Tak i aktywować (kliknij dwukrotnie, pojawi sie okienko). Mysz wariuje na 99% z powodu braku działanie tego pliku, bo chodzi o podmieniony kursor (teksturę, oryginalnie była kropka z kwadracikiem, powinien teraz być symbol radiacji)). Ale musi działać, ten sam jest obecnie w wersji 2.09.
Ostatnio zmieniony przez Aurelinus 2010-09-14, 11:22, w całości zmieniany 1 raz
Uruchom grę ale usuń dla testu plik ESM modułu (tylko ESM), zobaczymy czy to samo dzieje się na podstawce.
Archiwizator dalej aktywowany, gra od nowa. Jesli działa, powtórz test z modułem, ale odhacz go w opcjach koniecznie - tym razem. Jeśli nie - to to samo, ale opróżnij katalog z sejwami.
Ostatnio zmieniony przez Aurelinus 2010-09-17, 08:02, w całości zmieniany 4 razy
po wywaleniu pliku modulu (esm) wszystko dziala, po wrzuceniu pliku (nieaktywny - nieodhaczony na liscie) wszystko dziala, po aktywacji modulu ('ptaszek' na liscie) mysz wariuje.
narazie musze wyjsc na jakas godzine, po powrocie sporobuje zastosowac 'bron sotateczna', ale sadze, ze wina nie lezy po stronie nowego celownika.
sadze, ze wina nie lezy po stronie nowego celownika
Nawet jeśli masz racje, to będziesz musiał poczekać do jutra na rozwiązanie, po prostu musze sprawdzić w grze, może ew. ktoś potwierdzi, że ma to samo w tzw. międzyczasie.
PS. Zrób i wrzuć printscreena z twojego katalogu "Data".
Edit: na szybkiego znalazłem w internecie:
Yes there is mouse lag and yes it does look intentional.
However I have a gaming mouse. I simply clicked a button to increase movement rate.
jesli nic nie zadziała, chyba będzie sz musiał spokojnie i powoli zreinstalować moduł. może cos sie gdzies zapodziało.
Czy kiedy grasz bez modułu masz normalny czy zmieniony kursor? Bróń schowana czy w ręku (i jaką)? Jeśli w ręku spróbuj schować, może laguje wiatrówka.
Ostatnio zmieniony przez Aurelinus 2010-09-14, 12:02, w całości zmieniany 2 razy
Podmień plik i spróbuj w opcjach zmienić prędkość myszy.
Ciekawe czy u Rhombusa będzie to samo, bo twierdzi, że nie. ale skoro działa poprawnie bez modułu, to cos jest nie tak, tylko co...? (kuźwa, nie nawidzę takich wyskokowych bugów)
Ostatnio zmieniony przez Aurelinus 2010-09-14, 12:17, w całości zmieniany 1 raz
Poprawka, kursor mam identyczny jak w wersji bez moda( czyli radioaktywny po najechaniu na przedmiot), a mysz zachowuje sie jakby sie ktoś szybko rozglądał:)
2. jesli nic - usuń plik "interface shared". Musi cos być nie tak z nim, bo w menu pipboya powinien byc trókącik (zamalowany), normalnie powinien być radioaktywny, a przy celowaniu niepełne kółko .
Usuwanie nic nie daje.
Dopiero teraz sprawdziłem , to sie dzieje tylko przy widoku FPP, a w TPP postać podczas marszu co chwile przystaje i hmmm..." sie spina"
Ale skoro u Ciebie wszystko działa to ja też to rozkminię.
Jeszcze jeden motyw:) Przy patrzeniu na Pipboya udało mi sie obrócic głowe tak że ogladam w zasadzie łokieć:)
Robie reinstalke wszystkiego, zobaczymy
Ostatnio zmieniony przez Buber 2010-09-14, 13:20, w całości zmieniany 5 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum