Dawno nie grałem w Baldura. Teraz zacząłem BGI ale na modzie BGT Wojownikiem/Złodziejem. I tu pytanie czy w BG cios w plecy można zadać wszystkim? Czy tylko lekkimi brońmi jak to się ma w NWN. Pytam bo mam dylemat czy iść w krótkie miecze czy w katany.
kiedys jak jeszcze bawilem sie w sztyletowanie, to ciosy w plecy mozna bylo zadawac: sztyletem, krotkim mieczem, katana, ninja-to, wakizashi (w BG2), kazda bronia biala ktorej moze uzywac zlodziej (w BG1).
a semitarem? bo to chyba jedna grupa z ninja-to, wakizashi prawda? Jakby szło to bym Drizztowi wziął ten jeden bo gram złą postacią, a katan w BG 1 nie ma ciekawych.
yo. W sumie to tak od.. dawna nie gram w BG2, ale że idą wakacje, a ja mam na PCecie ładnie (nie do końca) zmodowanego BG2 i tam rozpoczętą grę, to chciałem ją dokończyć. Tyle, że ostatnio jak przestałem to miałem problem, zdaje się z Przęłęczą Małego Zęba. Nie mogłem tam wbić normalnie (bug), a z konsoli jak się wwaliłem, to mi wywaliło team na jeziorze. No i czy da się przenosić postaci w obrębie jednej mapy? (Konsolą czy coś.)
_________________ "Młodości! ty nad poziomy wylatuj"
mam Taki denerwujący problem
mianowicie nie mogę wejść do podziemi w lokacji "wzgórze wichrowych włóczni" po prostu nie ma tam żadnego odnośnika
grę mam orginalną
Grałem już pare razy i dopiero teraz mam taki problem
czy ktoś wie jak sobie z tym poradzić ??? z góry dzięki za odpowiedź
Dzięki wielkie marsal2 Aaa i kolejny problem. Jak się przenieść konsolką. Nie znam adresu tej lokacji, ale w ogóle jak próbowałem do jakiejkolwiek w ten sposób: CLUAConsole:MoveToArea("tutaj adres") i.. nic.
Ostatnio zmieniony przez Ultra Magnus 2010-04-26, 19:07, w całości zmieniany 1 raz
Mauzer, poszukaj dobrze, jak grales juz pare razy to wiesz gdzie powinno znajdowac sie zejscie. jak go tam nie ma to uzyj konsoli. niestety nie znam kodu lochow pod wichrowymi wluczniami, moze inny forumowicz cie poratuje.
Ultra Magnus, o ile wpisujesz dobry kod lokacji to wszystko powinno dzialac (kody oryginalnych lokacji wygladaja tak: AR0300. jest o kod dokow). wyskakuje jakakolwiek informacja po wpisaniu kodu? masz zaznaczone postacie w momecie potwierdzania komendy?
Dzięki, faktycznie, nie zaznaczyłem ich. A Small Teeth Pass ma 1700 zdaje się. Jeszcze jedno. Jestem koleś, który przenosi mnie na jeziorko. Tam powinna być tawerna w niej jakiś mag. Tyle że nie ma wejść do niej. Można się do niej jakoś dostać? Dzięki za help z konsolem.
Dzięki, faktycznie, nie zaznaczyłem ich. A Small Teeth Pass ma 1700 zdaje się. Jeszcze jedno. Jestem koleś, który przenosi mnie na jeziorko. Tam powinna być tawerna w niej jakiś mag. Tyle że nie ma wejść do niej. Można się do niej jakoś dostać? Dzięki za help z konsolem.
Sęk w tym, że u mnie kursor się nie zmienia i nie mogę tam wejść. Da się jakoś znaleźć adres tej lokacji (i konsolą przenieść) ? Btw, Vinci, orientujesz się którym modem mogę udostępnić mistrza i wielkiego mistrza w broniach wieloklasowcom? I jak zdjąć limit poziomu?
Ostatnio zmieniony przez Ultra Magnus 2010-04-29, 14:04, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum