Właśnie zastanawiam się jak go spełnić xD Ponieważ ta wersja która mam instaluje po prostu wszystko od razu.
ja to rozumiem w taki sposob, ze BG2 (z dodatkiem) musisz zainstalowac pod taka dokladnie sciezka.
Ichibanboshi napisał/a:
(...) instalowałem jedynie (...) omijanke lochów Irenicusa.
przeciez to najfajniejszy fragment BG2 (jedynie w nim czuje powiew BG1. niskie lvl, kazdy goblin czy inny krasnal stanowi zagrozenie dla maga (o najtrudniejszym poziomie trudnosci oczywiscie mowa ), brak przepakowanych magicznych przedmiotow. ogolnie swietna zabawa, i pisze to calkiem powaznie i bez ironii.)
No nie wiem czy będziesz miał zabawę, jak Cię wywali przy wczytywaniu jakiejś ważnej lokacji, bo wtedy praktycznie nic już zrobić nie możesz
Na Twoim miejscu podarowałbym sobie listę K4thosa całą, a tym bardziej B(i/u)gWorldProject. A ta instalacja z automatu jest przereklamowana, bo nie możesz sobie wybierać komponentów. W takich tweakach, to ważna sprawa. Zrób sobie jakąś jedną mniejszą instalkę, potem drugą, graj płynnie i bez problemów
ja to rozumiem w taki sposob, ze BG2 (z dodatkiem) musisz zainstalowac pod taka dokladnie sciezka.
Mogę spróbować jeszcze i tak, a co się będę, instalowałem baldura wczoraj 5 razy to 6. nie zaszkodzi
marsal2 napisał/a:
przeciez to najfajniejszy fragment BG2 (jedynie w nim czuje powiew BG1. niskie lvl, kazdy goblin czy inny krasnal stanowi zagrozenie dla maga (o najtrudniejszym poziomie trudnosci oczywiscie mowa ), brak przepakowanych magicznych przedmiotow. ogolnie swietna zabawa, i pisze to calkiem powaznie i bez ironii.)
Taak, ale po przejściu tego najpierw setek razy w demie, a nastepnie w pełniaku to już po jakimś czasie się po prostu odechciewa, a dla powiewu BG1(imo chyba w moim odczuciu części lepszej od bg2, ale niestety bez romansów nad czym szczerze szczerze ubolewam)pogram w BG1
Choc czasem sobie lochy odegram. ku pamięci jak to się w demo grało porządając pełnej wersji.
@Vinci
To uczucie również znam, aktualnei próbuję rozkminić dlaczego w Oblivionie wywala mnie z gry w istotnej lokacji xD
A Twą wypowiedz na (...) już czytałem wczoraj ale dziękuję za ten drugi link, tym potworem sięzainteresuje, jak już się bawić to na całego
(...) BG1(imo chyba w moim odczuciu części lepszej od bg2, ale niestety bez romansów nad czym szczerze szczerze ubolewam)
bo jedynka jest ta lepsza czescia sagi
mnie osobiscie brakuje w niej tylko interakcji z postaciami przylaczalnymi (gadki miedzy soba, z postacia, wtracenia do dialogow, romanse) i czarownika
Ktos tu pisal ze w BWP nie mozna wybierac poszczegolnych modulow i ich elementow.
To jest wierutna BYZYDURA!
----------
Prosze na przyszlosc dokladnie zapoznac sie z projektem a dopiero potem wciskac kit niewiedzacym
Pomijam mozliwosc wyboru calych modow juz w menu Setup, ja zawsze sciagam wszystko jak leci nie ma co sie ograniczac. Wazne aby zapoznac sie dobrze z pdf opisujacym dokladnie BiG World Project! Nie jest wazna strona techniczna wykonania instalki bo i tak program zrobi wszystko za nas, WAŻNA natomiast jest lista poszczegolnych elementow skladowych oraz ich numeracja niezbedna przy konfiguracji pliku -----> Big World Instal.
Kluczem do dobrej instalki jest edycja tego pliku i ustalenie krok po kroku jakie moduly, ktore elementy skladowe oraz jaki jezyk mamy zamiar zainstalowac.
Nie mowie, nie jest to latwe mi osobiscie zajmuje 2 dni (po 3 godziny wieczorem) ale robie juz to ktorys raz z kolei i mam pewne doswiadczenie.
Dawniej bawilem sie z instalacja Expert, ale obecnie tak duza liczba modow nalezy juz do wersji Standard (wersja za ktora recza tworcy ze nie bedzie miec zadnych bugow) ze rozszerzam ja tylko do wersji Tactic (tez jest supportowana) i otrzymuje dokladnie to co chce.
Oczywiscie troche ta instalke wzbogacam o pewne dodatkowe moduly jak np.:
-TutuGUI z patchem dla BGT autorstwa Zeda
-Soverign autorstwa L'f
-czy przez siebie dobrane podklasy w wersji PL (autorstwa m.in. Yarpena i Nastiana).
_________________ sru
Ostatnio zmieniony przez nowyU 2010-08-18, 12:08, w całości zmieniany 3 razy
Ja już chyba 3 dzień kombinuję z modami i co chwilę mi się coś je... Psuje
W dużej części to wina tego, że te mody są często porozrzucane po sieci, a informacje na temat ich instalacji czy kompatybilności są poszatkowane. Często też każdy mówi co innego :S
Ehh, najlepiej jakby ktoś zrobił jeden ogromny plik do ściągnięcia, zawierający najlepsze i najważniejsze mody.
No nic, to tyle z narzekania Idę dalej kombinować z instalacją modów.
PS.
Jakie mody z listy K4thosa odradzacie? Bo coś słyszałem, że część z nich jest niewarta zachodu...
Lista K4thosa jest już niestety nieaktualizowana, zdaje się że na (...) znajdziesz aktualniejszą listę.
Sotek wiesz jakbym np sobie szla z kumpela albo gorzej-sama i tak nagle mi tu albatros wlatuje na glowe i w ogole wiesz jeszcze rzyga rybami to totalnie masakra ;/ a tak na serio to bym sie wkurzyla ze ''spotyka sie'' ze mna a mnie nie uprzedza ;/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum