Tawerna Hrothgara  Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

[Pobierz temat]Poprzedni temat :: Następny temat
Mapa Wybrzeża Mieczy
Autor Wiadomość
von_drut 
Obywatel

Otrzymał 19 piw(a)

Wysłany: 2009-08-13, 18:36   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   Mapa Wybrzeża Mieczy

Hej. Swego czasu bawiłem się w składanie mapy z lokacjami z BG1. Niedawno do prawie gotowej mapki dołożyłem ostatnie lokacje. Niektóre, np Candlekeep, czy Wieża Durlaga są wyraźnie "powiększone" (zachowałem ten sam rozmiar wszystkich screenów) Samo miasto BG jest oczywiście także w powiększeniu). Widać jednak, że twórcy raczej szli spójną drogą - w większości wypadków nakładają się na siebie rzeki, ścieżki itd. Myślę nad drobnym retuszem, np zmniejszenie Wrót Baldura i dodanie rzeki pomiędzy miastem, a dziczą, co by wyglądało to realnie, ale póki co mi się nie chce :mrgreen: . Zamieściłem wszystkie lokacje poza brodą, ale i tak została dziura - tak jakby twórcy zapomnieli czegoś wstawić. W każdym razie wygląda to tak: (ps. nie mam pewności, czy dobrze dopasowałem wszystkie elementy układanki - mapę spinałem w dość prymitywny sposób więc proszę o wyrozumiałość :mrgreen: )

Jedyne, czego nauczył się na wojnie, to zabijać innych, podobnych sobie, zanim oni zabiją jego, zawsze w imię chwalebnych i pustych idei, tym bardziej absurdalnych i podłych, im bliżej było pole walki - Carlos Ruiz Zafón "Gra anioła"
Ostatnio zmieniony przez Serafin 2009-09-21, 07:46, w całości zmieniany 2 razy  
Postaw piwo autorowi tego posta

Więcej szczegółów
Wystawiono 3 piw(a):
Durendal, Gotrek, Serafin
Saiya-jin 
Berserker

Otrzymał 13 piw(a)

Wysłany: 2009-08-16, 00:53   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Fajna sprawa.

Durendal 
Postrach

Otrzymał 12 piw(a)

Wysłany: 2009-08-16, 11:06   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Nieźle się narobiłeś pewnie. Piwko na mój koszt :] .

2009-08-16, 11:07, użytkownik Durendal wykonał(a) rzut 1k20. Wynik rzutu: 4.

Est Solarus Oth Mithas! (Mój Honor To Moje Życie!)

von_drut 
Obywatel

Otrzymał 19 piw(a)

Wysłany: 2009-08-16, 18:05   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Trochę dłubaniny było :mrgreen: . Jak wchodziłem na lokację, rzucałem jasnowidzenie i pstrykałem screenshota, to czułem się trochę jak na wycieczce :mrgreen: W sumie zacząłem składać tą mapę, bo byłem ciekawy, czy przejścia pomiędzy lokacjami są płynne. Jak widać na mapie, w większości wypadków są. W związku z tym nie rozumiem dwóch rzeczy i już pewnie nikt mi nie tego nie wyjaśni.
1. Dlaczego przy bezpośrednim przechodzeniu z lokacji do lokacji podróż trwa kilka godzin? Może się wszyscy nastukali i szli wężykiem?
2. Mapa w BG1 to imho najbardziej wsiowa mapa jaką widziałem w rpgach. Jak pierwszy raz przechodziłem grę to nie odkryłem chyba z połowy lokacji, bo mi się wydawało, że tam już nic nie ma. W sumie goście z Black Isle mogli zrobić właśnie taką mapę - miniaturę świata. Byłoby to prostsze i czytelniejsze. Nie wiem czemu się uparli na te rysowane krzaczki i kamyczki. brrrr.

Jedyne, czego nauczył się na wojnie, to zabijać innych, podobnych sobie, zanim oni zabiją jego, zawsze w imię chwalebnych i pustych idei, tym bardziej absurdalnych i podłych, im bliżej było pole walki - Carlos Ruiz Zafón "Gra anioła"

Dzwonsson
[Usunięty]

Wysłany: 2009-08-27, 17:15   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Jako, że mapa to naprawdę ciekawy dodatek, przyklejam. :)

Tagi: mapa :: wybrzeże mieczy :: bg2 :: bg2 :: baldurs gate

[Pobierz temat]
Odpowiedz do tematu