Chciałbym, abyście pomogli nam aktualizować listę K4thosa. Wiele osób z niej wciąż korzysta, a my(zacna moderacja i takie pomarańczowe dwa typki ) nie wiemy zazwyczaj o wszystkich nowych wersjach modów, które są na liście, to samo tyczy się tłumaczeń, poprawek itp.
Prosiłbym - jeśli natraficie na nowszą wersję w sieci, jakiegoś fixa, czy coś podobnego, do jakiejś modyfikacji - to napiszcie do czego to i wrzućcie tutaj linka. Ktoś się tym na pewno zajmie i aktualizacja przebiegnie szybciej/sprawniej. Postaram się przeprowadzić niedługo sporą aktualizacje, najpewniej jutro(znaczy dzisiaj, bo to już 2:47), więc może z linkami zaczekajcie do wtorku(03.03.09)
Aktualizacja gotowa. Czekam na wasze żale i linki do nowszych wersji modów, fixów, a także komentarze na temat niekompatybilności (ale naprawdę sprawdzone, najlepiej w praktyce).
Temat nie służy do komentowania modów! Wszystkie posty nie na temat, bez informacji, czy linków będę bezwzględnie usuwał! A jak będę miał zły humor, to i dorzucę do tego bonusik
Ostatnio zmieniony przez Serafin 2009-08-27, 09:36, w całości zmieniany 2 razy
32. Ascension v1.4.22 (PL by Nastian) (1,25 Mb)
Dostępna wersja 1.4.23
Warto dodać iż tej wersji nie powinno się instalować ponieważ nie jest kompatybilna z megamodami.
-------
21. BG2 Herbs & Potions Add-In (PL by Albatros, Lord Paweł, Maryn) (404 kb)
Nie wiem czy to powinienem podawać... Ale że nie ma wersji pliku, to tak na wszelki wypadek
Dostępna wersja 1.0.3
http://dragonshoard.black....load.php?mod=4
02. Pełna instalacja Baldur's Gate II Cienie Amn + Tron Bhaala + ToB PL Patch v26498
Tutaj dodał bym info iż ukazała się nowa wersja patha v26499 i NIE należy jej instalować.
A czy to czasem nie tylko do angielskiej wersji BG2? Nie widziałem tego patcha do polskiej wersji.
Poza tym, dzięki wielkie, tylko następnym razem podawaj linki do stron, a nie bezpośrednio do pliku, łatwiej będzie sprawdzić, czy to faktycznie wersja na BGT itp. ;)
EDIT: Poprawi już wprowadzone :> A jak to będzie z tłumaczeniami, to się okaże, jak nikt nie będzie zrzędził, to znaczy, że jest OK :gitara: :P
Ostatnio zmieniony przez Vinci 2009-03-04, 03:01, w całości zmieniany 1 raz
Na pewno są to odpowiednie wersje. Są zaciągnięte z BiG World więc nie spodziewam się aby Leonardo Watson podawał nieodpowiednie wersje
Co do pata to faktycznie jest do wersji eng, jednak czasem można i taki zainstalować, troszkę ludzi gra w wersję eng.
edit:
31. [BP] The Big Picture v177 [v177a] + BPv177 TOB Trigger Fix (PL by Klan (...)) (34,21 mb)
Przed instalacją konieczne jest przekopiowanie plików z BiG World Fixpack, w szczególności poprawionej wersji pliku Setup-BPv177.tp2 - naprawia kilka błędów, które mogą zablokować instalację (kiedyś pisałem o tym w problemach technicznych, okazało się że to błędy BP). Wyrzucanie C6BOHDI.CRE nie jest już konieczne, ponieważ ten plik nie pojawia się wogóle w Override przed instalacją BP, i to raczej nie jest błąd.
2009-03-08, 10:53, użytkownik Lelen wykonał(a) rzut 2k10. Wynik rzutu: 6.
Ostatnio zmieniony przez Lelen 2009-03-08, 18:29, w całości zmieniany 5 razy
witajcie poprawilem spolszczenia do DSotSC v215 i NTotSC v170a (bazowalem na juz poprawionych plikach ktore pobralem z linkow z "Baldur's Gate Trilogy Mega Installation") teraz te spolszczenie:
http://wrota.(...).netarter...SC_PL_v170a.rar http://wrota.(...).netarter...tSC_PL_v215.rar
sa poprawne i instalacja po zastapieniu nimi tych uszkodzonych przebiega bez zadnych problemow (NTotSC v170a nawet bez instalacji patch v171 poprawia wiele rzeczy)
wlasnie powoli (no niestety jestem leniwy) tlumacze NT v171 jak zakoncze i korekty zostana naniesione podam link do v171.
05. [TDD] The Darkest Day v1.12 (PL by klan (...) & Cuttooth) (105.3 mb)
Rozpakuj TDDv1.12.rar
UWAGA: Ściągnij BiG World Fixpack i podmień oryginalne pliki TDD tymi z Fixpacka.
UWAGA2: Ściągnij archiwum Cuttootha TDD-Trans (PL).rar z poprawionym tłumaczeniem i rozpakuj do folderu z modem, podmieniając pliki.
UWAGA3: Jeśli chcesz zainstalować jeszcze jakieś podklasy z innych modów, to nie instaluj tych z TDD, zajmą one wszystkie dostępne sloty.
Uruchom Setup-TDD.exe
"Ściągnij BiG World Fixpack i podmień oryginalne pliki TDD tymi z Fixpacka."
Ja mam pytanie, co dokładnie trzeba podmienić i gdzie to jest?
2009-03-17, 02:08, użytkownik Yukyla wykonał(a) rzut 2k8. Wynik rzutu: 6. 2009-03-17, 02:08, użytkownik Yukyla wykonał(a) rzut 10k20. Wynik rzutu: 102.
Ściągasz to: http://www.shsforums.net/...ds&showfile=521 rozpakowujesz, w głównym folderze będzie podfolder "TDD", te pliki z niego podmieniasz z oryginalnymi z TDD (tymi w folderze BG2) przed instalacją.
W sumie, jeśli nie robisz skomplikowanej instalacji, to wszystko powinno działać i bez tego, no, ale przezorny zawsze ubezpieczony
I PROSZĘ, to nie jest wątek od zadawania pytań, myślałem, że ten czerwony kolor dostatecznie rzuca się w oczy.
30. [UB] BG2 Unfinished Business v1.8 (ANG) (1,85 mb)
(...)
Opis: Questy i rozmowy, które znajdują się w oryginalnym kodzie BG2, jednak nie zostały wykorzystane w grze. [Z oficjalnego źródła można już pobrać wersję v1.7, jednak poza językiem Hiszpańskim nie wprowadza żadnych zmian. Andyr w trakcie beta testów gdzieś wyparował, więc jeszcze trochę poczekamy na prawdziwy update.]
zauważę że jest już wersja v1.8
Cytat:
19. [BG1UB] BG1 Unfinished Business v7 for Tutu/BGT (PL by Yarpen & Lord Paweł) (4,32 mb)
Rozpakuj BG1UB_v6_TutuBGT
UWAGA: Ściągnij archiwum BG1UB_v6_TutuBGT_PL.rar z polskim tłumaczeniem dla UB w wersji BGT i podmień pliki znajdujące się w folderze ...\bg1ub\tra\English\.
jest już wersja v7 jak mówi nagłówek, dalej w opisie jest o wersji v6. do wersji v7 nie ma tłumaczenia, na na filefrontowym dysku K4thosa nie ma już też pliku dla wersji v6(z tego co przeczytałem wersja v7 zawiera w sobie polską łatkę, tak?).
Cytat:
23. [DoS] Desecration of Souls v2.6 (PL by Nastian) (1,49 mb)
wyszła wersja 2.61, podobnie jak w przypadku wyżej zniknęła polska łatka z profilu K4thosa z filefrontu.
Nie doszedłem jeszcze do końca, więc nie wiem jak z resztą modów. Nic jeszcze nie instalowałem.
pozdro
Ostatnio zmieniony przez nm 2009-04-19, 16:10, w całości zmieniany 3 razy
w rozdziale (?) IV - w przydatnych informacjach jest tekst:
Cytat:
Grając z dużą ilością modów istnieje prawdopodobieństwo, natknięcia się w trakcie gry na przeszkodę, której nie będzie dało się obejść w standardowy sposób (np. brak pojawienia się kluczowej postaci, przedmiotu, lokacji etc.). W takim wypadku bardzo pomocna okazuje się CLUAConsole, która po wpisaniu odpowiedniego kodu potrafi m.in. przenieść drużynę do wybranego obszaru, czy sprowadzić "spóźnionego" jegomościa, popychając fabułę do przodu. Lista wszystkich kodów i sposób używania konsoli dostępna tu (BG1) i tu (BG2).
Niestety linki już nie działają. Znalazłem potrzebną informację po angielsku i mi pomogło. Jeśli znacie jakiś po polsku można by zmienić.
Ostatnio zmieniony przez Serafin 2009-08-26, 11:30, w całości zmieniany 1 raz
W poradniku pkt.11, chodzi mi o plik DSSHAR.BAF - nie ma go tam albo ja jestem ślepy?
EDIT: "UWAGA: Ściągnij archiwum BG1UB_v6_TutuBGT_PL.rar z polskim tłumaczeniem dla UB w wersji BGT i podmień pliki znajdujące się w folderze ...\bg1ub\tra\English\. "
Pliku nie ma... nawet pisali o tym wcześniej. Robi ktoś update tego poradnika?
Ostatnio zmieniony przez Mr Szmati 2009-05-16, 17:12, w całości zmieniany 1 raz
Witam, chciałbym zaktualizować najnowsze wydanie The Big World Project:
The Big World Project v7.0 Na forum istniejący link jest niepoprawny, nie odnosi się do katalogu z informacją na czym polega Mega modyfikacja. Znajomość angielskiego lub niemieckiego obowiązkowa
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Dr Kalbar 2009-05-21, 08:42, w całości zmieniany 1 raz
Hej, z pomocą Big Worlda v7 wykryłem drobne nieprawidłowości w waszej instrukcji. Mianowicie, SCSII powinno być zainstalowane przed BG2 Tweak Pack v7 zaraz po Refinemnts a Rogue R. powinno być instalowane w dwóch etapach. Dwa komponenty: 'Thief (i bard) High Level Ability revisions' dopiero po Refinemnts i BG2 Tweak Pack, tylko reszta komponentów przed tymi dwoma
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum