Tawerna Hrothgara  Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

[Pobierz temat]Poprzedni temat :: Następny temat
Wpływ cech postaci na grę
Autor Wiadomość
marsal2 
Postrach

Otrzymał 22 piw(a)

Wysłany: 2009-09-30, 22:05   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Durendal napisał/a:
Czasami nie wszystkim nie powiedzie się rzut i wtedy lepiej mieć 7 z 10 wampirów po Twojej stronie w walce z pozostałymi niż samemu walczyć z 3.

czy ja wiem... Anomen na poziomie pozawlajacym rozniesc wampira odpedzaniem jest na tyle silny ze da sobie rade bez trudu z 3 wamprami. poza tym w 99% przypadkow jak nie powiedzie sie 'wysadzenie' umarlaka to zaczyna on uciekac. wystarczy wtedy z odpalonym odpedzaniem latac za takimi, gwarantuje, ze operacja zakonczy sie bezbolesnie (dla nas oczywiscie ;) ).

Durendal napisał/a:
Zupełnie się nie opłaca. Lepiej poświęcić te punkty na inteligencje żeby łupieżcy nie zeżarli :] . Łowcy i paladyni są od walki i zadawania obrażeń a nie od rzucania czarów.

nie twierdzilem, ze sie to oplaca. napisalem tylko, ze ma to jakis sens (moim zdaniem wiekszy niz w przypadku kaplana, bo paladyni i lowcy maja dostep tylko do zakleci poziomow 1-4, a niektore z zaklec z tych poziomow moga okazac sie przydatne dla postaci walczacej w pierwszej lini). oczywiscie rozwoj madrosci mozna wziasc pod uwage, ale dopiero po ustawieniu sily, kondycji, zrecznosci na poziomach maksymalnych i inteligencji na poziomie 11 lub 16.

Ostatnio zmieniony przez marsal2 2009-09-30, 22:08, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta

Illasera Prędka 
Poszukiwacz Przygód

Wysłany: 2010-05-10, 12:13   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Ajć! Wy ciągle o mądrości, a ja chciałabym wiedzieć czy Siła/Zręczność wpływa jakoś na strzelanie z łuków (poza wymogiem Siły 19 dla długich refleksyjnych). Wie ktoś?
Pozdrawiam Illasera Prędka

Vinci
[Usunięty]

Wysłany: 2010-05-10, 12:38   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Illasera Prędka napisał/a:
Ajć! Wy ciągle o mądrości, a ja chciałabym wiedzieć czy Siła/Zręczność wpływa jakoś na strzelanie z łuków (poza wymogiem Siły 19 dla długich refleksyjnych). Wie ktoś?

Wpływa na celność. Tutaj masz tabelkę: http://wrota.(...).netarteria.pl/node/299

Kolumna Broń Dystansowa, to bonus do TraK0.

[Pobierz temat]
Odpowiedz do tematu