Do rzeczy, Tortured Souls, przejście z 2(ten z kluczami) na 3 poziom podziemi, obojętnie, w które przejście wejde, to zaraz po załadowaniu 3 poziomu gra zwisa i wywal do windy.
ne sadze zeby cos pomoglo, musisz sobie odpuscic tego moda. mialem ten sam problem, zaczalem sie teleportowac po lokacjach za pomoca kodow, ale to uniemozliwilo opuszczenie wyspy (bo wyjscie z jaskin znajduje sie wlasnie na tym zabugowanym obszarze, a trzeba wyjsc tamtym wyjscie zeby odpowiedni NPC sie przed jaskiniami pokazal).
Hmm... a jakaś inna wersja tego moda? Bo spodobał mi się i itemki niezłe, zwłaszcza ta katana(ostrze nocy, czy jakoś tak)...
marsal2 napisał/a:
Nemo napisał/a:
Druga sprawa, bardziej kosmetyczna, gra kiepsko wygląda i zacina się przy większych potworkach, przy poprzednim kompie tego nie było.
mialem to samo, pozostaje wylaczyc opcje grafiki 3D w grze (troche pomaga) i meczyc sie.
No trochę pomogło, nie dużo ale zawsze coś... Chyba kupie jakiegoś starego kompa specjalnie do Baldura...
marsal2 napisał/a:
Nemo napisał/a:
SCREEN - chodzi o kwadratowe cienie, to samo dzieje się podczas rzucania czarów i wyświetlania tekstów(np."broń mnie!")
Hmm... a jakaś inna wersja tego moda? Bo spodobał mi się i itemki niezłe, zwłaszcza ta katana(ostrze nocy, czy jakoś tak)...
niestety tu juz nie pomoge, mnie 'duze mody' zniechecily z powodu duzej liczby bugow (wyjatkiem jest chyba tylko NTotSC).
Nemo napisał/a:
No trochę pomogło, nie dużo ale zawsze coś... Chyba kupie jakiegoś starego kompa specjalnie do Baldura...
mozesz jeszcze pokombinowac z roznymi trybami zgodnosci w windowsie, albo z przyspieszeniem sprzetowym.
na moim bardzo starym sprzecie BG2 chodzilo az milo. po upgradzie (grafika, plyta glowna i procesor) gra zaczela ciac (przy smokach gra strasznie klatkowala). teraz na calkiem nowym sprzecie nie odnotowalem jakis specialnych przyciec (1-2 sekundy przy respieniu przeciwnika, ale to jest raczej spowodowane modem SCSII).
Wysyłałam już to pytanie Vinciemu, ale może jeśli odp.otrzymam tutaj to pomoże to komuś jeszcze. Zatem, problem przedstawia się prosto: Podczas instalacji BGT wyskakuje mi komunikat: "Podaj ścieżkę dostepu do gry Baldurs gate i wciśnij enter" co to jest ta ścieżka dostępu?
Pozdrawiam Illasera Prędka
Jeszcze jedno:
05. [TDD] The Darkest Day v1.12 (PL by klan (...) & Cuttooth) (105.3 mb)
Rozpakuj TDDv1.12.rar
UWAGA: Ściągnij BiG World Fixpack i podmień oryginalne pliki TDD tymi z Fixpacka.
Które pilki podmienić?
_________________ POMOCY Z MODAMI!
Ostatnio zmieniony przez Illasera Prędka 2010-05-08, 22:20, w całości zmieniany 2 razy
te które są w folderze z fixpackiem. Zrób to przed instalacją. Jeśli wypakujesz fixpacka i odpalisz plik .bat to zrobi to za Ciebie sam. Pamiętaj, że to się robi przed instalacją TDD. Tylko po wypakowaniu, bez instalowania.
BTW. Na PW odpowiem później, nie nocuję dzisiaj w domu i tak głupio siedzieć i pisać
Zgaduję, że już mam, nie wiedziałam, że trzeba po prostu .bat'a użyć. Masz rację, przy tej Mega Instalacji trzeba sporo myśleć.
PS. Karczmarzu! Piwo dla Vinciego!
EDIT:
05. [TDD] The Darkest Day v1.12 (PL by klan (...) & Cuttooth) (105.3 mb)
Rozpakuj TDDv1.12.rar
UWAGA: Ściągnij BiG World Fixpack i podmień oryginalne pliki TDD tymi z Fixpacka.
UWAGA2: Ściągnij archiwum Cuttootha TDD-Trans (PL).rar z poprawionym tłumaczeniem i rozpakuj do folderu z modem, podmieniając pliki.
Czy tylko ja miałam ten problem, że po podmienieniu plików przy instalacji nie wykrywało mi języka i przez to nie wiedziałam co instalować (co instaluję)?
IMO TO DO POPRAWKI:
14. The Drizzt Saga v1.0 (PL by Yarpen, grzgrz, Dann Gallen) (52,8 mb)
Rozpakuj drizztsaga_tutubgt.rar (Download BGTutu/BGT Edition) i uruchom Setup-drizztsaga.exe
UWAGA: Podmień folder WorldMap identycznym, który znajduje się w katalogu DrizztSagaWM_v7. LINK - KLIK .
UWAGA2: Ściągnij BiG World Fixpack i skopiuj z niego plik worldmap.wmp, następnie przed instalacją DS, podmień go z identycznym w folderze Override.
Nie ma tam worldmap.wmp, trzeba po prostu skopiować wroldmap i wkleić do Override. Chyba...
_________________ POMOCY Z MODAMI!
Ostatnio zmieniony przez Illasera Prędka 2010-05-09, 13:20, w całości zmieniany 2 razy
UWAGA2: Ściągnij archiwum Cuttootha TDD-Trans (PL).rar z poprawionym tłumaczeniem i rozpakuj do folderu z modem, podmieniając pliki.
Po podmianie plików, instalacja nie wykrywa języka polskiego automatycznie. Instalujesz język angielski, bo taki podmieniłaś na polski.
Illasera Prędka napisał/a:
UWAGA2: Ściągnij BiG World Fixpack i skopiuj z niego plik worldmap.wmp, następnie przed instalacją DS, podmień go z identycznym w folderze Override.
Hmm, możliwe, że teraz jest już folder z identycznym układem, jak w Worldmapie i wystarczy tylko skopiować, ale na dobrą sprawę to bez różnicy czy skopiujesz plik z folderami, czy przeniesiesz sobie ręcznie, ważne żeby podmienić
Ja gram z nim, i z wieloma innymi modami, jestem na etapie Bg1. Wiem, że mod wprowadza zmiany w broniach, i chyba w bonusach do pkt biegłości. tylko czy to normalne, że Kivan z 5 gwiazdkami w łukach ma aż 4 ataki na rundę? Czy coś się pochrzaniło?
Włączyłem dla hecy ToB, i kensai z 5 gwiazdkami w broni tez ma w niej 4 ataki na rundę. Z druga bronią 5. Jeśli to Belm czy coś w tym stylu, już będzie 6!
Nie będzie 6. Pięć ataków na rundę, to maksymalna ilość, jaką można mieć bez ulepszonego przyspieszenia.
No i nie wiem, dlaczego Twój Kivan ma 5 gwiazdek, skoro to łowca Chyba, że to BGT i ma zmienioną klasę na łucznika. W takim przypadku, to całkiem prawdopodobne, że ma 4 ataki, szczególnie, jeżeli jest powyżej 7 poziomu.
Zmieniłem mu klase na łucznika dzieki LVL1 NPCs. I ma 3 poziom, więc sam nie wiem.
Dawno nie grałem podklasą woja, ale wydawało mi się, że i tak można mieć maksymalnie 3 ataki jedna bronią, a czwarty z drugiej broni...
Mam problem, podczas włączenia setup-gui pojawia się problem opisany tutaj:
http://www.shsforums.net/...r-in-setup-gui/
Na screenie poniżej widać jakie zainstalowałem mody (wszystkie oprócz tych zaznaczonych i zamiasy TUTUGUI instalowałem tylko Widescreen z BGMain.exe od was)
PS. Jest jakiś sposób by nie trzeba było wkładać płyty do napędu po użyciu waszego BGMain.exe?
Witam po 2 letniej nieobecności na forum znowu wracam ze starym problemem..
otóż dawno temu napaliłem się na TDD i miałem problemy z gra, teraz gdy z powrotem chciało by sie pograć mam identyczny problem ( a myślałem ze z czasem zniknie:)
ogólnie instaluje BG2 z dodatkiem plus TDD (ofc z BG2_fixpack) do tego BP-BGT Worldmap v7.1 , nie wyskakują żadne błędy, gra odpala, ale gdy w lochach Irenicusa chce odpocząć drużyną to wtedy wywala mnie do windowsa... nie mam pojęcia co zle robie, instalowałem te komponenty w naprawdę rożnych kombinacjach i ciągle to samo, wersje gry tez zmieniałem...
miał ktoś taki problem????? pozdrawiam
ps:
// Log of Currently Installed WeiDU Mods
// The top of the file is the 'oldest' mod
// ~TP2_File~ #language_number #component_number // [Subcomponent Name -> ] Component Name [ : Version]
~BG2FIXPACK/SETUP-BG2FIXPACK.TP2~ #1 #0 // BG2 Fixpack - Podstawowe poprawki
~BG2FIXPACK/SETUP-BG2FIXPACK.TP2~ #1 #2 // Ulatwienia i poprawki dla moderow
~BG2FIXPACK/SETUP-BG2FIXPACK.TP2~ #1 #113 // Dodatkowe poprawki charakterow
~SETUP-TDD.TP2~ #2 #0 // The Darkest Day, v1.13: v1.13
~SETUP-TDD.TP2~ #2 #1 // Klasy TDD: v1.13
~SETUP-BPV180.TP2~ #5 #0 // The Big Picture, urozmaicenie i ujednolicenie rozgrywki (wersja: 180)
~SETUP-BPV180.TP2~ #5 #1 // Ulepszone Suldanessellar
~SETUP-BPV180.TP2~ #5 #2 // Ulepszone Czarowięzy
~SETUP-BPV180.TP2~ #5 #3 // Różdżka Orkusa - coś na deser
~SETUP-BPV180.TP2~ #5 #4 // Ulepszona Przełęcz Małego Zęba Kensaia Ryu
~SETUP-BPV180.TP2~ #5 #5 // Ulepszony Kangaax i Strażnicy Kensaia Ryu
~SETUP-BPV180.TP2~ #5 #6 // Ulepszony Król Krypty Kensaia Ryu
~SETUP-BPV180.TP2~ #5 #7 // Gnom wojownik/iluzjonista w Dokach Kensaia Ryu
~SETUP-BPV180.TP2~ #5 #8 // Ulepszone losowe spotkania Gebharda Bluchera i Kensaia Ryu
~SETUP-BPV180.TP2~ #5 #9 // Lisz w Dokach Gebharda Bluchera
~SETUP-BPV180.TP2~ #5 #10 // Czerwone Znamię, Spotkanie bazujące na truciźnie, Westleya Weimera
~SETUP-BPV180.TP2~ #5 #11 // Kuroisan, kwasowy kensai Westleya Weimera
~SETUP-BPV180.TP2~ #5 #12 // Rytuał Westleya Weimera
~SETUP-BPV180.TP2~ #5 #15 // Ascension dla BP
~SETUP-BPV180.TP2~ #5 #16 // Ulepszony Abazigail
~SETUP-BPV180.TP2~ #5 #17 // Ulepszony Demogorgon
~SETUP-BPV180.TP2~ #5 #18 // Ulepszony Gromnir
~SETUP-BPV180.TP2~ #5 #19 // Ulepszona Illasera
~SETUP-BPV180.TP2~ #5 #20 // Ulepszony Yaga-Shura
~SETUP-BPV180.TP2~ #5 #21 // BPSeries v4.00 seanasa (z rewizją Ohyda Morowego - Horred the Plague)
~SETUP-BP-BGT-WORLDMAP.TP2~ #3 #0 // Rozszerzona mapa swiata dla Baldur's Gate v7.1 - wlacznie z kolorowymi ikonami miejsc dla Baldur's Gate -> Instaluje nowa Mape Swiata dla uzywania z Mega Modifikacja...: v7.1
~SETUP-BP-BGT-WORLDMAP.TP2~ #3 #2 // Mapa swiata dla Tronu Bhaala -> Uzyj nowej mapy dla Tronu Bhaala: v7.1
Ostatnio zmieniony przez cormac 2010-09-25, 19:16, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum