Ale gawith ma tu racje zamiast w mądrosc zainwestuj w siłe albo charyzme, madrosc nic ci nie da.
yhm. sile mam juz na max. a charyzme podnioslem pierscieniem do 18. madrosc wplywa na rzuty obronne, tak przynajmniej skyszalem. a inteligencja imo na ilosc zapamietanych czarow.
_________________ Szukam osób do pogadania na temat BG
madrosc wplywa na rzuty obronne, tak przynajmniej skyszalem.
Nieprawda. Tak jest w podręcznikach, tak może być i w opisie, ale w praktyce mądrość nie poprawia żadnych rzutów obronnych w Baldurach.
HTG napisał/a:
a inteligencja imo na ilosc zapamietanych czarow.
Tak, na ilość zapamiętanych zaklęć w księdze. Tylko zazwyczaj jest tak, że używa się tylko paru zaklęć z danego poziomu i więcej nie potrzeba. W każdym razie są miksturki, które podnoszą inteligencję. Łykasz miksturkę, uczysz się masowo czarów, efekt miksturki znika, a czary zostają w księdze zapamiętane. Według mnie inteligencja przydaje się tylko do walki z Ilithidami.
Ja lubię mieć wysoką charyzmę, w BG1 wpływa na reakcje innych, w BG2 jest słabiej pod tym względem, ale też czasem się przydaje, a zdejmowanie i zakładanie pierścienia jest męczące
A łykanie mikstur, żeby nauczyć się czarów nie jest? Ja tam wolę mieć wysoką inteligencję. Prawda jest taka, że i tak wystarczy punktów na to, co ważne (siła, zręczność, inteligencja, charyzma). Ja zawsze olewam charyzmę.
_________________ Będę zdziwiony, kiedy przestanę się dziwić.
Ostatnio zmieniony przez Saiya-jin 2009-07-05, 22:02, w całości zmieniany 1 raz
A łykanie mikstur, żeby nauczyć się czarów nie jest?
Nie Teoretycznie pierścień trzeba zmieniać co walkę <-> rozmowę i cholernie to wkurzające. Chyba, że się wie, w których dialogach sprawdzana jest charyzma W każdym razie zapomniałem wspomnieć, że lepiej mieć te 9-10 punktów inteligencji, żeby móc korzystać ze zwojów i różdżek
Akurat do w/m/z jest kilka poradników (sam taki napisałem z 5 lat temu) bo to najłatwiejsza klasa do przejścia solo a ponadto zapewnia swobodę wyboru taktyki
2009-11-02, 16:15, użytkownik Duncan laird Mc wykonał(a) rzut 1k4. Wynik rzutu: 3.
_________________ Czasem warto wrócic z cmentarzyska starych dinozaurów...
Co do tego berła uzdrowienia to imo ZNACZNIE taniej jest wybrać się do twierdzy strażnika i pozbierać mikstury w.leczenia. Podobny efekt, bo pełnego uzdrowienia to raczej nie potrzebujemy, zwłaszcza, że raz na turę nawet zwykła mikstura jest mocna a dwóch rzeczy i tak nie użyjesz.
Pozdrawiam Illasera Prędka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum