Ech tragedia poprostu tragedia, niedawno wruciłem do gry w BG2 mam wszystkie czesci i dodatki z wersji kolekcjonerskiej. Jak już pisałem na forum chciałem zcracowac gre zeby już starutkie płyty chronic, w czym mi pomogliście za co dziękuje, ostatnio wyjechałem i postanowiłem tam też sobie pograć. Tragedia!!! CD2 BG2 ma dwa malutkie odpryski niepozwalające zakończyć instalacje (zatrzymuje się na 44%), powiedziałem sobie, taką gre moge jeszcze raz kupić przeciesz teraz to grosze kosztuje. W empiku nie mieli, a w media markt mi powiedziano że polskiemu wydawcy skończyła się licencja i musiał wycofać gre z półek. Co robić?! W domu mam zainstalowana wersje i moge na niej grać no ale to nierozwiązanie reinstalka windy i dupa nie zainstaluje na nowo. Torrenty tylko? Czy moge się posunąć do prośby, czy ktoś może mi podać z kąd moge dostać kopie CD2 BG2, niewiem, może ktoś by wrzucił na repidap'a? Wiem że to niezgodne z regulaminema, ale sory wydawca mnie wkurzył i nie mam innego wyjścia, jak gadałem z "pomocą techniczną" wydawcy powiedzieli mi że "że gra straciła żywotność i dożywotnia gwarancja na płyty się skończyłą w raz znią".
Możecie mi dać bana, ale nie zamilkne kiedy moja ukochana gra umiera na moich oczach.
Ostatnio zmieniony przez Serafin 2009-09-21, 07:49, w całości zmieniany 3 razy
Szkoda, że CDP nie pomyślał o tym kilka miesięcy temu, kiedy byłem w Polsce i nosiłem się z realnym zamiarem zakupienia pierwszej części sagi Baldur's Gate (gwoli nieszczęśliwego wypadku, którego przebiegu nie znam połamała się płyta numer II).
Co zaś do Icewind Dale, to dzięki uprzejmości znajomego jestem szczęśliwym posiadaczem całości otrzymanej jako prezent.
Nie ma Tormeta. Czyli nie udało się jednak wykupić licencji. Żegnajcie sny o Sadze Infinity.
Sotek wiesz jakbym np sobie szla z kumpela albo gorzej-sama i tak nagle mi tu albatros wlatuje na glowe i w ogole wiesz jeszcze rzyga rybami to totalnie masakra ;/ a tak na serio to bym sie wkurzyla ze ''spotyka sie'' ze mna a mnie nie uprzedza ;/
Wczoraj wpadłem do Tesco a tam na półkach Z serii "eXtra Klasyka" Sagi: Baldur's Gate, Icewind Dale, Fallout, (chyba) Gothic, Heroes I-III. Do tego wiele innych gier (Morrowind, Worms, Settlers, SWAT i wiele innych. Sagi były po 29.99 zł, reszta gier po 19.99 zł.
Nie mogłem się powstrzymać i kupiłem baldurka.
_________________ "What is popular is not always right; what is right is not always popular."
Ja również zakupiłem, bo tego DVD-kowego wydania BG jeszcze nie mam.
Niestety jednak jestem nieco zawiedziony - mody w dziale z dodatkami to raptem malutki ułamek tych najciekawszych, niektóre nie działają (nie da się ich ściągnąć), a raz natknąłem się nawet na zupełny brak pliku .tp2 (zdaje się że chyba przy ToD).
_________________ Godzien haniebnej nazwy buntownika bo go natura mnóstwem wszelkich złości uposażyła
I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo jestem największym sukinsynem w tej pieprzonej dolinie!
ps Dzwonsson jak potrzebujesz to mogę Ci przesłać tam do Ciebie priorytetem w końcu pomogłeś mi to może się odwdzięczę
Widzisz, cały problem polega na tym, że przelanie pieniędzy do Polski wymaga kilku utrudnień. Musiałbyś mieć konto walutowe z numerem SWIFT, a i w takim wypadku przelew na twój rachunek walutowy to dla mnie dodatkowe koszty... No chyba, że masz kilka egzemplarzy Baldur's Gate I na stanie i chcesz się któregoś pozbyć, chętnie przyjmę taką darowiznę. Baldur's Gate II z Tronem Bhaala mam w stanie idealnym, jednak jak już kiedyś wspominałem, druga płyta pierwszej części uległa przypadkowemu złamaniu, więc od jakiegoś czasu mogę grać jedynie w drugę częśc sagi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum