Czarownik jest OBIEKTYWNIE znacznie lepszy od maga i jest jedną z najpotężniejszych klas
Tutaj bym polemizował. Dla mnie lepszy jest czarodziej, bo mogę przygotować zaklęcia pod konkretnego wroga. Mag jest elastyczniejszy (ma szerszą paletę czarów). Co nie zmienia faktu, że czarownik jest bardzo potężną klasą postaci. W NWN czarownik jest o wiele potężniejszy od maga, bo dzięki metamagii ma dużo więcej zaklęć.
_________________ Będę zdziwiony, kiedy przestanę się dziwić.
Ostatnio zmieniony przez Saiya-jin 2009-01-02, 22:50, w całości zmieniany 1 raz
Mag jest elastyczniejszy (ma szerszą paletę czarów).
Wymień mi taki poziom gdzie znajduje się więcej czarów przydatnych niż Czarownik może poznac... (przez przydatne rozumiem też takie których nie można zastąpic czarem z innego poziomu)... Prawda jest taka, że większośc graczy ma swój zestaw w którym rzadko zdarza się więcej niż 4 czary na kręgu. Grając Czarownikiem nigdy nie odczuwałem jakoby brakowało mi jakiegoś czaru i zawsze mogłem wykorzystac wszystkie czary niezależnie od tego kogo na mnie w danej chwili wysłali.
2009-01-03, 17:26, użytkownik Durendal wykonał(a) rzut 1k20. Wynik rzutu: 8.
_________________ 19.06.10 - Wróciłem
Est Solarus Oth Mithas! (Mój Honor To Moje Życie!)
Nie chce mi się sprawdzać... na pewno 6, chyba 4, chyba 5... któryś z tych dwóch... no i 2 - na początku bardzo ważne czary...
jezeli grasz solo to problemy moga byc z czarami 3 poziomu (rozproszenie/usuniecie magii, unieruchomienia, kula ognia, czacha, meteory melfa, ognista strzala)
a tak to problemy sa tylko na 6 poziomie. z 4 nawet nie wiem jakie czary wybierac uzywam tylko wielkiego oslabienia, emocji i kamiennej skory.
jezeli grasz solo to problemy moga byc z czarami 3 poziomu (rozproszenie/usuniecie magii, unieruchomienia, kula ognia, czacha, meteory melfa, ognista strzala)
Fakt... Zapomniałem, że z trzecim mogą byc niewielkie problemy (dawno nie grałem ) ale odpaliłem gierkę i sprawdziłem, że pozostałe są napewno (w moim stylu gry - jak wiadomo każdy preferuje inne czary) do zastąpienia.
Oczywiście zgodzę się, że gdyby znał ich więcej to by było lepiej ale tyle ile zna mi w zupełności wystarcza.
2009-01-04, 03:19, użytkownik Durendal wykonał(a) rzut 1k20. Wynik rzutu: 18.
Po prostu Czarownik to dużo lepsza alternatywa dla doświadczonego gracza.
Proste! Chwytliwe! TAK! To jest to!
Kurcze, trochę szkoda, że tak dużo osób głosuje na Wojownika/Maga/Kleryka... To naprawdę mocne połączenie... Chociaż wolałbym Wojownika/Maga/Kleryka/Łotrzyka - wtedy naprawdę dobrze by mi się grało .
EDIT:
LOL! Zerknijcie na wyniki losowań poniżej .
2009-01-09, 20:35, użytkownik Durendal wykonał(a) rzut 1k20. Wynik rzutu: 3. 2009-01-09, 20:39, użytkownik Durendal wykonał(a) rzut 1k20. Wynik rzutu: 4. 2009-01-09, 20:39, użytkownik Durendal wykonał(a) rzut 1k20. Wynik rzutu: 5.
Ostatnio zmieniony przez Durendal 2009-01-09, 20:39, w całości zmieniany 2 razy
Ciężko mi określić która klasa jest najbardziej bezużyteczna. Mogę jedynie napisać którą klasa najmniej gram a jest nią niewątpliwie Łowca (jednoklasowiec) jednak określenie jej jako najbardziej bezużyteczna było by dla niej bardzo krzywdzące.
Ja też ale głównie dlatego, że mogę wieloklasowac . Poza tym w BG1 nie było Czarownika więc nim nie gram bo nie ma ciągłości (zawsze przechodzę od BG1 do końca tą samą postacią) - a nie lubię BGT.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum