Mam pytanie odnośnie Kensai/Mag. Kiedy najlepiej łamać na Maga, tak aby postać już maksymalnie rozwinięta była najpotężniejsza?
@EDIT: Jeszcze jedno. Ktoś pisał że wojownik/złodziej jest lepszy od zawadiaki. A jakby zrobić zawadiakę/wojownika? wyszłoby coś mocniejszego niż wojownik/złodziej?
2010-03-06, 13:47, użytkownik Sikorsky wykonał(a) rzut 1k4. Wynik rzutu: 2.
Ostatnio zmieniony przez Sikorsky 2010-03-06, 13:28, w całości zmieniany 1 raz
Mam pytanie odnośnie Kensai/Mag. Kiedy najlepiej łamać na Maga, tak aby postać już maksymalnie rozwinięta była najpotężniejsza?
po zdjecia limitu doswiadczenia to lamac Kensai na 49lvl i rozwinac maga do 50lvl.
jak chodzi ci o normalna gre (druzyna 5-6 osob) to 13poziom jest najlepszy.
Sikorsky napisał/a:
@EDIT: Jeszcze jedno. Ktoś pisał że wojownik/złodziej jest lepszy od zawadiaki. A jakby zrobić zawadiakę/wojownika? wyszłoby coś mocniejszego niż wojownik/złodziej?
zawadiake/wojownika zrobisz tylko dwuklasujac (no chyba ze uzyjesz edytora), a co za tym idzie musisz osiagnac zawadiaka co najmniej 21lvl (uzycie dowolnego przedmiotu, wieksze uniki i tego typu sprawy). grajac pelna druzyna nie odblokujesz klasy zlodzieja przed ToB (pewnie w polowie dodatku dopiero do tego dojdziesz).
uzywajac jednak edytora postac taka bedzie z oczywistych wzgledow silniejsza (zawadiaka jest silniejszy od czystego zlodzieja w pierwszej lini).
Ostatnio zmieniony przez marsal2 2010-03-06, 14:09, w całości zmieniany 1 raz
Zawadiace/Wojownikowi daleko do skuteczności Kensai/Złodzieja.
ja tam walcze magiem\zawadiaką solo chodze, w zestawie z 2 długimi mieczami pare razy przeszedłem już wszyskie bg nabiłem statystyki na 25 a teraz sie bawie w nabijanie rzutów obronnych potem kp i hp to dopiero są boskie staty xD
Zamierzam po raz setny przechodzić BG, tym razem od 1 do ToB. Jak dawno temu grałam w BG1 to pamiętam, e bardzo wielki problem sprawiło mi jego wygranie, choć pewnie jak mała dziewczynka olewałam za dużo questów... jasna sprawa, że teraz tego nie robię. Ale do adieu: Zastanawiam się nad klasą bohatera głównego, która będzie dobra do następującej drużynki (mody wchodzą w grę, zamierzam skorzystać z tej Waszej słynnej listy). Oto plan drużyny: Edwin/Xzar, Viconia, Valen, Chloe/Skie, Korgan/Skie i ja (chcę mieć Skie koniecznie bo nigdy ze złodziejką w teamie nie grałam) [może Solaufein?]. Valen jako ciekawostka, Edwin na uber-czarodzieja, no właśnie może Xzar jest lepszy? Chloe, przyda się jako tnąca laska zza pleców Korgana lub Valen i balansująco wydaje mi się, że świetnie pasowałby tu Łucznik lub Mistyczny Łucznik. No i zawsze Viconia wydawała mi się niezbędna w drużynie żeby postać główna miała czym fajnym poszaleć (kapłan/... nie jest fajny...), czy jest ona do zastąpienia? Tutaj zaznaczam, że nie lubię Aerie to 1, 2 kiepsko się nią czaruje, ponieważ ma dużo czarów do rzucenia, w końcu używa listy i kapłana i czarodzieja, a mało na to wszystko czasu, 3 ma żenującą ilość hp i jak na jedynego kapłana zdecydowanie za często pada, no a pas kondycji 18 dostaje się zdecydowanie za późno.
No i pytanko na koniec: z czym Łucznika można wieloklasować, jeśli można w ogóle i z czym się opłaca - mam tu na myśli najbardziej pasującą kombinację do przedstawionej powyżej drużyny i kombinację mocną, tak bym się nie zacinała ciągle na tym Tactic'sie nieszczęsnym.
Pozdrawiam Illasera Prędka
W BG1 z modami (NTotSC) dobrze się gra bardem ze względu na przydatne itemy, których ze świecą szukać w oryginale.
Sotek wiesz jakbym np sobie szla z kumpela albo gorzej-sama i tak nagle mi tu albatros wlatuje na glowe i w ogole wiesz jeszcze rzyga rybami to totalnie masakra ;/ a tak na serio to bym sie wkurzyla ze ''spotyka sie'' ze mna a mnie nie uprzedza ;/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum