje postaci itp. kupa roboty, jak to zazwyczaj bywa z Motion Capture, a w PoP wyszły im one wyjątkowo płynnie. Prosta walka? Właśnie chyba chodzi o stopień skomplikowania combosów, ilość ciosów, widowiskowość tych walk, kurde, aż chyba sobie zainstaluje :)

Wszelak 
Obywatel

Wysłany: 2008-06-19, 09:54   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

PoP to mały pikuś przy Assasin Creed. Prawdą jest, że AC jest strasznie monotonny, ale akrobacje które można wykonywać są boskie! Stoje 2 metry nad żołnierzem, wskakuje mu na plecy wbijając sztyle w kark, po czym łapie drugiego za szmaty i zrzucam z 15 metrowego budynku - miodzio :]

Umiejętności: Wykrycie Magii, Splatanie Magii, Sekretne Znaki
Ekwipunek: Szata, Kij podróżny, 3 mikstury leczenia, Tajemnicze Zawiniątko
Ostatnio zmieniony przez Wszelak 2008-06-19, 10:40, w całości zmieniany 1 raz  

Vinci
[Usunięty]

Wysłany: 2008-06-19, 09:56   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Wszelak napisał/a:
Stoje 2 metry nad żołnieżem, wskakuje mu na plecy wbijając sztyle w kark, po czym łapie drugiego za szmaty i zrzucam z 15 metrowego budynku - miodzio :]

Takie rzeczy to w Dwóch Tronach normalka przecież, no i PoP nie jest taki monotonny :P

Gawith 
Millenium

Otrzymał 24 piw(a)

Wysłany: 2008-06-19, 10:34   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

AC to na mój sprzęt dużo za dużo (no pewnie by jakoś poszło na chama, ale więcej by się człowiek nadenerwował niż przyjemności czerpał ;) )

Walka jest prosta przeca w PoP :P Przynajmniej w jedynce. W trzeciej części to już inaczej troszkę wyglądało ale też bez przesady. Przynajmniej tak to zapamiętałem :roll:

A akrobacje, hmm, skok, bieg, chód, drążek, bieganie po ścianie, no góra 10 by się uzbierało. To nie jest dużo. Oczywiście całkiem inaczej się to przekłada na animacje jk pisał Mroczny Witold :P

No i walka do tego, ale to inna para kaloszy ;)

Almateria 
Obywatel

Otrzymał 9 piw(a)

Wysłany: 2008-06-19, 11:09   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Yh.
Ale PoPy i AC są nuudnee. Może to po prostu nie mój styl gier, no.
Ale i tak.

A AC już w ogóle.
Zanudziłam się po godzinie. >>

Nather 
Wędrowiec

Wysłany: 2008-06-19, 11:15   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Cytat:
Takie rzeczy to w Dwóch Tronach normalka przecież, no i PoP nie jest taki monotonny :P

Prawda speed kille (bo tak to się fachowo nazywa ;) ) to w T2T normalka i wygląda to o niebo lepiej niż w AC np. zwisasz nad jednym przeciwnikiem drugi do niego podchodzi a potem obraca się ty wskakujesz na jednego wbijasz mu sztylet w gardło przeskakujesz na drugiego też wbijasz sztylet w gardło przeskakujesz na tamtego wbijasz ostrze w plecy itp. No i walka z bossami to w większości takie akcje tylko o niebo lepsze.

Co do AC to przeszedłem całe i nuuuda panie i panowie nuda każda misja prawie taka sama (różni się otoczenie) wykonujesz te same questy (coś podsłuchać, coś ukraść ,komuś pomóc) a potem assasinejszyn :P i tak przez większość misji tylko 3 ostatnie to jakieś wyzwanie.(bo w akcje wkracza broń biała i tylko ona miecz templariusze i ty)

Cytat:
A akrobacje, hmm, skok, bieg, chód, drążek, bieganie po ścianie, no góra 10 by się uzbierało. To nie jest dużo. Oczywiście całkiem inaczej się to przekłada na animacje jk pisał Mroczny Witold :P

Nie liczy się ilość ale jakość a w Książę dostał certyfikat od Związku Akrobatów Lubiących Się Gibać (ZALSG) :D

Piccolo 
Łowca

Wysłany: 2008-06-19, 11:30   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

PoPa ukończyłem całego (całą serię) i Piaski Czasy oraz Dwa Trony miały walkę dosyć prostą (nie licząc bossów) ale w WW była taka mnogość combosów i różnistych ataków, że walka była mioodna :D . w AC grałem 10 minut u kumpla i wszyscy których znam mówią jedno. Gra jest na godzinkę, potem trzeba odpocząć przy czymś innym i znowu godzinkę bo inaczej to wieje monotonią i nudą na kilometr. Ale może w AC 2 się poprawią :) .

Vinci
[Usunięty]

Wysłany: 2008-06-19, 12:04   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Piccolo napisał/a:
PoPa ukończyłem całego (całą serię) i Piaski Czasy oraz Dwa Trony miały walkę dosyć prostą (nie licząc bossów) ale w WW była taka mnogość combosów i różnistych ataków, że walka była mioodna :D

Piaski Czasu były ubogie w combosy w porównaniu do WW, Dwa Trony miał wszystko co miał WW przecież, plus jeszcze parę akrobacji i wspomniany speed kille, doszły ataki mrocznego księcia itp. hehe, nawet ujeżdżanie golemów xD

Gawith napisał/a:
A akrobacje, hmm, skok, bieg, chód, drążek, bieganie po ścianie, no góra 10 by się uzbierało.

Oj Gawciu Gawciu, a ile rzeczy można zrobić chociażby na drążku? Po ścianie można wbiegać w górę lub biec wzdłuż, podciągnięcia, przewroty, chodzenie wzdłuż gzymsu itd. to wszystko osobne animacje, a dodając do tego walkę, to wychodzi w setkach tak mi się coś wydaje ;) Zagraj w WW, gwarantuje Ci, że warto, jest moim zdaniem najlepsza ;D A często spotykam się z ludźmi, którzy nigdy nie zabili Dahaki, mam nadzieję, że wy odkryliście wszystkie zakończenia? :P

Gawith 
Millenium

Otrzymał 24 piw(a)

Wysłany: 2008-06-19, 12:27   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Cytat:
Oj Gawciu Gawciu, a ile rzeczy można zrobić chociażby na drążku? Po ścianie można wbiegać w górę lub biec wzdłuż, podciągnięcia, przewroty, chodzenie wzdłuż gzymsu itd. to wszystko osobne animacje, a dodając do tego walkę, to wychodzi w setkach tak mi się coś wydaje ;) Zagraj w WW, gwarantuje Ci, że warto, jest moim zdaniem najlepsza ;D A często spotykam się z ludźmi, którzy nigdy nie zabili Dahaki, mam nadzieję, że wy odkryliście wszystkie zakończenia? :P

Oj Wicu Wicu, czy Ty czytasz co ja piszę?:P

Multum animacji (pięknych) - OK. Walka, no w SoT za dużo kombosów nie pamiętam, w WW sporo, ale bardzo schematyczne. Ja nie atakuję tej gry. Ja ją uwielbiam. Ale ona jest prosta, do cholery, no! :P

Na drążku można zrobić kilka rzeczy (głównie to usiąść lub pohuśtać się :P ), a na ścianę wbiec na dwa sposoby, ale dla mnie to jednak niedużo.

Ciekawe, ile by WW teraz kosztował.

Kimex 
Łowca

Otrzymał 1 piw(a)

Wysłany: 2008-06-19, 13:03   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Portal - zajebista gra inna niż każda. specyficzny klimat i wogóle.

[Pobierz temat]
Odpowiedz do tematu