To opisze ponownie swój problem. Po zainstalowaniu BG+ToB DVD zmieniły mi się dźwięki w systemie i przez cały czas dodawany jest pogłos np. słucham muzyki - pogłos, aktywuje się ktoś na trenie - pogłos itd.
Nie pomogło nawet usunięcie gry. Miał ktoś kiedyś taki problem względnie wie jak sobie z tym poradzić?
Czy posiadasz kartę muzyczną Sound Blaster? Spróbuj odpalić prograc znajdujący się gdzieś w folderu creative o nazwie SurMix2 i pobawić się jego opcjami, np. wyłączyć Eax.
To i ja dodam swój problem - po zainstalowaniu instalacji mega wszystko świetnie gra, ale w BG1 w Peldvale nie ma Viconii. Czytałem na forum spellhound, że owszem, taki błąd istniał, ale został poprawiony modem Bg stratagems. Ten oczywiście mam zainstalowany, ale wcale nie pomaga.
O problemach z modami proszę pisać w odpowiednim temacie.
Ostatnio zmieniony przez Arkanis 2007-05-19, 19:18, w całości zmieniany 1 raz
Pizza Pie, spróbuj przywołać Viconię przy pomocy konsoli.
Sotek wiesz jakbym np sobie szla z kumpela albo gorzej-sama i tak nagle mi tu albatros wlatuje na glowe i w ogole wiesz jeszcze rzyga rybami to totalnie masakra ;/ a tak na serio to bym sie wkurzyla ze ''spotyka sie'' ze mna a mnie nie uprzedza ;/
To opisze ponownie swój problem. Po zainstalowaniu BG+ToB DVD zmieniły mi się dźwięki w systemie i przez cały czas dodawany jest pogłos np. słucham muzyki - pogłos, aktywuje się ktoś na trenie - pogłos itd.
Nie pomogło nawet usunięcie gry. Miał ktoś kiedyś taki problem względnie wie jak sobie z tym poradzić?
mialem kiedys podobnie z bg1
w moim przypadku jedynym rozwiazniem bylo wyjscie na powierzchnie (tak aby nie bylo efektu poglosu) i po sprawie
Hmmm ja mam problemy z portretami, łąduje je do katalogu Portraits (w formacie bmp) a w grze ich niestety nie wiadac.... (tzn widać jako pliki ale nie widać obrazu)
To może być spowodowane w tym, że:
- nazwa pliku portretu jest niewłaściwa
- rozmiar pliku jest niewłaściwy
- portrety mają niewłaściwą liczbę kolorów
Najlepiej przeczytaj ReadMe do Baldura, tam powinno pisać jak dodawać nowe portrety i jakie powinny mieć właściwości.
Czsami bywa Czasami bywa, że się nie pojawią (są na liście, ale wyświetla pytajnik) wtedy wystarczy load albo restart gry i powinno pomóc, ewentualnie wgraj do katalogu taki same portrety w dwóch formatach (bmp, jpg) nie wiem czego ale czasem pomaga
Heh, a ja mam taki problem- gra (oryginalna, wydana jakiś czas temu edycja kolekcjonerska) za każdym razem mi się sypie, gdy po zabiciu Bodhi chcę wrócić do Elhana (wyjście z podmroku), lub udaję się do którejś z tych lokacji: Północy las, Przełęcz małego zęba.
Czyli zaciąłem się przed samym końcem gry. Czy ktoś może wie, co jest przyczyną tego problemu?
Ja mam problem z BG2 i Trąbalem. Po zainstalowaniu bg2 na Viście 64 bit, nie chce mi się odpalić, a Bhaal'a nie mogę zainstalować bo nie widzi prawidłowo zainstalowanego bg2. Wszystko oryginalne. Help!
_________________ "Młodości! ty nad poziomy wylatuj"
Patch do Cieni Amn jest chyba niepotrzebny, jeśli instalujesz ToB. Wystarczy patch do ToBa.
_________________ "There are also some elements of the game that are not «broken» but could do with a tweak to make them just a little better in some way."
Magnus - nikt nie gwarantuje kompatybilności BG z Vistą, gra była w końcu wydana ładnych parę lat temu (nawet na pudełku jest chyba takie zastrzeżenie )
Svart - któreś ze starszych wydań sagi było jakoś dziwnie zrobione, że patch się nie chciał zainstalować. Jeśli masz najświeższą edycję to instalacja patcha nie jest potrzebna, jak sadzę, bo gra jest w najnowszej wersji. Hmm, w sumie nie sprawdzałem, ale na pewno. A nawet jeśli nie, to gram teraz ze sporą ilością modów i wszystko jest OK
Cóż, jak pisałem, to jest wersja z tzw. Platynowej Kolekcji. Nie wiem, czy baldur.exe w niej jest w najnowszej wersji, a jeśli nie... to czy bez patcha mogę skorzystać z przepisu na Mega Instalację?
_________________ "Ancient legends of war
Are the wind in my sails."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum