Tawerna Hrothgara  Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

[Pobierz temat]Poprzedni temat :: Następny temat
Polecana klasa
Autor Wiadomość
Sikorsky 
Poszukiwacz Przygód

Wysłany: 2010-03-06, 12:39   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Mam pytanie odnośnie Kensai/Mag. Kiedy najlepiej łamać na Maga, tak aby postać już maksymalnie rozwinięta była najpotężniejsza?

@EDIT: Jeszcze jedno. Ktoś pisał że wojownik/złodziej jest lepszy od zawadiaki. A jakby zrobić zawadiakę/wojownika? wyszłoby coś mocniejszego niż wojownik/złodziej?

2010-03-06, 13:47, użytkownik Sikorsky wykonał(a) rzut 1k4. Wynik rzutu: 2.
Ostatnio zmieniony przez Sikorsky 2010-03-06, 13:28, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta

marsal2 
Postrach

Otrzymał 22 piw(a)

Wysłany: 2010-03-06, 14:08   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Sikorsky napisał/a:
Mam pytanie odnośnie Kensai/Mag. Kiedy najlepiej łamać na Maga, tak aby postać już maksymalnie rozwinięta była najpotężniejsza?

po zdjecia limitu doswiadczenia to lamac Kensai na 49lvl i rozwinac maga do 50lvl.

jak chodzi ci o normalna gre (druzyna 5-6 osob) to 13poziom jest najlepszy.

Sikorsky napisał/a:
@EDIT: Jeszcze jedno. Ktoś pisał że wojownik/złodziej jest lepszy od zawadiaki. A jakby zrobić zawadiakę/wojownika? wyszłoby coś mocniejszego niż wojownik/złodziej?

zawadiake/wojownika zrobisz tylko dwuklasujac (no chyba ze uzyjesz edytora), a co za tym idzie musisz osiagnac zawadiaka co najmniej 21lvl (uzycie dowolnego przedmiotu, wieksze uniki i tego typu sprawy). grajac pelna druzyna nie odblokujesz klasy zlodzieja przed ToB (pewnie w polowie dodatku dopiero do tego dojdziesz).

uzywajac jednak edytora postac taka bedzie z oczywistych wzgledow silniejsza (zawadiaka jest silniejszy od czystego zlodzieja w pierwszej lini).

Ostatnio zmieniony przez marsal2 2010-03-06, 14:09, w całości zmieniany 1 raz  

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Sikorsky
DarkMatter 
Poszukiwacz Przygód

Wysłany: 2010-03-06, 20:40   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Sikorsky napisał/a:

Zawadiace/Wojownikowi daleko do skuteczności Kensai/Złodzieja.

Zadymiarz z Wybrzeża 
Wędrowiec

Wysłany: 2010-03-27, 23:26   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

ja tam walcze magiem\zawadiaką solo chodze, w zestawie z 2 długimi mieczami pare razy przeszedłem już wszyskie bg nabiłem statystyki na 25 a teraz sie bawie w nabijanie rzutów obronnych potem kp i hp to dopiero są boskie staty xD

marsal2 
Postrach

Otrzymał 22 piw(a)

Wysłany: 2010-03-28, 14:22   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

a co to ma wspolnego z "polecana klasa"??

poza tym, taka gra nie ma sensu. saga BG jest na tyle prosta, ze bez takich zagrywek da sie ja przejsc solo 'kazda' postacia.

Illasera Prędka 
Poszukiwacz Przygód

Wysłany: 2010-05-03, 10:06   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Zamierzam po raz setny przechodzić BG, tym razem od 1 do ToB. Jak dawno temu grałam w BG1 to pamiętam, e bardzo wielki problem sprawiło mi jego wygranie, choć pewnie jak mała dziewczynka olewałam za dużo questów... jasna sprawa, że teraz tego nie robię. Ale do adieu: Zastanawiam się nad klasą bohatera głównego, która będzie dobra do następującej drużynki (mody wchodzą w grę, zamierzam skorzystać z tej Waszej słynnej listy). Oto plan drużyny: Edwin/Xzar, Viconia, Valen, Chloe/Skie, Korgan/Skie i ja (chcę mieć Skie koniecznie bo nigdy ze złodziejką w teamie nie grałam) [może Solaufein?]. Valen jako ciekawostka, Edwin na uber-czarodzieja, no właśnie może Xzar jest lepszy? Chloe, przyda się jako tnąca laska zza pleców Korgana lub Valen i balansująco wydaje mi się, że świetnie pasowałby tu Łucznik lub Mistyczny Łucznik. No i zawsze Viconia wydawała mi się niezbędna w drużynie żeby postać główna miała czym fajnym poszaleć (kapłan/... nie jest fajny...), czy jest ona do zastąpienia? Tutaj zaznaczam, że nie lubię Aerie to 1, 2 kiepsko się nią czaruje, ponieważ ma dużo czarów do rzucenia, w końcu używa listy i kapłana i czarodzieja, a mało na to wszystko czasu, 3 ma żenującą ilość hp i jak na jedynego kapłana zdecydowanie za często pada, no a pas kondycji 18 dostaje się zdecydowanie za późno.
No i pytanko na koniec: z czym Łucznika można wieloklasować, jeśli można w ogóle i z czym się opłaca - mam tu na myśli najbardziej pasującą kombinację do przedstawionej powyżej drużyny i kombinację mocną, tak bym się nie zacinała ciągle na tym Tactic'sie nieszczęsnym.
Pozdrawiam Illasera Prędka

Albatros 
Postrach

Otrzymał 41 piw(a)

Wysłany: 2010-05-03, 22:03   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Illasera Prędka napisał/a:
Zastanawiam się nad klasą bohatera głównego

W BG1 z modami (NTotSC) dobrze się gra bardem ze względu na przydatne itemy, których ze świecą szukać w oryginale.

Maagdaa napisał/a:
Sotek wiesz jakbym np sobie szla z kumpela albo gorzej-sama i tak nagle mi tu albatros wlatuje na glowe i w ogole wiesz jeszcze rzyga rybami to totalnie masakra ;/ a tak na serio to bym sie wkurzyla ze ''spotyka sie'' ze mna a mnie nie uprzedza ;/

Tagi: gra :: polecana klasa :: bg2 :: bg2

[Pobierz temat]
Odpowiedz do tematu