Tawerna Hrothgara  Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

[Pobierz temat]Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Albatros
2007-05-18, 17:32
Problemy techniczne modów
Autor Wiadomość
Hałer 
Wędrowiec

Wysłany: 2007-02-09, 21:18   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   Problemy techniczne modów

Wątek z problemami technicznymi modów. Przedstaw swój problem, postaramy się pomóc.

I'm not afraid to die
Stand and fight
say what you feel
Born with a heart of steel!
Ostatnio zmieniony przez Arkanis 2007-08-05, 16:34, w całości zmieniany 6 razy  
Postaw piwo autorowi tego posta

Pizza Pie 
Wędrowiec

Wysłany: 2007-05-20, 22:09   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Hmm, już wiem czemu tak się działo scs ma w sobie modyfikację przenoszącą npców do "dogodnych" lokacji wystarczyło to usunąć i wszystko gra. Ale mam inny problem... kiedy gadam z Shar-Teel jako najsilniejszego mężczyznę wybiera Kagaina, ten jednak nie zdąży raz zamachnąć toporem a ona już włącza dialog, że to było żałosne etc. Nie mogę jej dołączyć. Jakaś rada na to?

Gawith 
Millenium

Otrzymał 24 piw(a)

Wysłany: 2007-05-20, 23:09   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Na zdrowy rozum: spróbuj odłączyć Kagaina na czas dialogu ;P Może wszystkich i wtedy będzie prawidłowo?

Pamiętam, że też kiedyś coś mi z nią nie grało, w końcu jej nie dołączyłem :(

Nugrud 
Obywatel

Wysłany: 2007-05-24, 13:51   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Mam pytanie o dublowanie się minimod-modułów w różnych modach, tzn. czytając readme tacticsa wyczytałem sobie, że zawiera on w sobie improved oasis, potem czytając opis simding0 quest packu dowiedziałem się, że ma w sobie improved oasis II. Przy czym drzewiej te improved oasis był w pełni samodzielnym modem do dziś wylistowanym na wielu modlistach szwendających sie po sieci. Czy tactics z BP zawiera io czy io2 czy w ogóle nie ma, gdyż w praktyce większość używając BP instalowała quest packa z IO II? Przy okazji mógłby mi ktoś przesłać pełne readme BP do lektury, bo nigdzie takowego nie znalałem. Dalej: czy więcej modów wchłonęło w ten sposób inne popularne minimody, bo na razie wiem tylko, że tdd zawiera w sobie spell-50 (jeśli się mylę poprawcie)? I jeszcze czy BP zawiera w sobie improved battles?

P.S. W wątku o instalacji monstera k4thosa nie działają linki skrócone kropkami.

EDIT: dobra, mam tego readme, ślepy byłem. W jakimś śmiesznym formacie - rtx. Nie widzę żadnego oasis, ani komponentów improved battles, ani sendaia z oversighta, ani niczego z deeper soa, jest wiele z tacticsa ale nie wszystko (np. improved sahuagin city), jeszcze się temu muszę przyjrzeć. Ascension jest w całości jako jeden moduł, z tacticsem też tak powinno być.

Ostatnio zmieniony przez Nugrud 2007-05-24, 21:14, w całości zmieniany 3 razy  

Albatros 
Postrach

Otrzymał 41 piw(a)

Wysłany: 2007-05-24, 15:50   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Nugrud napisał/a:
P.S. Linki w wątku o instalacji monstera k4thosa nie działają linki skrócone kropkami.

Poprawione.

Maagdaa napisał/a:
Sotek wiesz jakbym np sobie szla z kumpela albo gorzej-sama i tak nagle mi tu albatros wlatuje na glowe i w ogole wiesz jeszcze rzyga rybami to totalnie masakra ;/ a tak na serio to bym sie wkurzyla ze ''spotyka sie'' ze mna a mnie nie uprzedza ;/

Nugrud 
Obywatel

Wysłany: 2007-05-24, 16:13   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Dobra.
Dobra.
Dobra.
Dobra. ;)

A tak przy okazji - k4thos - zaglądasz tu jeszcze? :)

Nugrud 
Obywatel

Wysłany: 2007-05-30, 16:26   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Cytat:
Mam pytanie o dublowanie się minimod-modułów w różnych modach

No coś nie chcecie się wypowiadać :P Jam jednak nieutrudzony :>

Cytat:

BG2 Fixpack:

The following mods are included and do not need to be installed:
Baldurdash or any other fixpack: (...)

Wiadomo.

Cytat:
Oversight (as of v7): The' Alignment Corrections' component is included and expanded. 'Improved Continuity' is included except for the Saemon Havarian bits.

Nie wiadomo. Dobrze wiedzieć, bo już myślałem, że jest nie kompatybilny na liście k4thosa i temu tam tego nie ma. Proponuję dopisać tą informację w opisie tego moda na Wieży, bo jest istotne. Podobnie dla innych gdzie indziej też "zinkludowanych" minimodów :P

Cytat:
G3 Tweaks (as of v18) (...) Ease of Use (as of v32), BG2 Tweaks (...) D0Tweak (as of v18) (...)

Wiadomo.

Cytat:
aVENGER's Rogue Rebalancing (as of v2.16)

Nie wiedziałem.

Ostatnio zmieniony przez Nugrud 2007-05-30, 16:30, w całości zmieniany 1 raz  

Gawith 
Millenium

Otrzymał 24 piw(a)

Wysłany: 2007-05-30, 18:52   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Cytat:
o coś nie chcecie się wypowiadać Jam jednak nieutrudzony
Cytat:

Na zdrowy rozum: jeśli dwa mody zmieniają jeden element gry, to coś się raczej skaszani... albo całkowicie, albo efekt będzie bardzo bardzo dziwny ;) Ja zawsze pomijam dublujące się komponenty - gdybym robił to również dawniej, uniknąłbym kilku reinstalek.

Nie wiem jak to jest z konkretnym przykładem IO - może pozawracaj troszkę głowę twórcom via mail?

Nugrud 
Obywatel

Wysłany: 2007-05-30, 20:43   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Gawith napisał/a:
Na zdrowy rozum: jeśli dwa mody zmieniają jeden element gry, to coś się raczej skaszani... albo całkowicie, albo efekt będzie bardzo bardzo dziwny ;)

No właśnie :P

Cytat:
Nie wiem jak to jest z konkretnym przykładem IO - może pozawracaj troszkę głowę twórcom via mail?

Nie, sprawa z IO2 wydaje mi się już w miarę oczywista - ta z Quest Packa jest najwłaściwsza, ta tacticsa jest deprecated.

Nie chodzi mi o 'dublujące się moduły' w różnych modach, ale o niewielkie starsze mody wchłonięte przez nowsze "mody-packi" itd. Ale sytuacja jest mniej zagmatwana niż mi się wydawało, gdyż ponoć technologia WeiDU umożliwia wykrywanie modułów instalowanych przedtem i ewentualnie pominąć dublowanie, albo własne moduły będące w konflikcie z poprzednimi. W każdym bądź razie zadam chyba najgłupsze pytanie dnia: czy The Longer Road zawiera w sobie Redemption? Nie zrozumcie mnie źle, wiem że to drugie to przyłączenie Irca na ostatnią walkę, a to pierwsze na całe ToB, ale czy np. dyskusja z nim w TLR jest taka sama jak w Red. ale po prostu odbywa się znacznie wcześniej?

Yarpen 
Bohater

Otrzymał 66 piw(a)

Wysłany: 2007-05-30, 21:18   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Wydaje mi się, że nie. W LR rozmów z Irkiem jest wiele, jest motyw rozgrzeszenia, gadki z NPC'ami i tak dalej.

Nugrud 
Obywatel

Wysłany: 2007-05-31, 08:04   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Aha, dzięki za odp.

Tymczasem dwie uwagi do instrukcji Mega Trilogy Installation:

Cytat:
Otwórz plik baldur.ini i wykasuj następujące linijki gdzie E: oznacza literę Twojego napędu CD: CD1:=E:\CD1\; CD2:=E:\CD2\; CD3:=E:\CD3\; CD4:=E:\CD4\; CD5:=E:\CD5\; CD6:=E:\CD6\.

Instalując najnowszą wersję BGT (1.04) nie trzeba już tego robić.

Cytat:
Malbolgia wydał poprawioną wersje tego moda bez zgody autorów, dlatego mogą być problemy z jego dostępnością.

No przecież -->
Cytat:
22.02.2007 – Planar Sphere mod otrzymał zgodę autora na rozpowszechnianie go w poprawionej przez Malbolgia wersji 2.6a.

DYNIA 
Wędrowiec

Wysłany: 2007-05-31, 20:56   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   Mod: TwistPack - problem

Nie mogę zainstalować tego moda, wyskakuje mi jakiś błąd - mimo, że poza tym, mogę zainstalować pozostałe mody. Irytuje mnie to, ponieważ chciałem złym paladynem zagrać. Cały team złych zrobić, ale palla brakuje ;P

Ej no, prosiłbym o wiesz... polski język. No i o to, byś nam dokładniej wyjaśnił/wyjaśniła na czym polega ten błąd, ponieważ ostatnio zmarnowałem wszystkie PM i nie mogę wysilać mocy umysłu.. Dobrze? Mam mimo wszystko nadzieję, że jakoś się zaprzyjaśnimy. -- zły mod, Yarpen

Jeszcze gorszy - Seraphe, co daje warny ;)

W profilu jest mężczyzna Yarp, proszę nie robić z nowych obojnaków ;-) - dobry Albatros

Ostatnio zmieniony przez Albatros 2007-05-31, 21:15, w całości zmieniany 3 razy  

Nugrud 
Obywatel

Wysłany: 2007-05-31, 21:00   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

No to może łaskawie zdradziłbyś nam jaki to błąd? OprÓcz tego zacytowanie weidu.log'a też by było bardzo stosowne.

Yarpen 
Bohater

Otrzymał 66 piw(a)

Wysłany: 2007-05-31, 21:21   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Przepraszam - uważam, że to mimo wszystko pastwienie się nad biednym userem. Ja rozumiem 1na1. Ale 3na1? Wybacz Dyniaku.

DYNIA 
Wędrowiec

Wysłany: 2007-05-31, 21:44   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

http://img392.imageshack....beztytuuvq1.png oto scren ale to forum laguje eh przed chwila nie widzlem nawet tego topicu i myalem ze mi go wykasowliscie niestety postow sam nie mozna tutaj kasowac :S

Działający link.

dobra nie wazne sam se poradzilem :P

Ostatnio zmieniony przez Arkanis 2007-05-31, 22:35, w całości zmieniany 7 razy  

[Pobierz temat]
Odpowiedz do tematu