Wiadomo, Baldur's Gate nie jest całym życiem nawet tak zatwardziałego świra jak ja ;P Czasem trzeba dorwać coś nowego, świeżego. Właśnie stanąłem w kropcę. Nie potrafię znaleźć gry, która wciągnęłaby mnie na dłużej niż dzień. STALKER? Znudziło mi się - ciotarskie zwierzęta i przepakowani bandyci. Znaczy się, gra jest banalna, ale strasznie wydłużona. Nawet powoli mi się NBA 07' Live nudzi ;P Przechodzę 4 sezon Utah Jazz... i mam 3x wygrane play-offy oraz sezon zasadniczy ;P
No więc, w co zagrać, i o ile to możliwe - skąd to ściągnąć. Interesują mnie głównie RPGi i przygodówki. Grafika nieważna - byle dobrze się grało.
Ja polecam, oprócz Arcanum i Divine Dinity, które raczej grałeś:
- Call of Cthulhu - przygodówka/fpp z elementami horroru; godna pozycja, w sam raz na jedno przejście
- Evil Islands - cRPG gdzie gracz musi się starać skradać i atakować znienacka; ciekawy element ekwipowania postaci i konstrukcji przedmiotów; zabawne opisy itemów; świetny klimat Gipath (muzyka)
- Sacrifice - bardzo oryginalny tytuł... no właśnie, nie wiem jaki to gatunek gry, na pewno zręcznościowy z elementami... strategii? Bardzo dawno grałem i za dużo nie pamiętam, steruje się postacią, która przywołuje armię walczących istot, istot których nie znajdziesz w żadnej innej grze
Sotek wiesz jakbym np sobie szla z kumpela albo gorzej-sama i tak nagle mi tu albatros wlatuje na glowe i w ogole wiesz jeszcze rzyga rybami to totalnie masakra ;/ a tak na serio to bym sie wkurzyla ze ''spotyka sie'' ze mna a mnie nie uprzedza ;/
A ja ci nie polece ani cRpga ani przygodówki. Polece ci Dungeon Keeper. W to można grać godzinami i się nie nudzi Gra polega na rozbudowie lochów, zapewniania dobrych warunków rozwoju potworom i eksterminowaniu obrzydliwie dobrych i szlachetnych bohaterów z ochydnie cukierkowatych i ślicznych krain. Niesamowity klimat i grywalność. Grafika może już niezbyt świeża, ale kto by tam na to uwagę zwracał
Sotek wiesz jakbym np sobie szla z kumpela albo gorzej-sama i tak nagle mi tu albatros wlatuje na glowe i w ogole wiesz jeszcze rzyga rybami to totalnie masakra ;/ a tak na serio to bym sie wkurzyla ze ''spotyka sie'' ze mna a mnie nie uprzedza ;/
- Sacrifice - bardzo oryginalny tytuł... no właśnie, nie wiem jaki to gatunek gry, na pewno zręcznościowy z elementami... strategii? Bardzo dawno grałem i za dużo nie pamiętam, steruje się postacią, która przywołuje armię walczących istot, istot których nie znajdziesz w żadnej innej grze
O tak... Gra co ciekawe ma nawet elementy rpg (elementy, co nie znaczy że takową grą jest). Sterujemy magiem Eldredem (?), który pracuje dla jednego z 5 bóstw (wybór dla którego zależy od nas). Oczywiście jak na Bogów przystało, każdy uważa się za najważniejszego i każdy będzie sie starał zniszczyć pozostałych, a my mu w tym pomożemy
Może pogralibyśmy po sieci?
_________________ Godzien haniebnej nazwy buntownika bo go natura mnóstwem wszelkich złości uposażyła
I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo jestem największym sukinsynem w tej pieprzonej dolinie!
Ja mógłbym spróbować, tylko musiałbym sobie odświeżyć gierkę, bo nie pamiętam już jak się w to grało
A ja polecam wszystkim znudzonym Majesty, strasznie klimatyczna i sympatyczna hmmm... powiedzmy, że strategia. W to też by mozna pyknąć po sieci, chociaż czy będzie grywalne - nie wiadomo.
Raczej strategii turowych. I zgadzam się.
Apropo DK - mam tylko dwójkę, da się ściągnąć łatwo jedynkę? Ponoć lepsza.
A wracając do tematu - polecam np. Mafie. Gra trudna, dojrzała, świetna fabularnie, za pierwszym razem przechodzi się ją długo i niezwykle klimatyczna. Nie zestarzała się do dziś... I pod względem wymagań dość elastyczna.
_________________ Jesteś fanem sagi Baldur's Gate? Jeżeli tak, zapraszam na stronę jedynego polskiego klanu tej gry: (...)!
Apropo DK - mam tylko dwójkę, da się ściągnąć łatwo jedynkę? Ponoć lepsza.
Jedynka jest "podobno" dostępna za free. Niby jest już abandonware.
A Mafia to świetna gierka, o niemal filmowej linii fabularnej. Nie ma tu takiej nieliniowości jak w serii GTA, co moim zdaniem grze wyszło na korzyść! Gorąco polecam, Mafia jest teraz dostępna za śmieszne pieniądze w Kolekcji Klasyki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum