Tawerna Hrothgara  Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

[Pobierz temat]Poprzedni temat :: Następny temat
BGT, a zapis gry
Autor Wiadomość
Iva 
Wędrowiec

Otrzymał 8 piw(a)

Wysłany: 2010-01-25, 18:55   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   BGT, a zapis gry

Podczas przeglądania ekwipunku, zauważyłam, że brak jest u jednej z postaci torby przechowywania, tuby na zwoje, torby na klejnoty i mikstury. Straciłam ważne przedmioty, w szczególności pantalony. Sprawdziłam zapis gry przez Shadowkeeper i faktycznie moje obawy się potwierdziły. Ukazała się taka notatka:

Some items assigned to this character were not found in the database. If you save this character those items will not be saved.
Cannot find: C!BAG03, C!POTION, C!BAG02, C!BAG04

Zapisu gry nie modyfikowałam w żaden sposób, ani nie ingerowałam w ekwipunek. Jak mam teraz odzyskać same torby i tuby oraz przedmioty w nich zawarte? Jest jakaś szansa na to?

Postaw piwo autorowi tego posta

Vinci
[Usunięty]

Wysłany: 2010-01-25, 19:09   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Cytat:
Zapisu gry nie modyfikowałam w żaden sposób, ani nie ingerowałam w ekwipunek. Jak mam teraz odzyskać same torby i tuby oraz przedmioty w nich zawarte? Jest jakaś szansa na to?

Dodać sobie shadowkeeperem. Albo wczytać zapis przed przenosinami i opróżnić torby. Inaczej raczej się nie da.

Iva 
Wędrowiec

Otrzymał 8 piw(a)

Wysłany: 2010-01-25, 20:43   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

[quote="Vinci"]
Cytat:
Dodać sobie shadowkeeperem. Albo wczytać zapis przed przenosinami i opróżnić torby. Inaczej raczej się nie da.

Niestety jest to zapis przed przeniesieniem gry z BG 1 do BG 2. Miałam też kilka z wcześniejszych faz rozgrywki i co ciekawe tych toreb też już nie było. Jak to możliwe?
Jeśli torby dodam za pomocą Shadowkeepera, to czy odzyskam też całą ich zawartość?
Czy wszystkie przedmioty z toreb i tub są eksportowane z BG 1 do Cieni Amn, czy tylko te w ekwipunku, które posiadają moi towarzysze i główna postać? A może to dotyczy tylko pantalonów, jak jest w rzeczywistości?

Postaw piwo autorowi tego posta

Vinci
[Usunięty]

Wysłany: 2010-01-25, 22:24   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Iva napisał/a:
Miałam też kilka z wcześniejszych faz rozgrywki i co ciekawe tych toreb też już nie było. Jak to możliwe?

A grasz w BG1, czy w BGT, tak jak nazwa topicu wskazuje? W BGT powinny normalnie się pojawiać, bez problemu, w BG1 w ogóle toreb nie ma, silnik na to nie pozwala. Zed zrobił substytut w TWM, ale to nie to samo. Jak eksportujesz postać, a potem importujesz, to niezależnie czy to było BG1, czy BG2, to torby znikają i nie ma na to sposobu.

Iva napisał/a:
Czy wszystkie przedmioty z toreb i tub są eksportowane z BG 1 do Cieni Amn, czy tylko te w ekwipunku, które posiadają moi towarzysze i główna postać?

Torby nie są w ogóle eksportowane ;) A czy ich zawartość tak, to możesz łatwo sprawdzić. Jeśli miałaś w torbie pantalony i gra przy imporcie sprawdza zawartość pojemników, to pantalony powinny być za obrazem w sali z golemem. Jeśli ich nie ma, to znaczy, że wszystko z pojemników przepada.

Iva napisał/a:
A może to dotyczy tylko pantalonów, jak jest w rzeczywistości?

Przenoszone są wszystkie przedmioty (prócz pojemników), ale zaraz po wczytaniu się gry, są Ci odbierane (i tutaj pojawia się trik, w postaci zatrzymania gry zaraz po wczytaniu i wyrzuceniu przedmiotów z ekwipunku na ziemię, żeby nie zostały zabrane) i tak naprawdę zaczynasz BG2 z niczym. Tylko pantalony są za obrazem, jeśli miałaś je w ekwipunku. Nic nie straciłaś praktycznie. Granie ze sprzętem z BG1 na starcie, to trochę czit ;)

[Pobierz temat]
Odpowiedz do tematu